Pleť: Jak to dělají Francouzky?

17.1.2014 00:00   |   Styl
Existuje zaručený recept na mladistvou pleť? Jak vypadat stále mladá? Jednotný návod nenajdete – každý věk chce své.

kráska

Jak píše oblíbený francouzský magazín Version Femina, musíme se především držet základního pravidla, že v každém věku je nutné dát své pleti jinou péči. Přiučme se tedy u Francouzek. A začínáme hned dvacátými narozeninami...

dvacet

VE DVACETI jsou ještě problémy s pupínky a mazovými tečkami. Tady stále platí dvě základní pravidla – čistit a hydratovat. Je důležité z koupelny vyobcovat mýdlo a přípravky s alkoholem, obojí totiž vysušuje.

Pleť čistíme jemným gelem nebo pěnou. Používáme pleťové vody s astringentním (stahujícím) účinkem na póry. Problémové zóny jsou čelo a nos. Pleť hydratujeme aspoň dvakrát denně krémem, ale musíme si dát pozor, aby zároveň nebyl příliš výživný, takový ucpává póry.

TIP:

Pokud se nám přece jen vytvoří uhříky, nikdy je nevytlačujeme prsty. Nejlepší jsou tyčinky na čistění uší. Vezmeme si dvě a tlačíme proti sobě.

třicet

Ve TŘICETI se již začínají objevovat první vrásky i první potíže se suchou pletí. Tady opět platí – vydatně čistit a hydratovat. Základní a nejdůležitější je správné odlíčení. To bychom neměly zanedbávat. Existuje spousta gelů, pěn, vod a pleťových mlék, které můžeme využívat. Vybíráme podle svého typu pleti. Ideální pro všechny je lehké tonikum.

Instantní rady

Pošlete dál nejlepších 50 bouračů tuku
Hubnutí: největší bludy a pravdy
Zhubněte chronologicky – po francouzsku


Ani ve třiceti letech nezapomínáme ráno pečlivě čistit pleť zanesenou v noci toxiny. Stačí dva tampony navlhčené pleťovou vodou.

V létě je výborné dát lahvičky s vodou do ledničky. Ráno vás to příjemně osvěží. Hned po vyčistění pleť důkladně hydratujte krémem.

TIP:

V tomto věku už bychom měly začít s prevencí před stárnutím, které se nejprve projevuje v očních partiích. Proto se věnujme očnímu okolí – pomocí masek, kvalitních očních krémů a gelů. Také jednou týdne „gomážujme“, tedy používejme jemný peeling pleti, abychom odstranily odumřelé buňky.

čtyřicet

Ve ČTYŘICETI vypadáme maximálně na pětatřicet – pokud jsme ovšem pečlivě dodržovaly předcházející pokyny. Přece jen ale sluneční záření i životní starosti nám nepřidaly, a tak přibývá vrásek, které se hromadí zejména kolem očí a úst.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT:

Žena má být krásná, ne krásně nalíčená
Co dělat, aby nás nezradily nohy?
Jak být atraktivní za pět minut


Na přibývající vrásky nám ve čtyřiceti letech již nezbývá než odpovědět soustředěným bojem. Vyberme si kosmetickou řadu jedné značky, která nám vyhovuje a buďme jí věrné alespoň půl roku.

Musíme si koupit odličovací mléko, tonikum, denní a noční krém, krém proti vráskám v okolí očí i pleťovou masku.

TIP:

Důležité je právě držet se jedné značky, protože pak péče o pleť bude dokonale komplexní.

padesát

V PADESÁTI naše pleť již není tak zářivá, vadne, objevují se různé skvrny. Je čas s tím něco dělat. Jako první bychom si měly stanovit pořadí svých problémů. Patrně mezi ně bude patřit velmi suchá pleť.

Každý den bychom jí proto měly dopřát masáž konečky prstů, jimiž roztíráme výživný krém. Tak se například můžeme zbavit nehezkých váčků pod očima, které zadržují vodu.

TIP:

Pro zralou pleť bylo v laboratořích kosmetických firem vyvinuto největší množství přípravků. Opravdu stačí jen prozkoumat, který je pro nás nejvhodnější.

zup

Přečtěte si také


Diskuse: Pleť: Jak to dělají Francouzky?

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci