Dvouletý Jonah – tenisová hvězda v plenkách

10.8.2009 00:00   |   Děti
Jonah z anglického Stoney Stanton, nedaleko Leicesteru sice ještě občas nosí pleny a dudlík také úplně neodložil, ale tenis válí jako mistr. Dokonce poráží i šestileté hráče. O novém tenisovém objevu se nyní rozepsal britský tisk.

Dvouletý Jonah – tenisová hvězda v plenkách

Podle internetového mirror.co.uk není divu, že do něj Britové vkládají naděje na dobu, až bude  brtiská jednička  Andy Murray hrát maximálně veteránské turnaje. Jeho otec jej přivedl na kurty letos v květnu. A jeho první trenér o Jonahovi prohlašuje, že je opravdový přírodní talent.

Seriál o hyperaktivních dětech:

Výchova z kloubů vymknutá
Nezlobí, vaše dítě je jen hyperaktivní
Zlobit je normální, nechtějte slušňáka
Jak zvládnout skutečné zlobidlo

Prostě zvedl raketu a všichni jen zírali

„Ve dvou letech je velmi obtížné získat pozornost dětí i jen na deset minut. Jonah je tenisem posedlý, což je u dětí jeho věku neobvyklé. Má prostě přirozený talent," soudí trenér Henry Newbal. Jonah, který má ještě šest sourozenců, trénuje čtyřikrát týdně. Zvládá již všechny tenisové údery a při podáních nezřídka překvapuje soupeře čistými esy.

Jonahovo fenomenální umění vyšlo poprvé na povrch, když ho otec vzal sebou do klubu v Leicesteru, kam jeho starší sourozenci dochází na tenisové lekce. „Zvedl raketu, která ležela poblíž něj, a začal mlátit míčkem do zdi," popisoval jeho začátky otec. Lidé na okolních kurtech prý přestávali při pohledu na Jonaha hrát a jen nevěřícně kroutili hlavami.

irt

Přečtěte si také


Diskuse: Dvouletý Jonah – tenisová hvězda v plenkách

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci