Jak být atraktivní za pět minut

21.2.2010 13:00   |   Styl
Známá oděvní výtvarnice Dagmar Březinová, jíž byste opravdu šedesátku nehádali, tvrdí: ať jste v jakémkoliv věku, můžete začít zvyšovat svoji atraktivitu velmi snadným způsobem. Jak? Jednoduše!

atraktivní dívka

Dagmar Březinová  nám pár pár receptů poradila:

Je mé tělo hruška nebo jablko?

Především bychom si prý měly ujasnit, jaký má naše tělo tvar. Připomínáme písmeno X nebo spíš Ypsilon? Jsme oblé jako hruška nebo jako jablko? Všechno se podle této kostýmní výtvarnice dá zamaskovat, skrýt a pomocí vychytávek upravit.

Březinová DagmarNěkdy jsou to pomůcky až scénické – pas vymodelujeme šikovnou šněrovačkou nebo prádlem, chybějící prsa a boky doplní vatony. To, co nám naopak přebývá šikovně zakryjeme střihem šatů.

Co je sexy a atraktivní?

Když jsme si ujasnily, jak jsme na tom s postavou, začněme přemýšlet o vlasech, ty jsou samozřejmě korunou celého zevnějšku. Podle Dagmar Březinové je ideální na pár hodin zaplout do prodejny paruk a vyzkoušet si barvu a styl účesu, který nám bude ladit a pak teprve zajít ke kadeřníkovi a požádat o změnu.

Když i v tom budeme mít jasno, je třeba svůj zevnějšek zatraktivnit. Prý k tomu stačí docela málo pomůcek. Například sluneční brýle. To je podloženo přímo výzkumem, který zjistil, že“vhodné sluneční brýle zvyšují a podtrhují zájem o naši osobu“. Možná je to tím, že muži nemohou sledovat směr našeho pohledu a tím jsme pro ně tajemnější. Ovšem měly bychom brýle nosit jen do slunečního počasí, protože v deštivém podzimu s brýlemi na nose budeme přinejmenším legrační. Je ovšem pár míst, kam bychom je neměly vůbec brát, a to například na přijímací pohovor. To by jaksi snížilo naše šance na místo.

Vůně nás zabalí

Pokud jde o přitažlivost ženy, není silnější zbraň, než dobře zvolená vůně. Parfém útočí na smysly a vytváří naši charakteristiku. Ten pravý by prý měl být hořký a silný. Neměly bychom proto na něm šetřit. Lacinou vůni totiž poznají i neškolené nosy mužů, kteří jinak rozlišují jen vůni plzeňského a krušovického piva.

Sexy jsou samozřejmě i další detaily – dlouhé vlasy, dekolty, rukavičky, podpatky, rudé rty a dlouhé nehty, krajkové prádlo a vysoké kozačky. To vše zabalené do vůně a jakéhosi tajemství působí podle Dagmar Březinové stoprocentně.

Co není sexy?

Neutrální barvy a šaty příliš zahalující. Skládané a nabírané sukně. Neurčité délky sukní a kabátů. Zválené lněné široké kalhoty, vytahané intelektuální svetry. Kostkované flanelové košile, nátělníky a bavlněné prádlo rýsující se pod šaty, vytahané ponožky... a samozřejmě laciná vůně.

Pro další inspiraci doporučujeme sáhnout po knize Dagmar Březinové Ženy a jejich styl. Pravda, není z nejlevnějších, ale pro svůj atraktivnější vzhled jsme jistě již investovali zbytečnější peníze…

zup

Přečtěte si také


Diskuse: Jak být atraktivní za pět minut

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci