Zdravá kuchyně začíná zdravým nádobím

22.6.2010 00:00   |   Bydlení
Sledujete novinky, které ukazují trendy v kuchyni? U dvou maličkostí se dnes krátce zastavíme.

green pan

Uvařit dobrý oběd nebo večeři dětem je jistě umění a kus pořádného nápadu, nicméně k tomu také potřebujete správné nádobí. Současný trend ve výživě míří k eliminování zdravotních rizik pro citlivý organismus, odklon od konzumací jídel zamořených nevyzpytatelnými éčky, chemickými konzervanty, dochucovadly, barvivy...

Nádobí bez alergenů

Jenže nezapomněli jste na nádobí? Na praktické, ekologicky šetrné, cenově dostupné kuchyňském nádobí, ve kterém vaření splňuje ty nejvyšší nároky na zdravotní nezávadnost?

sporák ElektroluxMŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Jak bude vypadat sporák budoucnosti?
Domácí spotřebiče internetových lidí
VIDEO – ubrus nemusít hned prát... protože:
skvrny se změní na vzorek

„Celkovou kondici a zdravý vývoj dětí dlouhodobě ovlivňuje řada faktorů. Škodlivé látky se do těla mohou dostávat nejrůznějšími způsoby, třeba i z nekvalitního nádobí, které rodiče používají k vaření. V dnešním světě, kdy je téměř každé čtvrté dítě alergické, je snížení potenciálních alergenů používáním „zdravého“ nádobí zcela na místě. Stejně tak zkrácení doby přípravy umožní podávat dětem pokrmy nenasáklé tukem a olejem. A věřte, že v době, kdy obezita je nejhorší epidemií dětského věku, je to velmi důležité,“ potvrzuje pediatr a onkolog MUDr. Pavel Boček.

Se sympatickou vizí

Na trh se dostává nádobí belgické společnosti GreenPan. Vznikla v roce 2007 s myšlenkou zlepšit kvalitu života moderní společnosti. A vyvinula revoluční nepřilnavý keramický povrch THERMOLON, který narozdíl od jiných nepřilnavých pánví bez problémů zvládá teploty až 450°C. A hlavně neobsahuje látku, které se při přehřátí rozkládá na směs toxických výparů s částicemi jež ve výsledku skrývají zdravotní potíže, známé jako „horečka z polymerových výparů“.

pánev

Rozhodně oceníte i odolnost povrchu nádobí GreenPan proti poškrábání, jeho dlouhou životnost a velmi snadnou údržbu. Na pánvích lze jednoduše smažit, dusit, flambovat a v pánvích s kovovými držadly dokonce i péci a zapékat v troubě. Samozřejmostí je použití na všech typech sporáků, včetně indukčních.

Poklop na potraviny

Druhá zastávka souvisí s létem a dobou zahradních párty, stolování v přírodě a grilování. Na zahrady, terasy nebo balkony vycházíme už ráno při snídani a v teplých letních dnech je opouštíme až ve večerních hodinách. Vhod nám přijdou poklopy na potraviny.

poklop

Příjemné chvíle při společném obědu s rodinou nebo oslavě narozenin může totiž velmi znepříjemnit hmyz, který je váben vůní potravin,usedá na ně, a my se marně oháníme a zapalujeme vonné svíce či tyčinky, které stejně neúčinkují. Proč se neuchýlit k řešení našich babiček? Nejlepším řešením je pokrmy zakrýt - mouchy ani vosy pak jednoduše nemají šanci.

jik, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Zdravá kuchyně začíná zdravým nádobím

Kvalitní pánev

18.12.2020   |   00:09   |   od: Renata
Mám doma také indukční sporák, takže jsem vybírala pánev na indukci. Mám konkrétně pánev od značky zgastro .cz. Podívejte se na jejich stránky, určitě si něco vyberete.

Kvalitní pánev

17.12.2020   |   00:12   |   od: Iveta
To mě zajímá, já jsem vždy pánev myla ručně, protože tak to doporučoval výrobce. Netušila jsem, že se vyrábí i pánve vhodné do myčky. Jakou máte vy? A máte pánev na indukci nebo klasický sporák? Já mám doma indukci, takže to bude asi problém…

Kvalitní pánev

15.12.2020   |   16:52   |   od: Renata
Já můžu doporučit určitě titanový povrch. Mám doma jednu titanovou pánev a jsem s ní hodně spokojená. Ke smažení používám opravdu jen kousek tuku a hlavně jsem vybírala i takovou pánev, kterou bych mohla mýt v myčce.

Kvalitní pánev

14.12.2020   |   21:33   |   od: Iveta
Nedávno jsem se začala zajímat celkově o zdravé vaření, takže sháním nějakou pánev, na které by se dalo smažit s minimem tuku. Keramický povrch pánve mi ale nevyhovuje, takže se dívám po nečem jiném.
Zobrazeny poslední 4 příspěvky, celkový počet 4 příspěvky.
poslední příspěvek: 18. 12. 2020 0:09
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci