Překotné hubnutí přináší víc škody, než užitku

17.4.2010 00:00   |   Hubnutí
Překotným hubnutím si většinou způsobíme víc škody, než užitku. Shodují se na tom profesionální cvičitelka Hanka Kynychová (42) a renomovaná dietoložka Monika Divišová (33).

Kynychová

Obě odbornice na zdravý životní styl tvrdí, že kombinace pohybu a správné stravy je ideálním strašákem pro nadváhu a nespokojenost se svým tělem. Nevyplácí se na zhubnutí spěchat, ani mít nesplnitelné nároky ke své váze.

Pozor na skryté kalorie

„Rozhodně na hubnutí nepospíchejte. Čím pomaleji a pohodověji budete hubnout, tím lépe se vám bude váha udržovat," radí dietoložka Monika Divišová z pražské společnosti Wellnessia centrum péče.

„Z jídelníčku je vhodné vyřadit potraviny z bílého cukru. Také doporučuji vyhnout se moučníkům, sladkostem, limonádám, zmrzlinám, majonézám a kečupu. Bílé pečivo a těstoviny nahraďte celozrnným a dejte si pozor na skryté kalorie v uzeninách, sýrech a instantních výrobcích," vysvětluje dále Monika Divišová.

 Seriál HUBNĚTE S...

Geri Halliwell Kylie Minogue
Madonnou Britney Spears
Kate Winslet Angelinou & spol.
Jennifer Aniston Meryl Streep

Takový výčet nevhodných potravin by nás mohl snad i vylekat – vypadá to, že ani nebudeme mít co jíst. Avšak opak je pravdou. Existuje řada zdravých a chutných potravin. Některá jídla lze navíc nahradit zeleninou.

Slunečnicový chléb a mořské řasy

„Bílé pečivo jsme u nás doma nahradili celozrnným slunečnicovým chlebem. A doporučit bych mohla i další vhodné potraviny, jako jsou sušená rajčata, sýr cottage, skleněné nudle, mořské řasy, sóju, výrobky ze zakysaného mléka," uklidňuje Hanka Kynychová.

Známá cvičitelka, moderátorka a také maminka tří dětí se problematice zdravé výživy a vhodných pohybových aktivit věnuje velmi pečlivě. Nejnověji pak ve své knize Zachraňte si život s Hankou Kynychovou.

„Je jasné, že bez pohybu vytoužené postavy nedosáhneme. Neznamená to však, že se musíme trápit aktivitami, ke kterým nemáme vůbec žádný vztah. Tak třeba pro ty, kteří sportu moc neholdují, je ideální čtyřicetiminutová procházka rychlejším tempem. A při špatném počasí ji lze nahradit cvičením, známým jako H.E.A.T. program – ten je určen opravdu pro každého," uzavírá Hanka Kynychová.

ko

Přečtěte si také


Diskuse: Překotné hubnutí přináší víc škody, než užitku

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci