Zahradní pohoupání si zamiluje celá rodina

21.6.2023 00:00   |   Bydlení
Krásné počasí přímo vybízí k trávení volného času na zahradě nebo terase. Pokud plánujete hlavně relaxovat, pořiďte si houpačku. Ta je pro uvolnění a odpočinek dokonalá.

Zahradni houpani

Má blahodárný vliv na svalovou ztuhlost a při houpání se uvolňuje dopamin, kterému se také říká hormon štěstí. Na chvíli zpomalte a dopřejte si pár minut houpání na čerstvém vzduchu.

Houpačka není jen pro děti

Děti houpání zkrátka milují, to je nepopiratelný fakt. Dětská houpačka by proto neměla chybět na žádné zahradě nebo dvorku.

Ale určitě to není jen výhradní dětská zábava. My dospělí využíváme houpačky hlavně pro odpočinek.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Jaký nábytek do koupelny? Dřevěný!
Dobře se vyspat – to je přece něco

Zkuste se na chvíli zastavit, udělat si ledovou kávu nebo osvěžující drink, vzít do ruky knihu a užít si sladké chvilky nicnedělání. Takovou letní relaxaci by si jednou za čas měl dopřát každý!

Není houpačka jako houpačka

Klasické houpačky s kovovou konstrukcí a stříškou jsou stále velmi oblíbené, ale dnes najdete v nabídce i řadu jiných modelů.

Pokud potřebujte uspořit trochu místa, zvolte houpací křesílko nebo síť s vlastním rámem. Nemusíte pak řešit jejich zavěšení do trámu nebo na větev stromu.

Jestli máte na zahradě spoustu místa a dva stromy blízko u sebe, můžete mezi ně napnout hamaku a užívat si chvíle nerušené relaxace uprostřed přírody.

„Pokud tuto možnost nemáte, a přesto byste ji rádi měli na zahradě nebo terase, doporučujeme zakoupit bytelnou konstrukci, do jejíhož rámu síť zavěsíte,“ vysvětluje Libor Valenta ze společnosti BAUHAUS.

Klasické houpačky jsou skvělé, pokud na nich chcete posedět ve více lidech. Většinou jsou určeny pro 2–3 osoby.

Navíc u nich nemusíte řešit zastínění a ochranu před sluncem, protože obvykle mají vlastní stínicí stříšku.

Pohodlí při houpání zajistí měkké polstrování, které je u některých modelů v základním vybavení.

rav, ŽenyproŽeny

Přečtěte si také


Diskuse: Zahradní pohoupání si zamiluje celá rodina

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci