HOROSKOP SPECIÁL: Co zdraví – jak na tom budeme v roce 2019

28.12.2018 00:00   |   Ezoterika - ROČNÍ HOROSKOP
Už víte, jak na tom budete v roce 2019 s láskou a kudy se bude ubírat váš rodinný život. Ale všechno bude nejspíš limitovat zdraví. Další speciál k Velkému horoskopu portálu ŽenyproŽeny na rok 2019 se tedy zaměří na ně.

horoskop zdraví

Základní část - Velký horoskop portálu ŽenyproŽeny: Co nás čeká v roce 2019 - najdete ZDE.

BERAN (21. 3. – 20. 4.)

Čeká vás rok, kdy budete nabití energií a vitalitou. Najdete způsoby, jak zatočit se svými zdravotními neduhy, jak se zbavit i chronických obtíží. Nebojte se ani operačního řešení vašich potíží.

Základem nové cesty je odstranění zlozvyků a změna životního stylu. Že jste to už zkusili stokrát! Nebojte, letos to půjde skoro samo, chce to jen mít jasný cíl a plán. Nebuďte netrpěliví, ale důslední a realističtí. Entuziasmus vám pomůže překonat případné krize.

Ale i on má své meze, zapomenete-li na ostražitost a podlehnete-li přílišnému optimismu nebo naopak stresu a nesoustředění, hrozí vám, že si ublížíte, nebo dokonce budete mít nehodu, což se týká především jarních měsíců.

Letos vsaďte na cestování, při něm pookřejete na duši. Potřebu hýbat se nasměrujte do sportu, najdete i nové pro vás zatím neokoukané aktivity. Bude vás bavit učit se novým věcem. To zahrnuje i hledání nového image, nových barev do svého šatníku i neotřelých vzorů a střihů.

S příchodem jara si zkontrolujte svůj krevní obraz a jarní únavu řešte vitaminovou kúrou. Přemírou akčnosti může trpět vaše štítná žláza, doplňte tedy jód do svého jídelníčku. Chránit si kůži před slunkem je už dnes samozřejmostí, na kterou rozhodně nezapomeňte.

S podzimem si hlídejte zdraví svých pohlavních orgánů a příznaky potíží nepodceňte.

BÝK (21. 4. – 21. 5.).

Hodně příležitostí k rozmazlování sama sebe sice bude dobře působit na vaši psýché, ale jen do času. Hodně příležitostí k hodování a prima zážitky mají i svůj rub v podobě zažívacích potíží, které vám při nejhorším dají stopku.

Ale pokazit si metabolismus přemírou cukru, se spravuje hůře. Proto by pro vás měl platit imperativ všeho s mírou! Ostatně tyto potíže budou signálem přemíry stresu.

V první polovině roku k tomu ještě hrozí snížená imunita, která bude mít za následek opakované infekty horních a dolních cest dýchacích. Pomoc je snadná. Stejně jako v ostatních oblastech života byste měli najet na program, kterým byste si dali dobrý základ do budoucích let.

To samozřejmě obnáší postupnou změnu zlozvyků. A hlavně důsledné dodržování nového životního stylu.

Vaše radostná mysl bude inspirována mnoha novinkami ze sportu a z ozdravných programů, jejichž součástí by měl být pobyt v přírodě, plánované odpočinky, abyste nekontaminovali svůj volný čas prací.

Vůbec nezaškodí, když si ze svého šatníku vyhodíte staré oblečení, oživíte ho novými kousky, svou duši nadchnete novým parfémem a do světa se rozeběhnete v nových botách podle nejnovějších trendů.

 

CO PROZRADÍ DATUM NAROZENÍ?

Zjistěte si z data narození povahu člověka,
jeho schopnosti a dovednosti. Odhalíte, jak
je vášnivý a jestli je citlivý. Čísla napoví, zda
je praktický či naopak „věčně létá v oblacích“,
jestli je vytrvalý a trpělivý nebo nedočkavý.

SLEDUJTE NAŠI ŠKOLU NUMEROLOGIE

BLÍŽENCI (22. 5. – 21. 6.)

Vaše vzdušná povaha si nedá příliš mluvit do odpočinku, ostatně svou hlavu vypínáte opravdu velmi těžko. Síly budete mít dost, ale přesto nepodceňujte stres, kterého budete mít vlivem životního tobogánu opravdu hodně.

Nesnažte se své myšlenky a pocity utlumit alkoholem a jinými drogami. Ani milostná dobrodružství nebudou tím pravým lékem. Místo úniků od sebe se snažte dodržovat čas na odpočinek, jinak si letos založíte na vážný zdravotní problém, který se objeví až v budoucnu.

Jste zvyklí ignorovat své přetížení, a to musíte změnit. Jste-li unaveni, donuťte se odpočívat, ať na to vás vnitřní mentor říká, co chce! Je sice nepohodlné, reorganizovat svůj čas, a pro vás i obtížné vnést do života sebedisciplinu, ale nic jiného vám nezbyde. Naučte se delegovat pravomoci a nebýt u všeho.

Přetížením vám hrozí potíže se srdcem a s tlakem. Vaše imunita také nebude v nejlepší kondici, a tak únava, infekty horních cest dýchacích, záněty dutin vás mohou potrápit zejména v jarním období, o bolestech hlavy nemluvě.

Proto se preventivně věnujte očistě organismu, dejte si kúru na pročistění lymfy. V druhé polovině roku byste mohli trpět na dýchací potíže a průduškové infekty.

RAK (22. 6. – 22. 7.)

Energií budete přímo sršet, má to však svá slabá místa. Tím je vaše psýché. Podle vaší nálady bude kolísat i vaše výkonnost. Negativismus a nezkrocený vztek mohou narušovat váš imunitní systém a hlavně zažívání.

Čistěte se od přemíry emocí ať už jakýmkoli pohybem nebo relaxačními technikami či návštěvou psychoterapeuta. Nezapomeňte, že nejlepším lékem je smích, udržujte si od strázní života nadhled a neberte se tak vážně.

Zažívání ocení váš změněný přístup k jídelníčku, odlehčení stravy, zbavování se špatných stravovacích návyků.

Na jaře a na podzim vás přepadne jistá nemotornost, proto pozor na možné úrazy. Svůj pohybový aparát udržujte celoročně ve formě třeba plaváním.

Odpočinek si dávkujte během roku pravidelně, ale léto byste měli více méně prolenošit. Dovolte si vnímat svou únavu a nepřepalujte svou výkonnost. Stačí selský rozum na to, abyste si v pravou chvíli dopřáli relax.

Režim, který budete muset vnést do svých pracovních povinností, vneste i do svého zdraví. Přijmete ho letos snadněji než jindy a dosáhnete tím zhubnutí, zformování postavy, vylepšení kondice či dokonce se zbavíte dlouhodobějších neduhů.

keltský horoskop

KELTSKÝ
HOROSKOP

LEV (23. 7. – 22. 8.)

Máte možnost zatočit se svými zdravotními neduhy! Nebojte se ani operativního zásahu, bude úspěšný a přinese úlevu. Je důležité, abyste byli při všech změnách, které chcete ve svém životě a zvycích udělat, obezřetní, ale přesto razantní a příliš neváhali.

A to i když půjde o změnu image nebo o rozhodnutí zbavit se dlouhotrvajících psychických bloků, které mj. mají negativní vliv i na vaši fyzickou kondici.

Neměli byste vedle aktivního odpočinku zapomínat i na typické lví lenošení a relaxaci, které je tak blahodárné pro váš imunitní systém. Vaši náladu také nesmírně pozvedne, vrhnete-li se na tvůrčí aktivity.

Objevte nebo znovu oživte svůj zapomínaný talent a začněte zase zpívat, tančit, malovat atd. Možná vás tyto aktivity spojí zase se starými přáteli anebo potkáte nové a váš okruh milých se opět rozroste. I z toho žije vaše lví psychika.

Občas vám neuškodí odlehčit jídelníček a tím si upravit trávení. Rozhodně se odnaučte jíst ve spěchu, za tento stres vás žaludek tentokrát nepochválí.

Vaše klouby i průdušky ocení odjezd k moři za solnou a sluneční kúrou, skvělý je i pobyt v termálních lázních.

PANNA (23. 7. – 22. 8.)

Hned zkraje roku byste si měli dát předsevzetí, že se naučíte relaxovat a oddělovat práci od zábavy. Ne zcela klidnou dobu zejména první poloviny roku můžete mít tendenci „zajídat“ dobrotami a „zapíjet“ s přáteli.

Tímto útěkem a falešným zklidněním ale jen víc a víc padáte do spirály zdravotních potíží. Chce to nastartovat sebedisciplínu a hlavně si uvědomit, že beze změny přístupu je to cesta do pekel.

Vaše zdraví bude takřka okamžitě podle zákonů psychosomatiky reagovat na stav vaší psýché a vy záhy pochopíte, že se musíte ke svému zdraví postavit zcela jiným způsobem.

Vyvážené aktivity, kdy méně je více, zdravá strava, a hlavně psychická pohoda pramenící z klidu ve vašich vztazích, budou základem pro vaše ozdravění. Speciální pozornost si zaslouží lymfatický systém, který je dobré pročistit masážemi, zajít na reflexní terapii plosek a vůbec se o své nožky dobře postarat.

Dobře vám udělá chůze, proto nechte auto autem a hodně choďte. I cestování zejména na krátké vzdálenosti vás naplní radostí.

V pohybu by pro vás mělo platit pravidlo všeho s mírou. Tedy i sportovní aktivity nepřehánějte, pohybový aparát by se mohl lehce přetížit.

KÁVOVÝ HOROSKOP

Jaká káva je ta pravá?

VÁHY (23. 9. – 23. 10.)

Jako vždy i letos bude vašim hlavním nepřítelem stres a nervozita. Pro to, abyste zvládli všechny výzvy, potřebujete hodně energie a tu si bez organizovaného odpočinku jen tak nevyrobíte. Náročná práce na více frontách současně si jinak začne vybírat svou daň.

Základem je pro vás dobré okysličování, a to bez nácviku správného dýchaní nepůjde. Abyste zahnali svou nervozitu a neutuchající kolotoč myšlenek v hlavě, naučte se relaxačnímu autogennímu tréninku či meditacím.

Váš pověstný mlsný jazýček zkroťte a přeučte na zdravé mlsání, jinak vaše kila půjdou nemilosrdně nahoru a vaše nespokojenost se sebou samými také.

A jak jistě víte, vaše sebevědomí bude mít opačnou tendenci. Váš organismus může najít ukazatel svého stavu zejména na kůži. Nepodceňte žádný takový projev a hned ho řešte.

Hned zjara podpořte svou imunitu detoxikační kúrou. Svůj stresem přetížený pohybový aparát napravujte pohybem, jen nezapomeňte věnovat zvýšenou péči svým nohám a začněte hned od plosek.

Dobré boty jsou základem! Reflexní či lymfatická masáž, pak nezbytným doplňkem. Známku za to, jak jste zvládli ošetřit své zdraví, vám poví hned následující roky.

ŠTÍR (24. 10. – 22. 11.)

Budete sršet energií a budete neustále v pohybu. Byť to zní dobře, nese to sebou riziko přetížení. Když duch a nadšení chtějí kráčet dál, tak si ani zkrátka nevšimnete, že vaše tělo potřebuje odpočinout.

Hrozí z toho drobné ale nepříjemné úrazy, vyvrknutí, natažené vazy, případně bolesti kloubů, mající tendenci přejít do zánětů. Jako prevenci byste si měli nasadit do hlavy imperativ - nikam nespěchat!

Pokud vás hlava nechce poslouchat, měli byste se naučit lépe ji ovládat pomocí různých technik relaxace, nenechat ji, aby byla dál zdrojem neurózy. Ke svému tělu buďte pozorní zejména na začátku jara a pak vprostřed léta, kdy se vyvarujte extrémů.

V tomto období se ještě mohou přidat i infekční nemoci, které se dotknou jak vašich cest dýchacích, včetně nosu a také vašeho nejslabšího článku, reprodukčních orgánů.

Celkově vaše vitalita vyspraví vaše dlouhodobé neduhy, díky sebedisciplině vylepšíte svůj vzhled, podaří se vám zdravě zhubnout, zkrátka máte šanci výrazně omládnout. A přitom se nebudete muset nijak urputně snažit.

Konec roku vás může potrápit drobnými virózami, ty rozhodně nepřecházejte, ale zároveň to není nic, z čeho by se mohl vyvinout nějaký zásadní problém.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT:

Skořice pomáhá řidičům lépe se soustředit,
uklidňuje a snižuje podrážděnost.

VŮNĚ ZLEPŠUJÍ ŘIDIČSKÝ UM, MYŠLENÍ I SEX

STŘELEC (23. 11. – 21. 12.)

Důležité pro vaše zdraví bude psychická pohoda. Osvojte si proto techniky pro rychlé nabytí duševní rovnováhy. Nebojte se i vyhledat pomoc, abyste si ozřejmili své staré vzorce myšlení a nalezli cestu, jak se jich zbavit.

To se vám zúročí v lepším zvládání stresu a vyhnete se opakování starých chyb. Odrazí se to takřka okamžitě na vašem imunitním systému, který se pak hned tak nezhroutí při setkání s infekcí či alergenem.

Podpořit ho očistnou jarní kúrou a úpravou jídelníčku také nebude k zahození. Občas to bude od vás vyžadovat chvíle usebrání a samoty, čehož ale nelitujte.

Tato preventivní opatření vás budou dostatečně chránit zejména před podzimními atakami chřipek a viróz a také před hodně rozkolísanou hladinou energie během celého roku.

Zkrátka nic nepřehánějte, své sportovní aktivity kroťte, nemusíte přece stále trhat rekordy a testovat své limity.

Mohlo by se vám lehce stát, že si způsobíte úraz těsně před dovolenou a místo na výšlap do hor si sednete do houpacího křesla, či dokonce do nemocnice, což vám na psychické rovnováze rozhodně nepřidá.

kopretinaKVĚTINOVÝ
HOROSKOP

KOZOROH (22. 12. – 20. 1.)

Nabiti optimismem a elánem, zavaleni prací a nároky okolí, ani nepocítíte, že jedete na energetický dluh. Takový frmol vás sice pozitivně nabíjí, ale vaše tělo by mohlo vypovědět službu.

Je nezbytné, abyste si stanovili řád, kdy budete pracovat, kdy odpočívat a kdy se věnovat svým přátelům a rodině. Přetížení se především odrazí v bolestech velkých kloubů, a také na zažívání či nespavostí.

Přesto se těšte na rok dobrého zdraví, kdy i přes drobné obtíže by se nemělo objevit nic zásadního. Je naděje, že pochopíte, jak je vaše mysl přetížená a konečně se uvolíte jí čistit pomocí meditace, autogenního tréninku a podobných technik.

Nejvíc byste měli odpočívat přes léto. Skvěle se budete cítit na cestách a s přáteli. Zejména ti noví vás budou inspirovat k jiným úhlům pohledu na váš život.

Psychická pohoda bude pro vás stěžejní. Pochopíte, jak důležitý je vztah mezi ní a vašim fyzickým napětím a zdravotní dysbalancí. Nejvíc do kolen vás asi dostane zklamání a zrada, které vám způsobí deziluzi a úzkosti.

Nenechte si své pocity jen pro sebe, svěřte se blízkým a zcela netypicky pro Kozorohy se z toho vypovídejte.

VODNÁŘ (21. 1. – 20. 2.)

Únavu letos rozhodně nerozchodíte. Naopak se může stát počátkem vašich dlouhodobějších potíží zejména s pohybovým aparátem a krční páteří. Vzniklé problémy hned řešte odbornou masáží a naučte se rehabilitačním cvikům.

Nastavte si pravidelný režim nejen odpočinku ale i dostačujícího spánku. Na jaře nemávněte rukou nad jarní únavou, omezte své zlozvyky, posilujte imunitní systém třeba otužováním.

Nejlépe vám udělá střídavě studená a teplá sprcha na lýtka. Tím budete celkově posilovat svůj cévní systém a je to i dobrá prevence proti křečovým žilám.

I když budete rozlítaní a s pocitem, že jídlo není podstatné, neodbývejte se fastfoodem. Váš žaludek by vám to velmi rychle spočítal. A to psychické pohodě rozhodně neprospěje.

V létě nešetřete a jeďte k moři či do hor, prostě tam, kde zažijete pocit svobody.

I když v druhé polovině roku nabere váš život zklidňující trend, nové zásady disciplíny neopusťte. Můžete si ale dopřát víc požitků, pocit spokojenosti také není k zahození.

Opatrnosti v silniční dopravě není nikdy dost a pro vás to bude platit dvojnásob. Spěchejte pomalu, řiďte s rozmyslem a bez mobilu v ruce!

100 KŘESTNÍCH JMEN

Vybíráte jméno pro miminko?
Nebo se jen chcete dozvědět,
jestli vám vaše jméno pomáhá
či naopak něčím škodí?

ČTĚTE NÁŠ SERIÁL

RYBY (21. 2. – 20. 3.)

Chcete v tomto roce změnu, dosáhnout prestiže, neuvíznout na mělčině, cítit se více svobodní. K tomu budete potřebovat dost energie a také techniky na zklidnění a odvedení stresu.

Vaše tělo se občas může cítit přetížené a z toho pak poplynou potíže s klouby a drobné úrazy. I když bude vaše regenerační schopnost značná, přesto na pohybových omezeních není nic půvabného.

Budete pro své zdraví místo teoretických úvah muset opravdu něco udělat. Především odhadněte lépe své síly a nesnažte se lámat rekordy. Ryba musí plavat v čisté vodě, na to nezapomeňte při jakékoli akci, která vás svádí k popíjení alkoholu.

Šetřete svá játra i své zažívání. Neustupujte od zdravých stravovacích návyků, ani nezanedbávejte psychohygienu, kterou si čistíte mysl. Zejména na jaře se přihlásí o slovo vaše alergie a na podzim vás na chvilku skolí viróza.

Jako prevence je pro vás ideální reflexní masáž plosek nohou a lymfy. Podpořte její správný tok i vhodnou obuví.

Emoční turbulence mohou mít vliv na vaše srdce a nervy. Podpořte svou psychiku nošením věcí, co máte rádi, oblékejte se do barev, které vás nabíjí a na svou podporu při sobě noste své oblíbené talismany.

Jana Tamchynová

• • •

Ve třetím SPECIÁLU si přiblížíme, co jak bude lidem, narozeným v jednotlivých obdobích, sloužit zdraví.


Diskuse: HOROSKOP SPECIÁL: Co zdraví – jak na tom budeme v roce 2019

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci