Zima musí jednou skončit!

12.2.2010 00:00   |   Styl
Zima musí jednou skončit, i když na nás posílá další a další sníh a mráz. Snad vás alespoň trochu zahřejeme vás pohledem na plavky a šaty, které návrháři vymysleli pro léto.

plavky Litex

Známá návrhářka Beáta Rajská říká: „Léto 2010 bude hodně barevné. Nejvýraznější změnou oproti minulým sezónám je délka sukní. Všechny módní domy a značky přinášejí pro léto 2010 tak krátké sukně, že často máte pocit, že k nim patří ještě nějaká část oděvu.  Ale i přesto jsou nádherné a určitě jim podlehnete ať už v podobě šatiček ve stylu 60tých let, suknýnek ve stylu let 70tých, nebo tunikovým šatům ve stylu let 80tých.“

Video
Pro inspiraci jsme vybrali i ukázku ze zahraničí

Výrazná ramena se už objevovala na sakách a kabátcích minulých sezón, ale teď jsou i na šatech nebo halenkách, kterým tvar často drží podložení ramene. „Široké pásky budou určitě chtít trošku úpravu stravovacích návyků, nebo více sportu, ale X linii na šatech jinak nevyčarujeme. Módní jsou opět šortky, často s námořnickými prvky. K nim můžete nosit jak nízké sandálky, tak i boty na vysokém klínku nebo jehly na platformách,“ dodává Rajská

Od plavek k brokátu

Vybrali jsme pro vás nejen šaty a plavky z její dílny, ale také plavky od našeho největšího výrobce Litexu. Inspiraci pro léto jsme dostali i od textilní firmy VEBA, která vyváží své látky, tzv. africké brokáty, do exotické Afriky. Z  materiálu – nejjemnější egyptské bavlny se u nás tkají látky a šijí také šaty pro evropské klienty. Naše fotografie zachycují návrhy z českého salonu E. Daniely.

Zaznamenli jste?

Sex ve městě 2 vrací módu
do osmdesátých let

Mimochodem – africký brokát je unikátní žakárský výrobek z nejjemnějších přízí z egyptských bavln. Bavlněný brokát v bílé barvě se na cílových trzích (země západní Afriky) dále barevně upravuje a konfekčně zpracovává na tradiční africké oděvy – slavnostní agbády a civilnější kaftany s bohatým zbobením a výšivkami.

zp

Přečtěte si také



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci