Jak si ubrat pár let vhodným líčením

25.9.2015 01:00   |   Styl
Vypadat mladší je od určitého věku snem většiny žen. Možností jak vypadat mladší je mnoho. Než se ale vydáte na nějaký invazivní zákrok, tak si zkuste ubrat pár let vhodným líčením.

líčení

Pokud znáte ty pravé kosmetické triky, tak si můžete odečíst na tváři opravdu pár let. Díky správnému líčení si dokážete zakrýt drobné vrásky, kruhy pod očima nebo nedostatky pleti. Nabízíme ty nejlepší kosmetické fígle.

Méně je více

Make-up je důležitý, ale méně je někdy více, především pokud chcete vypadat mladší. Velmi silný make-up, výrazné stíny či nevhodná barva rtěnky vám léta spíše přidají, takže při líčení vsaďte na jemnější barvy.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Žena má být krásná, ne krásně nalíčená
Umýt si vlasy, jak prosté! Ale děláte to dobře?
Jak se vylepšit: 25 nejdůležitějších triků

Místo hutného make-upu volte jen lehkou texturu, která má ale v sobě trochu projasňující složky, protože věkem pleť ztrácí na svém jasu. Navíc silné make-upy, především pak v okolí očí vrásky zvýrazní. Vhodný je také make-up, který odráží světlo.

„Pudr je lepší použít místo toho klasicky sypkého spíše krémový, který se tolik neusazuje na vráskách. Před nanesením make-upu použijte tzv. primer. Bezbarvá emulze pleť vyhladí, rozjasní a připraví na nanesení make-upu,“ vysvětluje Dagmar Korbová Krůzová, kosmetická odbornice z internetového obchodu Vivantis.cz.

Rozjasňující barvy a světlé odstíny

Máte-li rádi růžová líčka, tak vybírejte lehké a jemné rozjasňující barvy. Nevhodné jsou příliš tmavé odstíny či tóny hnědé a broskvové. Na lícní kosti lehce naneste jemně krémové nebo růžové barvy.

Co se týká očí, tak při výběru očních stínů raději volte světle hnědé hedvábné odstíny. Zapomenout byste měly na třpytky kolem očí, ty zvýrazňují vrásky. Linky na oči volte velmi slabé. Spodní linky namalujte lehce stínem, oči tak opticky nadzvednete.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Barvy nemluví a přece jsou slyšet
Pro všední dny: Jak si udržet krásu
Třetí život máme všichni. A kdy?
Versailles má unikátní muzeum vůní

Na řasence uberte

„Současný trend již od umělých řas ustupuje a do popředí se dostává přirozenost. Především dámy, které již nejsou náctileté, by si na výrazné řasy měly dávat pozor. Umělé nebo příliš nalíčené řasy přidají pěkných pár let navíc,“ upozornuje kosmetická odbornice.

„Máte-li výrazné kruhy nebo vrásky pod očima, tak si neličte spodní řasy, odvedete tak od těchto „nedostatků“ pozornost. Umělé řasy vyměňte za kvalitní kleštičky na řasy. Ty docílí toho, že krásně otevřou oči a zajistí mladistvý vzhled. Používejte kvalitní řasenky, které vám řasy neslepí,“ dodává Dagmar Korbová Krůzová.

Obočí přirozené

Obočí si naličte přirozeně, příliš úzké nebo tmavé zvýrazní věk. S tužkami na obočí opatrně, abyste si nevykreslily příliš tenkou linku. Obočí si vystínujte spíše speciálními paletkami a obočí a zafixujte gelem.

Líčení pak dokončete vhodným výběrem rtěnky. Nejlepší jsou jemné tóny růžové. Čím přirozenější je barva, tím vypadáte svěžeji a mlaději.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Skořice pomáhá řidičům lépe se soustředit,
uklidňuje a snižuje podrážděnost.

VŮNĚ ZLEPŠUJÍ ŘIDIČSKÝ UM, MYŠLENÍ I SEX

Pokud se přece jen nechcete vzdát své temně rudé rtěnky, pak výrazně uberte na očním líčení. Bohatě bude stačit pouze řasenka a pudrové oční stíny. Bohužel silně nalíčené rty a oči nikomu na věku neuberou.

tsz, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Vivantis.cz a archiv
Přečtěte si také

Diskuse: Jak si ubrat pár let vhodným líčením

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci