Velký horoskop: Jak prožijeme rok 2013

18.12.2012 00:00   |   Ezoterika - ROČNÍ HOROSKOP
Většina z nás by jistě ráda věděla, co v roce 2013 očekávat, na co se těšit i čemu se raději vyhnout. Jistotu nám nedá nikdo, horoskop předestře možnosti a poskytne naději. Co tedy nabízí jednotlivým znamením zvěrokruhu?

horoskop 2013

BERAN (21. 3. – 20. 4.)

V roce 2013 budou Berani cítit potřebu dál se rozvíjet, věnovat se studiu a více vnímat život, učit se zkušenostmi – nové poznatky budou do sebe nasávat jako houba. Tento myšlenkový pohyb je rovněž přinutí k pohybu fyzickému. A tak není divu, že v jejich životě nastanou změny.

Berani se posunou ve vnímání sebe i druhých tak, že si uvědomí, jaké mají ještě možnosti a co mohou v životě dokázat. Ujasní si, co budou k takovému postupu potřebovat a co nebo dokonce koho již nikoliv. Začnou přehodnocovat své vztahy, hledat nové spojence, kriticky hodnotit dosavadní život. Okolí zaujmout právě tímto novátorským přístupem.

Ovšem v mnohém zůstanou Berani nepochopeni, obzvlášť když jejich postoje a volby budou ostatní někdy považovat za egoistické a vypočítavé. Ale Berani budou potřebovat dát o sobě světu vědět, dát najevo své nové myšlenky, oslovit co nejvíc lidí.

V Beranech se probudí přesvědčovatelské umění, v mnoha případech budou planout nadšením a získávat druhé. Samozřejmě, že se tím mohou i spálit – jenže Berani musí planout, aby něco dokázali. V roce 2013 nemohou čekat na ty pomalejší, protože by nic nedokázali a snadno by se mohlo stát, že je budou ti méně nápadití využívat, čerpat z nich energii pro sebe.

Berani budou potřebovat nejen dostatek prostoru a volnosti, aby stihli vše, co si naplánují, ale zároveň budou potřebovat i zajištěný a útulný domov, kde budou chváleni. Udělají pro to dělat všemožné.

V roce 2013 budou mít Berani zájem učinit vše pro to, aby se cítili dobře, aby cítili, že žijí svůj život a že s ním souzní. Mohou se tak dotknout oblastí, kde dosud dřímaly jejich ambice nebo o nichž se domnívali, že jsou vyřešené. Jenže řada nečekaných událostí a náhod jim může strhnout pásku z očí – Berani uvidí život jinak, stanou před zásadními rozhodnutími.

Mnozí spatří svou pýchu a dětinskost, jiní uvidí své vztahy jako prázdné nebo slepou cestu, po které kráčejí. Rovněž uvidí svá selhání. Pozitivní bude, že nezačnou hledat viníky v druhých, ale konečně již sami v sobě.

BÝK (21. 4. – 21. 5.)

Býci vstoupí do roku 2013 s optimistickým naladěním, které z nich bude přímo vyzařovat a které bude přitahovat okolí. Plni sebedůvěry osloví lidi kolem sebe. Budou ochotni poradit a pomoci, hledat pro sebe i druhé zajímavá řešení. Uplatní vše, co umějí. Stanou se autoritou.

Nicméně, vše nepůjde Býkům samo a na ruku. Úspěch si musejí zasloužit skutečnými výsledky. Navíc jejich výkony nebudou stabilní, občas se budou potýkat s výkyvy ve výkonnosti a vůli. Mohou propadat lenosti, marnivosti, utrácení, mlsání a jiným nešvarům.

V roce 2013 si Býci uvědomí, jak touží po zabezpečení a vytváření jistot. Budou chtít nalézt cestu k finanční prosperitě a také k naplnění svých snů o lásce. Zároveň pochopí, že to vše vyžaduje určitou kázeň, řád v životě – Býci budou pracovat na zavedení disciplíny, která jim pomůže stabilně plnit dané plány.

Býci budou chtít vylepšit domov, zabezpečit a možná rozšířit, upravit tak, aby jim lépe vyhovoval. A nebudou váhat vydat na toto i více prostředků. Začnou si během roku uvědomovat své skryté potřeby a budou se je snažit naplňovat. Vyjdou také najevo jejich četná tajemství a sami sebou budou v mnohém překvapeni.

Co se týká vztahů, rok 2013 bude pro Býky rokem rozmanitých a nečekaných zkoušek jejich vztahů, charakteru a postojů. Mohou očekávat, že se budou muset vůči nevyhovujícím vztahům vymezit, najít jiné cesty pro dorozumění a kde to nepůjde, tam se rozejít, což se týká zejména práce a zaměstnání.

Možná vzniknou některé problémy se sousedy doma. Avšak i to Býci zvládnou, jen bude vhodné včas pochopit, že taktika tlaku a neústupnosti toho moc nezmůže. Bude třeba učit se dělat kompromisy a občas ustoupit.

BLÍŽENCI (22. 5. – 21. 6.)

Pohyb myšlenkový i fyzický je pro Blížence důležitý, a tak jim může i v roce 2013 vyhovovat. Vstupují do něho v pohybu a v rámci změn, kterými procházejí. Tématem roku pro ně budou změny v pracovních aktivitách a ve vztazích s kolegy, navíc by měli dokončovat změny započaté v rodině a soukromí. Je možné, že mnoho stabilních kamenů v jejich životě nezůstane, ale není třeba se obávat – vše směřuje k větší jistotě a samostatnosti.

Nejdůležitější je v roce 2013 pro Blížence sebedůvěra. Neměli by se podceňovat, ani vzdávat svých snů. Proto je nutné, aby si vyjasnili, čeho chtějí dosáhnout a hledat ty správné postupy. Budou se muset učit mnoho nového.

V Blížencích se probudí tvořivost a originalita, zlepší se jejich rozhodnost a začnou cíleněji využívat svých komunikativních schopností. Neměli by však "usnout na vavřínech", jinak začnou dělat z nepozornosti chyby. Ani by si neměli stavět vzdušné zámky, ale chtít opravdu jen to, co je reálné.

První třetina roku nepřinese období příliš vhodné k riskování v čemkoliv a obzvlášť pak ve finančních operacích. Ještě nebude doladěno to, co Blíženci započali v minulém roce. Postupně se ujasní jejich vztahy a začnou se rýsovat možnosti pro budoucnost. Ukvapená rozhodnutí a nepromyšlené závěry, které občas Blížencům komplikují život, by jim tady mohly značně zamotat hlavu.

Na konci jara by se měli připravit na sice nečekané zvraty, které jim ale otevřou nové možnosti. Měli by je vítat s úlevou, protože se tím mnozí mohou odlepit od pomyslného dna a začít budovat lepší kariéru či vztahy.

Druhým zlomovým obdobím bude polovina prosince, která přinese čas na ohlédnutí se za dosaženými úspěchy či selháními. Mnozí Blíženci si budou muset přiznat určitou povrchnost v přístupu k životu i v komunikaci a přílišné spoléhání se na náhodu. Mohou také sklouznout do nalhávání si jiné reality, než jaká je, čímž by jim tak mohlo uniknout mnoho šancí.

RAK (22. 6. – 22. 7.)

Rakům momentálně nepřipadá svět jako to nejbezpečnější místo k žití. Zkušenosti minulého roku je naučily být ostražitějšími, ale také být kritičtějšími vůči sobě, uvědomit si, co chtějí a začít se rozhodovat, příliš neotálet. Veškeré nastartované změny a procesy se budou v roce 2013 dokončovat. Nicméně, ještě nenastane období úplné úlevy, kdy vše půjde tak, jak by si to Raci přáli.

Je třeba očekávat, že to, co Raci udělali pro druhé, se jim začne vracet – v dobrém, ale i ve zlém. Začátkem roku by se proto měli zamyslet nad svými činy a postoji a podle toho plánovat další aktivity. Vyplatí se to. Budou se mít čeho držet v období, kdy budou mít pocit, že to s nimi houpe a že nefungují jistoty, které se snaží budovat.

Pro Raky rozhodně platí nikde a s ničím nespekulovat, nechytračit, netutlat, neriskovat. V roce 2013 se dá lehce podlehnout třeba hráčské vášni a žít v omylu, že takto lze vyřešit finanční problémy.

Ve vztazích se očekávají střety s autoritami, kterým Raci nebudou chtít až tak podléhat, což může vyústit do problémů v zaměstnání, rozbrojů v rodině.

Zachovají-li si otevřenost a chladnou hlavu, vyjdou ze střetů s ujasněnými postoji a lepší pozicí. Propadnou-li sebelítosti a hněvu, zkomplikují si vztahy a nic nevyřeší.

Rok 2013 přeje Rakům spíš plánování, ujasňování si představ o tom, co v životě dokázat, tvorbě rodinného zázemí, než nějaké velké realizaci s okamžitými výsledky. Jedině jasné cíle přinesou úspěch, jinak se mohou Raci točit v bludném kruhu nezrealizovatelných přání, obzvlášť když o nich budou jen snít.

Neplatí ani přílišný optimismus, ani lehkomyslnost, ke které budou mít Raci ve střídání nálad v tomto roce větší sklony.

CO PROZRADÍ DATUM NAROZENÍ?

Zjistěte si z data narození povahu člověka,
jeho schopnosti a dovednosti. Odhalíte, jak
je vášnivý a jestli je citlivý. Čísla napoví, zda
je praktický či naopak „věčně létá v oblacích“,
jestli je vytrvalý a trpělivý nebo nedočkavý.

SLEDUJTE NAŠI ŠKOLU NUMEROLOGIE

LEV (23. 7. – 22. 8.)

Pro Lvy bude rok 2013 značně náročný. Okolnosti je donutí využít vše, co se naučili a získali v předchozím období – tedy nové kontakty, nový náhled na život a zejména přistupovat k životu s energií sobě vlastní a současně s patřičnou úctou i pokorou, což se ne vždy daří.

Lvi totiž mnohdy přijdou na to, že se budou muset vrátit na začátek cesty a vykročit znovu jinak. Budou se muset vyrovnat s tím, že se vydali nesprávným směrem, ztratili čas a iluze, i s tím, že chybují a nejsou dokonalí.

V roce 2013 budou Lvi velmi zaneprázdněni. Čekají je společenské aktivity, životní výzvy, jejich názor a přístup bude vyžadován na mnoha místech. Budou muset volit podle svých priorit, protože vše stihnout nebude možné.

Veškeré toto dění jim otevře oči a prověří charakter. Dozví se nejen to, kdo je pouze bezmezně obdivuje, kopíruje jejich styl a hřeje se v jejich úspěších, ale také to, kdo je skutečně ten pravý přítel. Lichotky Lvi prokouknou – a pokud nikoliv, tak se tomu budou muset naučit, jinak neporostou dál.

KELTSKÝ
HOROSKOP

Velkým tématem v roce 2013 bude pro Lvy rozvoj osobnosti, získání nadhledu, střízlivé hodnocení reality. Půjde o to, aby Lvi věděli, čeho chtějí dosáhnout a kam směřovat. Podle toho si musejí vybírat pozvání, která k nim přijdou.

Jedině tak potkají člověka, jaký jim může pomoci nastartovat budoucnost. Nebudou-li Lvi vědět, co chtějí, budou žít jen v radovánkách, slepě si užívat a nechat se vláčet událostmi. Řada příležitostí jim tak proteče mezi prsty.

Je pravděpodobné, že Lvi dostanou životní lekci, jakmile propadnou pocitu, že jedině oni si zaslouží pochvalu a mají být středem pozornosti. Budou muset přehodnotit žebříček svých hodnot a zmoudřet ne příliš jednoduchými zkušenostmi. O to kvalitněji pak budou připraveni do dalších let.

Lvi si budou v roce 2013 připadat na roztrhání, protože je čeká mnoho různorodých úkolů, výzev. A přitom se budou muset rychle rozhodovat. Čekají je zajímavé nabídky k práci i k investování peněz – budou investovat do sebe a do zkvalitnění svého života. Je možné, že se budou snažit vylepšit si bydlení, koupit nemovitost, začnou hledat cestu ke zlepšení finanční situace.

Také se setkají s novými lidmi. Čeká je i cesta do ciziny, kde lze získat zkušenosti a nové kontakty.

PANNA (23. 8. – 22. 9.)

Panny se začnou více zabývat tím, jak žijí. Mají za sebou rok plný práce a budování finančních jistot, ujasňování si, o koho se mají starat a kdo je pouze využívá. V roce 2013 se proto posunou dál v tom, že budou zkoumat, jak se umějí rozhodovat, prosazovat a vést druhé, budou zkoumat i to, kdo je pro ně vlastně autoritou.

I tak značně kritické Panny se stanou ještě kritičtější, okolí se proto od nich dozví mnohé nevyžádané rady a pravdy. Panny mají v povaze, že rády hodnotí, kritizují, poučují – v roce 2013 použijí tyto zbraně proti všem, kdo nebude podle jejich názoru dostatečně kvalitní a kompetentní ve své profesi či na svém postu.

Panny se budou chtít prosadit a ukázat, že mohou rozhodovat, povýšit a vylepšit si postavení. Od života dostanou zajímavé nabídky a šance, avšak zároveň budou muset prokázat, že něco opravdu umějí.

Takže, Panny čeká perný rok plný pracovního nasazení. Budou si ale komplikovat život právě snahou dokazovat svou pravdu, která sice bude správná, ale Panny ji neumějí podat diplomaticky, nejsou připravené na kompromis a ochotné vést dialog s někým, o kom si myslí, že není kompetentní. Vytvoří si tak z řady lidí nepřátele a protivníky, stejně jako si získají nové příznivce a dokonce i přátele, kteří pochopí, jak jsou Panny schopné a pečující.

KVĚTINOVÝ
HOROSKOP

V roce 2013 dostanou Panny lekci v diplomatičnosti a v řešení konfliktních situací, takže to bude zprvu vypadat spíš jako velký problém. Ale až krize pomine, budou mít před sebou postup a nové možnosti. V každém případě budou zavaleny zodpovědností a možností změny.

Jestliže se nebudou bát pokračovat v postupu, který se nabízí nebo který si vytyčily, mohou si vytvořit pevný odrazový můstek k vylepšení kariéry, dostanou se mezi lidi, co je ocení a kde mohou využít své schopnosti. Ale pokud se zaleknou, budou z nich nepříjemní kibicové, kteří si kdekoho znepřátelí.

S novými povinnostmi se objeví i nutnost jednat s úřady. Je možné, že budou častěji cestovat, což Panny zrovna nemusejí, protože nemají pak takový přehled a veškeré dění je příliš v pohybu. Budou se muset naučit rychlejšímu rozhodování a smířit se s tím, že vše nebudou mít pod kontrolou. Důležité pro Panny bude oddělovat podstatné od podružného, jinak by všechno nestihly a nezvládly. Jejich detailismus jim tady bude spíš na škodu.

Panny se budou muset v roce 2013 dále učit. Nové příležitosti si vyžádají nové vědomosti – a v tom jsou Panny poctivé. Budou nuceny naučit se kompromisu, dialogu v komunikaci s nadřízenými i podřízenými, v rodině i mezi přáteli.

100 KŘESTNÍCH JMEN

Vybíráte jméno pro miminko?
Nebo se jen chcete dozvědět,
jestli vám vaše jméno pomáhá
či naopak něčím škodí?

ČTĚTE NÁŠ SERIÁL

VÁHY (23. 9. – 23. 10.)

Odchází období jakéhosi vnitřního duševního úklidu – a ještě i v roce 2013 bude pokračovat jakési čištění od všeho, co už v životě Váhy nepotřebují. To už ale půjde o radostnější a méně bolestné zkušenosti. Je potřeba odstranit vše staré a to jak oblečení a různé nepotřebné věci, tak i vztahy a negativní myšlenky.

Bude nutné skončit s obětováním se druhým. Veškerý tlak bude v roce 2013 roce vyvíjen na to, aby se Váhy dostaly do klidu a rovnováhy. To znamená, že vše, co je v jejich životě v extrému, bude vyžadovat soustředěnou pozornost a energii, aby se zklidnilo. Tedy i věci a problémy, které se zdály být vyřešené, ale byly pouze odsunuté nebo zapomenuté, se znovu vynoří a bude je nutné dořešit.

Aby se Váhy mohly zhostit takto náročného úkolu, bude nutné, aby byly otevřené všemu novému a nebály se rozhodovat a odvážit se k novým aktivitám. Bude dobré začít studovat, cestovat a poznávat. Víc než jindy budou Váhy komunikovat s úřady – je nutné si ohlídat, co podepisují, jaké uzavírají smlouvy a kam vkládají své peníze.

Bude rovněž nutné začít budovat pevný základ pro budoucnost jak materiálně (koupě bytu, pozemku, stavba domu, dobré spoření), tak ve vztazích (dosáhnout rovnováhy v partnerství).

Ve společnosti budou Váhy zaznamenávat úspěchy, dobře se jim bude relaxovat při tanci, ale i o samotě v přírodě. Měly by se víc zajímat o své zdraví a změnit životosprávu. Velmi jim prospěje péče o duši, hledání víry. Nabíjet je budou umělecké akce – výstavy, divadlo, koncerty.

Problémem se může stát pasivní přístup k životu, který může brzdit v pokroku, neochota víc se věnovat překonávání obtíží a sklouzávání k zahálce a užívání si.

ŠTÍR (24. 10. – 22. 11.)

Na Štíry čeká zajímavý rok. Jakoby pomalu bude v roce 2013 z jejich života mizet to, co je omezovalo, takže postupně získají sebejistotu a budou se umět začít rozhodovat o tom, co chtějí ze svého života vyloučit. Mají za sebou těžké životní zkoušky a před sebou práci na sobě, budování zázemí, plánování budoucnosti a svých jistot.

Musí začít sami od sebe, uvědomovat si vlastní potřeby a hodnoty, ujasnit si plány. Začnou řešit to, co jim nevyhovuje a je jedno, zda půjde o práci, vztahy či bydlení. Budou se chtít prosadit a zviditelnit. Vše nepotřebné bude muset jít z jejich života pryč.

Štíři budou muset být opatrní na to, co druhým dávají a naopak co sami dostávají. Mnozí se naučili, že mnoho dostávají a očekávají pomoc. Pasivita se ale nevyplatí – nastal čas, aby dali do rovnováhy příjmy a výdaje.

Těm, kteří si již založili dobrou budoucnost a postavili se na vlastní nohy, jsou oporou svému okolí, se začnou tyto "investice" vracet. Ale těm Štírům, co žijí na úkor druhých, nastanou těžké časy. Budou se muset naučit druhým dávat, posloužit a také sami sebe pohnout k činnosti.

Čím začnou dřív takto začnou činit, tím lepší výsledky a méně bolavé zkušenosti je čekají. Budou víc ve středu pozornosti, což zase Štíři až tak nemusejí, ovšem to je donutí k lepším výkonům a prověří jejich sebevědomí. Budou na něm muset zapracovat, protože je čekají prověrky jejich životních hodnot a postojů.

Jaké máte štěstí v lásce?

Přečtěte si své zkušenosti
i budoucí osud z dlaně

Zejména zatěžkávacími zkouškami projdou v roce 2013 ty oblasti života, v nichž si Štíři nevěří. To, co již nemají ve svém životě mít, co se přežilo a už jim neslouží, to se pomalu bude z jejich života vytrácet a hroutit.

Nebude to pro Štíry jednoduché, ale budou muset začít budovat mnohé znovu a jen na tom, co opravdu umějí a v čem jsou zdatní. Budou se muset vypořádat s řadou negativních emocí jako je závist, žárlivost, sebepodceňování, budou muset odhodit pesimismus, kverulantství a postavit se pozitivně novým výzvám. Jen tak jim vše půjde od ruky a bude se dařit.

Naopak bolestínství a pasivita zhorší Štírům zejména jejich psychiku, budou si připadat jako pronásledovaní smůlou. A to potrvá tak dlouho, dokud jim neuvědomí, že se musí k životu postavit aktivně a jinak.

Pro Štíry je rok 2013 rokem nových smluv, půjček na bydlení, nových pracovních příležitostí a podnikání, velkého úklidu v sobě i v šatníku. Vynést staré harampádí a vyhodit, což platí i pro staré křivdy a nenávisti, kterými se každý Štír umí dostatečně užírat.

Rovněž bude nutné doplatit dluhy, dořešit soudy, zkusit štěstí i v cizině, nebo tam jít na zkušenou. Zajímat se o nové trendy, názory, učit se něčemu novému a progresivnímu.

Jestliže Štíři uplatní potřebu prosadit se, nadšení pro nové a pro změny v životě, tvůrčí potenciál, pak budou k sobě nejen přitahovat dobré situace, které jim pomohou k rozvoji, ale i zajímavé lidi. Někteří z nich budou chtít být nápomocni a někteří se budou chtít jen přiživit. Zase to bude o tom, jaké lidi si Štíři v předchozích letech svým přístupem k životu přitáhli.

Štíři tak budou tak mít jedinečnou možnost vnímat, jak žijí, zlepší se jim intuice a jakýsi vhled do svého života. Budou tedy mít dostatek příležitostí to změnit, zlepšit nebo zbavit se těch, kteří je jen využívají.

Na konci roku se ale začne blýskat na lepší časy. Štíři již budou sice unavení, ale spokojení, jak nástrahy překonali a zvládli, jak jsou odolní a zocelení.

STŘELEC (23. 11. – 21. 12.)

V roce 2013 budou Střelci procházet jakýmsi vnitřním přerodem, zráním. Tento proces se nastartoval již v roce předchozím – všechna tato poznání, nové kontakty a zkušenosti se začnou zúročovat. Start do roku 2013 nebude nijak zbrklý.

Střelci se budou muset zamyslet nad svými cíli, přehodnotit stanoviska a začít stavět třeba odznovu jen na tom, co má pevné základy a co předchozí období prověřilo jako nosné a stabilní. To platí nejen o pracovních činnostech, ale také i o lidech kolem sebe. Nebude to pro Střelce jednoduché, protože je čeká vytvoření si určitého řádu do života, pevnější disciplíny, což mohou vnímat jako omezující a netvůrčí. Nicméně to bude nutné, aby mohli dosáhnout dobrých výsledků.

V roce 2013 budou mít Střelci pocit, že musí něco zásadního vykonat pro společnost, být více loajální, možná se i více postarat o sebe, ale spíše bude nutné, aby upnuli pozornost na svou rodinu, nejbližší vztahy a zejména na sebe samotné.

Střelcům bude dělat dobře, když najdou prostor, kde bude možné, aby rozebírali své filozofické myšlenky a kde také získají nastavené zrcadlo sobě samým a svým neduhům. Budou otevřeni přijímat nové úhly pohledu na život a obohacovat se jimi. Možná proto budou hledat nová společenství lidí, s kterými se budou chtít ztotožnit. Z toho však plyne ale nebezpečí, že budou vtaženi a využiti pro cizí prospěch, že neuvidí ve svém nadšení daná rizika (manipulaci, sektářství, politikaření).

Mnozí Střelci zatouží po publicitě a zviditelnění svých kvalit – a i to může být motorem jejich zájmu o různorodé nabídky, ale budou díky tomu rovněž dobrým terčem pro pochlebovače. Bude proto vhodné, když budou spíš dopřávat sluchu střízlivým a kritickým hlasům, kterých by si měli vážit nejvíce.

Střelci budou mít tendenci žít si nad poměry, budou mít problém vidět reálně situace a také je realisticky vyhodnocovat. Budou v zajetí svých přání a plánů, takže by si minimálně měli dát pozor na to, co komu slíbí, co podepíší a také, co komu svěří za informace. Nemusejí se obávat nastartovat ve svém životě změny, ale měli by být opatrní a rozvážní. Nic neriskovat.

Střelci by se měli vyvarovat povrchnosti, marnivosti a pozlátku. K tomu se budou utíkat zejména ve chvílích, kdy si nebudou vědět rady a zakrývat tak svoje rozpaky a menší sebejistotu. O to víc ale budou upadat do problémů a nespokojenosti sami se sebou.

KOZOROH (22. 12. – 20. 1.)

V roce 2013 budou Kozorozi muset přehodnotit přístup ke svému okolí a naučit se lépe vycházet s druhými. Měli by se víc zapojit do společenského dění, neodmítat pozvání mezi nové skupiny lidí. Čekají je zajímavá setkání s osobnostmi, které je mohou inspirovat, něco naučit a posunout o notný kus dál.

Kozorozi si budou chtít vybudovat finanční jistoty v bydlení i v práci, protože na ně padne neodbytný pocit, že se musí dobře zajistit. V rámci této snahy se budou střetávat s bariérami, které jsou dány jejich povahou či vzděláním, ale především tím, co sami nejsou ochotni překročit a v čem sami sebe i omezit.

Nejvíc může Kozorohy trápit to, že ostatní nebudou chtít slyšet pouze jejich názory. I proto se budou muset učit, jak druhé přesvědčit, že mají pravdu, že tomu, co říkají i rozumějí, že nejsou jen slova a ideály, ale i jasné plány a postupy. Už jim neprojde jen něco hlásat, ale především budou muset vše podložit výsledky práce, zodpovědnou a systematickou pílí. To je bude nutit zamyslet se nad tím, jaký systém v práci a vůbec jaký přístup k druhým mají.

Kozorozi budou muset přehodnotit svůj styl komunikace, naučit se naslouchat druhým – pochopí, že i druzí je mohou obohatit. Spolupráce začne být nutnou podmínkou jejich úspěchu. Budou dále prověřovány jejich pracovní vztahy, což už bylo tématem i předchozího roku.

Vše, co Kozorozi dělají, bude v roce 2013 podrobeno zákonu rovnováhy, což znamená, že si budou muset dávat pozor, aby jejich úmysly byly čisté a spravedlivé. Jakákoli "levota" a přílišná vychytralost se nevyplatí a dokonce se Kozorohům vrátí v jejich ztrátách.

Kozorozi by se měli vyvarovat všech extrémů – jak v rozhodování, tak v aktivitách i ve vztazích, kritice a hodnoceních. Budou sklouzávat k tomu, že vše budou trochu přehánět a nadsazovat. Hůře rozpoznají potřebné od zbytečného, důležité od podružného.

Budou mít tendenci si pod vlivem nereálního optimistického předpokladu a i díky nadšení z prvních úspěchů toho na sebe nabrat mnoho, nebo dát přednost nějaké slepé cestě před reálnou nabídkou, protože špatně odhadnou situaci. Měli by se proto držet zlatého středu a nechtít za každou cenu zkoušet své možnosti a hranice. I bez toho bude pro ně rok 2013 náročným rokem.

První polovina roku bude spíš o pracovním uplatnění a pozici, druhá polovina roku přesune pozornost na téma vztahů. Na přetřes přijdou jak vztahy partnerské, tak v rodině, ale také v práci. Kozorozi zatouží po větším uplatnění a zviditelnění, budou chtít dosáhnout určitého vlivu a moci, je tedy možné, že se rovněž zapojí do politických či kulturních aktivit, sociálních programů a podobně.

TAJEMSTVÍ KAMENŮ

Pro zdraví i peníze
Moc křišťálu
Jak a čím působí
Jak působí na čakry
Suiseki – střežený poklad
Posvátné megality

VODNÁŘ (21. 1. – 20. 2.)

V roce 2013 zatouží Vodnáři osvobodit se od omezení, ve kterých již nadále nebudou chtít žít. Mnohé své chyby prokoukli a nyní se chystají udělat rozhodné kroky v životě, zejména co se týká bydlení a financí.

Vodnáři jsou stále otevřeni novým informacím, pokroku a ideálům i novým možnostem. Určitě by se tudíž měli připravit na řadu zajímavých setkání s lidmi, kteří je mohou obohatit svým viděním světa, ukázat jim nové obzory. Budou proto plně zaujati novinkami a otevřenými možnostmi, budou plni energie. Hůře se budou soustředit na jednu činnost a také i hůře rozhodovat, protože jim přijde, že všechno jde změnit, opravit, ale nebudou rozeznávat priority a vše pro ně bude podstatné.

Vodnáři budou hraví a budou chtít vše prožívat pro Vodnáře netradičně – víc romanticky, vidět svět dětskýma očima. Budou se chtít vracet do minulosti na místa svého mládí. Měli by si dávat pozor na přílišnou lehkomyslnost, která může být příčinou toho, že je okolí nařkne z nezodpovědnosti, plýtvání energií a pošetilostí.

Vodnáři budou žádáni, aby pomáhali druhým, zejména svým přátelům a jejich rodinným příslušníkům. Mnozí budou tíhnout pomáhat v různých charitativních akcích, organizacích, ti podnikavější pak vymyslí i nějaké projekty, které budou podporovat potřebné. Bude jim k tomu pomáhat jejich tvořivost, která se v roce 2013 značně projeví.

Příliv energie přijde již v prvních měsících roku, kdy se mohou objevit inspirativní informace, nové podněty, bude možné uplatnit tvořivost, prosadit se. Avšak hrozí i nebezpečí, že zůstane jen u slov, Vodnáři nic nezrealizují a příležitost jim může utéct, pokud se budou vyčerpávat nepodstatnými věcmi, nebudou umět regenerovat síly a takzvaně přepálí start.

RYBY (21. 2. – 20. 3.)

V roce 2013 se Ryby budou muset zaměřit na svůj rozvoj, budou muset trochu zkrotit romantickou povahu, přestat těkat z místa na místo a vše jen tak zkoušet – budou se muset začít systematicky věnovat své práci, studiu, kariéře, vyty čit si konkrétní cíle. Zejména půjde o stabilizaci vlastních financí, dořešení bydlení. Ryby by se měly vyvarovat podpisům smluv, které nemají ověřené a zkonzultované s odborníkem.

Ryby mohou v roce 2013 mohou očekávat dořešení otevřených sporů, protože tentokrát jim hraje Štěstěna do ruky. Přesto se musejí připravit na nesnadná jednání s úřady.

Rovněž by se měly začít učit finanční gramotnosti, aby si uměly realističtěji spravovat svůj majetek. Nejvíc zkoušek je však čeká v oblasti vztahů a lásky. Nezadaní začnou po období přelétavosti toužit po trvalém svazku, opuštění budou tesknit po uplynulé lásce a bude jim trvat dlouho, než se vymaní ze vzpomínek.

Mnohé Ryby čeká sebepoznání, budou ochotné nechat si druhými nastavovat zrcadlo, přestanou se bát toho, co v sobě objeví a uvidí. To se jim vyplatí, protože v sobě objeví velký potenciál a nakročí směrem k úspěchu. Budou ochotné pilněji a cílevědoměji pracovat a systematičtěji budovat svůj domov, vztahy, kariéru.

Ryby budou chtít poznávat a obohacovat se cestováním, učit se cizím jazykům, překonávat jazykové bariéry a i jiná omezení, která začnou ve svém životě vnímat jako limitující.

První polovina roku 2013 si u Ryb žádá opatrnost a spíš se držet v zajetých kolejích, vylepšovat jen to, co opravdu zvládnou a mají ozkoušené. Měly by se snažit nepřicházet o příliš mnoho energie. Byť se mohou začít otevírat některé příležitosti a dostanou se k některým vytouženým metám, stále by si příliš neměly vyskakovat.

Ryby by si rovněž měly ujasnit, v čem se změnily, v čem jsou ještě ochotny se přizpůsobovat, uzavírat staré nedodělky. Teprve druhá polovina roku 2013 přinese pro Ryby ty pravé okamžiky k rozletu.

Jana Tamchynová

Přečtěte si také

Diskuse: Velký horoskop: Jak prožijeme rok 2013

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci