Zdravá kuchyně začíná zdravým nádobím
22.6.2010 00:00 | BydleníUvařit dobrý oběd nebo večeři dětem je jistě umění a kus pořádného nápadu, nicméně k tomu také potřebujete správné nádobí. Současný trend ve výživě míří k eliminování zdravotních rizik pro citlivý organismus, odklon od konzumací jídel zamořených nevyzpytatelnými éčky, chemickými konzervanty, dochucovadly, barvivy...
Nádobí bez alergenů
Jenže nezapomněli jste na nádobí? Na praktické, ekologicky šetrné, cenově dostupné kuchyňském nádobí, ve kterém vaření splňuje ty nejvyšší nároky na zdravotní nezávadnost?
MŮŽE VÁS ZAJÍMATJak bude vypadat sporák budoucnosti? |
„Celkovou kondici a zdravý vývoj dětí dlouhodobě ovlivňuje řada faktorů. Škodlivé látky se do těla mohou dostávat nejrůznějšími způsoby, třeba i z nekvalitního nádobí, které rodiče používají k vaření. V dnešním světě, kdy je téměř každé čtvrté dítě alergické, je snížení potenciálních alergenů používáním „zdravého“ nádobí zcela na místě. Stejně tak zkrácení doby přípravy umožní podávat dětem pokrmy nenasáklé tukem a olejem. A věřte, že v době, kdy obezita je nejhorší epidemií dětského věku, je to velmi důležité,“ potvrzuje pediatr a onkolog MUDr. Pavel Boček.
Se sympatickou vizí
Na trh se dostává nádobí belgické společnosti GreenPan. Vznikla v roce 2007 s myšlenkou zlepšit kvalitu života moderní společnosti. A vyvinula revoluční nepřilnavý keramický povrch THERMOLON, který narozdíl od jiných nepřilnavých pánví bez problémů zvládá teploty až 450°C. A hlavně neobsahuje látku, které se při přehřátí rozkládá na směs toxických výparů s částicemi jež ve výsledku skrývají zdravotní potíže, známé jako „horečka z polymerových výparů“.
Rozhodně oceníte i odolnost povrchu nádobí GreenPan proti poškrábání, jeho dlouhou životnost a velmi snadnou údržbu. Na pánvích lze jednoduše smažit, dusit, flambovat a v pánvích s kovovými držadly dokonce i péci a zapékat v troubě. Samozřejmostí je použití na všech typech sporáků, včetně indukčních.
Poklop na potraviny
Druhá zastávka souvisí s létem a dobou zahradních párty, stolování v přírodě a grilování. Na zahrady, terasy nebo balkony vycházíme už ráno při snídani a v teplých letních dnech je opouštíme až ve večerních hodinách. Vhod nám přijdou poklopy na potraviny.
Příjemné chvíle při společném obědu s rodinou nebo oslavě narozenin může totiž velmi znepříjemnit hmyz, který je váben vůní potravin,usedá na ně, a my se marně oháníme a zapalujeme vonné svíce či tyčinky, které stejně neúčinkují. Proč se neuchýlit k řešení našich babiček? Nejlepším řešením je pokrmy zakrýt - mouchy ani vosy pak jednoduše nemají šanci.
jik, ŽenyproŽeny.cz
Přečtěte si také |
---|