Jste nemocní? Odblokujte negativní energii

25.2.2010 00:30   |   Ezoterika
VIDEO – Čakry. Podle některých mystiků energetická centra v našem těle. Centra, která přímo ovlivňují naše zdraví.

čakra

Východní filozofové a jejich přívrženci jsou přesvědčeni, že se v lidském těle nachází velké množství energetických bodů. Nejčastěji se označuje sedm hlavních energetických center, nazývají se čakry.

Pokud jsou tato centra zdravá a harmonická, měli bychom být i my zdraví a neměli bychom prožívat nic neradostného. Naopak v okamžiku, kdy se některé z center zablokuje, postihne nás nemoc nebo se dokonce můžeme dostat do složité životní situace.

ČAKRATajemství kamenů:

JAK PŮSOBÍ NA ČAKRY

Nemoc jako výzva

Podle jogínské tradice jsou čakry důležitá místa ovládající tělo a prostor mimo něj. Aby bylo lidské tělo zdravé, musí jeho čakry správně fungovat, být v rovnováze a přijímat bioenergii.

Poruchy nebo deformace v činnosti čaker se projevují jako nemoci, špatné mezilidské vztahy nebo těžké životní situace. Pokud jsou všechny čakry v harmonii, je harmonický i život člověka,.

Rozdělení a umístění v těle

Každá z čaker má své jméno, svou barvu, svůj symbol, své specifické umístění v těle a také vymezenou působnost v organismu. Každou prý také můžeme harmonizovat. Existuje celá řada možností, jak jednotlivé čakry harmonizovat, například vůní nebo tónem – ale pro každou je jak vůně, tak tón jiný.

čakra

Odspoda nahoru jdou za sebou čakry takto:

  • Kořenová nebo také základní  (barva červená) – je umístěna v krajině rozmnožovacích orgánů.
  • Sakrální nebo také "pupku" (barva oranžová) – leží u dolního konce páteře, v kříži.
  • Solar plexus (barva žlutá) – již podle názvu je zřejmé, že leží v oblasti solar plexu.
  • Srdeční (barva zelená nebo růžová) – ve středu hrudníku naproti srdci.
  • Krční (barva světle modrá nebo stříbrná) – hledejme v okolí "ohryzku" za krční jamkou.
  • Čelní (barva indigově modrá) – nazývá se také "Třetí oko" a leží na čele mezi obočím.
  • Temenní (barva fialová, bílá nebo zlatá) – je umístěna na vrcholku hlavy jako koruna.

Co ovlivňují?

Každá čakra má podle jogínů v našem těle určitou úlohu.

Video

  1. První čakra – je spojená s prožíváním nejzákladnějších aspektů existence jako je potřeba jíst, pít, být v bezpečí nebo v teple. Zablokovaná první čakra způsobuje, že má člověk málo síly fyzické, duchovní i duševní.
  2. Druhá čakra – má na starosti emoce, mezilidské vztahy, sexuální energii a tvořivé síly. Zablokování v této čakře vede k sexuální chladnosti a potlačování emocí, ale platí to i opačně, potlačování emocí zablokuje tuto čakru. Někdy se též hovoří o sexuální čakře.
  3. Třetí čakra – je sídlem vůle osobnosti a má na starosti i citové vazby a mentální pochody. Zablokovování vede k pocitům ztráty odvahy, poražení, ztráty svobodné vůle, k vytváření falešných představ a negativních myšlenkových konstrukcí.
  4. Čtvrtá čakra – je čakrou lásky a vztahů. Jde jak o vztahy k sobě, tak k druhým lidem, ale i k celému světu. Její blokace způsobuje neschopnost lásku vyzařovat, ale i jí přijímat.
  5. Pátá čakra – má mít na starosti komunikaci a projevy vůle v životě. Zablokování vede k neschopnosti se vyjádřit – vady řeči i prázdné myšlenky.
  6. Šestá čakra – se spojuje s intuicí a duchovními silami jednotlivce. Nedostatečná funkce pak vede k přízemním myšlenkám a k odmítání duchovna a ezoterična.
  7. Sedmá čakra – má umožnit příjem energie z kosmu. Je to sídlo božské dokonalosti v člověku. Do harmonie se však dostane pouze tehdy, když budou harmonické všechny ostatní čakry.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT:

Skořice pomáhá řidičům lépe se soustředit,
uklidňuje a snižuje podrážděnost.

Vůně zlepšují řidičský um, myšlení i sex

Narušené čakry

"Porušení čakrového centra může být akutní, anebo chronické," vysvětluje známá terapeutka Rita J. McNamara ve své knize Energie těla. "Akutní, tedy náhlé porušení, je důsledkem krátkodobých konfliktů a problémů každodenního života," uvádí dále autorka. Toto porušení neovlivňuje stav svalů ani držení těla, protože netrvá dlouho.
 
Oproti tomu chronická nerovnováha představuje, podle Rity J. McNamary, dlouhodobý model, jehož degenerativní účinky se projevují ve svalech a tkáních. Je pak samozřejmé, že léčení takto postižených čaker bývá dlouhodobější a zdlouhavější.

Existuje údajně velmi mnoho způsobů, jak pozitivně ovlivnit proudění energie v čarách. V esoterických prodejnách je možné zakoupit CD nahrávky, určené právě k harmonizaci čaker.

Jedním ze způsobů může také být stimulace vůní, známá jako aromaterapie.

Tajemství kamenů

Suiseki – střežený poklad
Jak působí na čakry
Pro zdraví, štěstí i peníze
Moc křišťálu
Jak a čím působí

Vůně pro jednotlivé čakry:

  • Kořenová – cedr, hřebíček
  • Sakrální – ylang-ylang, santal
  • Solar plexus – levandule, rozmarýn, bergamot
  • Srdeční – růžový olej
  • Krční – šalvěj, eukalyptus
  • Čelní – máta peprná, jasmín
  • Temenní – kadidlo, lotos

V encyklopediích se však dočteme i to, že podle současného vědeckého poznání není znám žádný fenomén, který by čakrám odpovídal. A že tyto teorie nejsou objektivními medicínskými testy potvrzeny.

Proto, ať teorii o čakrách věříme či nikoliv, rozhodneme-li se pro terapii například vůní, měli bychom se vždy nejprve poradit s odborným aromaterapeutem. Ten určí správné množství a dobu působení, abychom své zdraví nakonec ještě více nepoškodili.

dp

Přečtěte si také


Diskuse: Jste nemocní? Odblokujte negativní energii

Negativní energie

16.1.2021   |   23:37   |   od: Martina
Když mi bylo opravdu nejhůř, tak jsem si našla křišťálovou postel a dodnes chodím pravidelně na tuto proceduru. Můžete se podívat na internetové stránky kristalovapostel .cz, kde to i celé najdete. Díky křišťálové posteli, která bude působit na každou ze sedmi čaker, potom sama uvidíte na sobě zlepšení. Je dobré přijít v bílém oblečení, které zlepšuje propustnost krystalů. Je taky dobré se před návštěvou zkusit odprostit od špatných myšlenek.

Negativní energie

14.1.2021   |   22:18   |   od: Aneta
Asi máte pravdu, máte i radu, jakým způsobem si své vnitřní energie srovnat? Nebo jak to děláte ?

Negativní energie

13.1.2021   |   22:16   |   od: Martina
Pokud o tom opravdu přemýšlíte, tak se zkuste zamyslet nad tím, že vnitřní nesoulad opravdu může způsobovat zdravotní problém. Pokud si srovnáte své vnitřní energie, tak může dojít i k vyléčení nemocí, protože nemoci jsou jen projevem vnitřního nesouladu.

Negativní energie

12.1.2021   |   17:05   |   od: Aneta
Myslíte si, že negativní energie může opravdu ovlivnit celkově zdravotní stav člověka? Je to vůbec možné? Přemýšlím o tom v poslední době hodně často.

Díky!

7.3.2010   |   16:29   |   od: Vendula
Děkuji Irče za odpověď! Pokusím se zkoušet a přečíst si něco o daném problému...
Zobrazeno posledních 5 příspěvků, celkový počet 7 příspěvků.
poslední příspěvek: 16. 1. 2021 23:37
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci