Umíte ochránit své vlasy před vysušením?

17.7.2015 00:00   |   Styl
Trápí vás suché a polámané vlasy? Nejste sama. S podobným problémem se dnes a denně snaží vypořádat každá třetí žena. Na záchranu však nemusí být úplně pozdě.

vlasy

Laky, gely, tužidla, žehličky, fény, kulmy, barvy a šampony. Veškeré nezbytnosti, které sem tam prostě použít musíme a které, ač jsou prvoplánově ku prospěchu, ve finále vlasům škodí. Jak tedy vlasům znovu dodat potřebnou hydrataci a lesk?

Hydratujte

Pokud možno, vyvarujte se častého používán fénů na vlasy a žehliček. Pokud je to nutné, na vysušení vlasů vždy používejte studený vzduch a žehličku nikdy nenastavujte na nejvyšší teplotu. Stejně tak nežehlete vlasy až ke konečkům, které se vždy zničí nejrychleji.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

I vlasy potřebují v létě speciální péči
Umýt si vlasy, jak prosté! Ale děláte to dobře?
Když chcete mít na hlavě účes

Navíc zaveďte do svých kosmetických rituálů pravidelné vlasové masky, které si z pár ingrediencí uděláte doma. Mezi nejlepší pomocníky patří avokádo, olivový olej, dýně, med či pivo.

Tip: avokádová maska

Na jednoduchou, ale účinnou domácí vlasovou masku budete potřebovat jedno avokádo, dva čajové lžičky olivového oleje a lžičku medu.

Avokádo oloupeme a dužinu rozmělníme v misce. Do ní vmícháme olej a med a pořádně promícháme.

Masku nanášíme na vlhké vlasy od kořínků po konečky. Část „kaše“ se vmasíruje i do pokožky hlavy – tím lépe. Vlasy na půlhodinku schováme pod koupací čepici (kdo nemá, stačí igelitový sáček) a poté pořádně propláchneme a umyjeme šamponem.

Pravidelně ke kadeřnici

Jakékoli zákroky, které doma provádíte, byste měly nechat na profesionálech. Vlasy si doma nebarvěte, neodbarvujte ani nestříhejte. Nechte na kadeřnici, aby vám zničené konečky zastřihla.

Doporučujeme také vlasy pravidelně prostříhávat. Vlasy se provzdušní, nadlehčí a nebudou mít takové tendence se lámat.

Používejte látkové doplňky

Vyvarujte se skřipců a sponek, které vlasy lámou. Místo toho volte látkové gumičky či čelenky, které vám vlasy nepotrhají. Důležité je také používat kvalitní hřeben na vlasy, který disponuje ohybatelnými zoubky, které se přizpůsobí struktuře vlasů.

Již dávno jsou pryč doby kulatých kartáčů s kovovými hroty, zvolte raději plastové či dřevěné. Vlasy nikdy nečešte hned po tom, co vyjdete ze sprchy, ale nejprve je trochu vysušte.

Dbejte na kvalitní kosmetiku

Pokud vám to finance dovolí, volte kosmetiku dražší, která je k vlasům šetrná. A pokud máte delší vlasy a jejich rozčesávání je noční můra, nikdy nezapomínejte na kvalitní kondicionéry.

Pokud jste si nabarvily vlasy a výsledná barva není úplně podle vašich představ, vyčkejte alespoň tři týdny, než se rozhodnete napáchanou škodu napravit.

Krátké časové intervaly mezi jednotlivým barvením mohou nadělat neuvěřitelnou paseku a vlasy nejen, že jsou vícebarevné, ale navíc vypadají jako chemlon.

Vlasům barveným navíc dopřávejte extra péči a po barvení si vždy dopřejte hydratující zábal.

ozt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Umíte ochránit své vlasy před vysušením?

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci