Už jste zkusili látkové plenky Pop-in?

19.4.2011 00:00   |   Děti
Babičky nedají na žehlení látkových plen dopustit, mladé maminky horují pro plenky jednorázové. Snad nikdy se nedohodnou. Ale zkuste se jich zeptat na látkové plenky Pop-in...

plenky

Moderní doba přinesla řadu vymožeností, které maminkám usnadňují péči o děťátko – jako například jednorázové plenky. Ovšem současné trendy ekologického a zdravého životního stylu s sebou přinášejí i další přelom v nabídce plenek, a to moderní látkové plenky.

Jednodušší, než myslíte

Poslední novinkou na trhu jsou pleny Pop-in. Jejich používání je daleko jednodušší, než si většina lidí myslí. Plenky se nežehlí, takže péče o ně zabere přibližně jednu hodinu týdně!

Tento nový typ s názvem Pop-in Dream Dri je plenkový systém, který v sobě snoubí jednoduchost, funkčnost, praktičnost, savost a dobrou přizpůsobivost. Přebalování s těmito plenkami je proto velmi jednoduché.

Může vás zajímat

Mami, bolí mě bříško!
Proti chřipce nově: Injekce pod kůži
I měsíc kojení snižuje riziko cukrovky

Velikost podle potřeby

Jedna z nesporných výhod je, že plenky rostou s vaším miminkem. Jsou totiž určeny pro děti od tří do patnácti kilogramů. Díky systému tří řad patentek se dá pohodlně upravit jejich velikost.

Plenky se skládají ze tří částí. První je nepropustná vnější vrstva z broušeného polyesteru. V kombinaci s polyuretanovou vrstvou tvoří materiál vhodný právě pro výrobu svrchních kalhotek. Polyuretan je prodyšný, ale voděodolný.

Druhá, sací, vrstva je vyrobena ze sedmdesáti procent z bambusové viskózy a ze třiceti procent z bavlny. Třetí část je určená na vkládací plenu. Celý systém je sepnut pomocí patentek.

Samotné plenky se na miminku zapínají pomocí pružných suchých zipů a dokonalé těsnění zajišťují dvojité gumičky okolo nožiček.

Na plenku se již nepoužívají svrchní kalhotky. Na noc je vhodné doplnit Pop-in o noční plenu, kterou lehce vepnete pod sací vrstvu.

Látkové pleny už dávno nejsou jen velké bílé bavlněné čtverce. Moderní látkové plenky jsou ve tvaru kalhotek různých barev, mají všitou sací vložku a zapínají se na patentky nebo na suchý zip.

Výhodou těchto „látkovek“ je jejich univerzální velikost. „Pomocí cvočků se dá různě měnit jejich tvar, a tak jsou vhodné pro novorozeně až po nočník,“ říká Kateřina Borunská ze společnosti Mamaja.

Ani objem těchto plenek není o nic větší než u jednorázových a nijak nezabraňují volnému pohybu vaší ratolesti. Ovšem jsou tu i další důvody, které hrají ve prospěch látkových plenek. Především zdravotní a ekologický.

otz, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Už jste zkusili látkové plenky Pop-in?

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci