Tygr přichází. Svatbu raději odložte!

11.2.2010 00:00   |   Ezoterika
Uvažujete s přítelem o tom, že byste se letos vzali? Asi je lepší svatbu odložit. Přichází totiž rok Tygra, co sňatkům a manželství zrovna nepřeje. Pro všechny, kdo věří na čínské horoskopy, tradice a pověry, je tady už za tři dny.

tygr, rok tygra

V čínském kalendáři, který je považován za historicky nejstarší způsob zaznamenávání času (jeho počátek se uvádí rokem 2637 před naším letopočtem), jsou roky pojmenovány podle dvanácti zvířat. Následují po sobě tak, jak se podle pověsti dostavila na velkou hostinu k Buddhovi.

Každé znamení tradičního zvěrokruhu se k moci dostane jednou za dvanáct let. A je to přesně v tomto pořadí: Krysa (Myš), Buvol, Tygr, Zajíc (Králík), Drak, Had, Kůň, Koza (Beran, Ovce), Opice, Kohout, Pes, Vepř.

věštící kouleMŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Numerologové: Co nás v roce 2010 čeká?
Horoskop napoví, kolik zbývá lidstvu života
Přepólování Země. Bude konec světa?

Čínský lunární rok má jinou délku, než náš sluneční rok – začíná na přelomu ledna a únoru, většinou mezi 20. lednem a 15. únorem. Konkrétně Tygr se teď ujímá vlády v neděli 14.února a přináší s sebou hrdinskou sílu. Nejpříznivějším dnem by měla být středa a číslicemi pak dvojka, šestka a sedmička.

Pro manžela a dítě nic dobrého

Svatbám ovšem Tygr nakloněn není. Astrologové se již v předstihu nechali slyšet, že pokud se v tomto roce žena vdá, její manžel může předčasně zemřít.

Ani porodit "tygří" dítě nepřinese novorozenci nic dobrého, celý život se bude potýkat s vrozenou agresivitou. Děti narozené v tomto roce v odpoledních hodinách navíc prý bývají "hladoví tygři". To znamená, že budou mít v dospělosti velké problémy s obstaráním práce a vůbec s tím, aby se do běžného života začlenili.

Tyto specifické mýty si po generace předávají ve starobylé východočínské provincii An-chuej, známé spíše jako Wan podle stejnojmenného dávného státu. Nachází se tady i jedna ze čtyř posvátných hor buddhismu Ťiou-chua-šan.

Znamení Tygra v novém roce nicméně představuje energii a planoucí oheň. Takže po ekonomické stránce by měl přinést větší oživení než rok, který právě končí. V letních měsících můžeme dokonce očekávat silnější oheň a tudíž na burze velkou aktivitu.

irt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Tygr přichází. Svatbu raději odložte!

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci