Jak bude vypadat sporák budoucnosti?

9.3.2010 00:00   |   Bydlení
VIDEO – Sci-fi příběhy jsou úspěšné v knihách, kinech a na televizních obrazovkách, expertů na budoucnost je všude habaděj. Ale zkuste vymyslet třeba sporák budoucnosti. Elektrolux se o to pokusil.

sporák budoucnosti

Nedávno firma představila svůj koncept Heart of the Home neboli Srdce domova. Nejdříve hledáte hrnce a pánvičky, pak kuchařské knihy a nakonec vás nápad pohltí. Koncept nabízí integrované řešení fungující jako inteligentní amorfní sporák, kuchyňský pult a bar v jednom. Vždy se přizpůsobí potřebám uživatelů.

Srdce analyzuje složku pokrmu, kterou položíte na jeho desku a předloží seznam vhodných pokrmů. Rozhodnete-li se pro některý z nabízených receptů, jednoduše postupujete podle nabídky a jedním prstem uvaříte, na co máte právě chuť.

Video

Bojujeme o místo

Základem, který vyprovokoval vizionáře Elektroluxu k novému konceptu, bylo zjištění před dvěma lety, že více lidí na Zemi již žije ve městech, než na venkově. Při tomto trendu budeme zanedlouho bojovat s nedostatkem místa, bude se zvyšovat stres a může nám ze všeho nejvíc pomoci technologie.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Domácí spotřebiče internetových lidí
Ubrus změní skvrny na vzorek
Zdravá kuchyně začíná zdravým nádobím

Poroste tlak na high-tech sféru, aby nám pomohla v každodenní životě dosáhnout na pravé a skutečné hodnoty. V omezeném prostoru budoucích obrovských měst, bude v roce 2050 žít devět miliard lidí. Domovy tedy budou muset být flexibilní a schopny přizpůsobit se podle okolností.

Také spotřebiče budeme mít integrovány a nastavitelné. Už nebude prostor pro celou řadu výrobků, z nichž každý má svou specifickou funkci. Pouhý sporák s hořáky bude starožitnost. Koncept Heart of the Home nabízí vizi technologie, která lidstvu pomůže přežít.

rav, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Jak bude vypadat sporák budoucnosti?

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci