Užijte si venku pěkné počasí na maximum

6.6.2023 00:00   |   Bydlení
Konečně máme teplé a slunečné počasí. Pokud přemýšlíte, jak si pobyt venku užít co nejvíce a zároveň si jej zpříjemnit, vsaďte na venkovní obývací pokoj.

Uzijte si vanku pocasi

Ať už jej vytvoříte na terase nebo kdekoliv na zahradě, bude vždy připraven pro dlouhou relaxaci, rodinná setkání nebo party s přáteli. Vytvořte si venku druhý domov.

Lounge sety pro chvilky oddechu

Ty se v posledních letech staly velmi oblíbenými, a to právě proto, že s nimi snadno vytvoříte druhý venkovní domov.

Jsou prostorné, pohodlné a často v designovém provedení, díky čemuž pozvednou vizuální stránku terasy nebo balkónu.

Skvělé využití najde i v případě pořádání pravidelných rodinných setkáních nebo party s přáteli.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Jaký nábytek do koupelny? Dřevěný!
Dobře se vyspat – to je přece něco

Lounge sety jsou nejčastěji tvořeny 2 či 3místnou pohovkou, 2 křesly a odkládacím stolkem. Jejich součástí bývají polstry a opěráky s bohatou výplní poskytující stále stejné pohodlí i po několika hodinách.

"Jsou navíc přizpůsobené venkovním podmínkám a občasnému zašpinění, takže je v případě menší nehody snadno uvedete do původního stavu,“ uvádí Libor Valenta, nákupčí ze společnosti BAUHAUS.

Posezení k hostině

Pokud si naopak na terase, balkónu či zahradě rádi dopřáváte grilování a víkendové hostiny, zvolte raději venkovní jídelní sety.

Nejenom, že jsou konstrukcí a uspořádáním k této činnosti přímo přizpůsobené, ale zároveň jsou vyrobeny z materiálů, které snesou pravidelné zašpinění.

Venkovní jídelní sety jsou tvořeny židlemi a stoly v podobné výšce jako interiérové jídelní sestavy. Máte tedy jistotu, že venkovní stolování bude příjemné a pohodlné.

Stoly navíc disponují délkou okolo 2 metrů a často jsou rozložitelné až do délky 3 metrů, díky čemuž se bez problému ke stolu usadí až 10 hostů.

Pří nákupu venkovních jídelních setů myslete také na sluneční clonu v podobě slunečníku, která bude hosty chránit před vysokými teplotami a spálením ze sluníčka.

Pozor na kvalitu

Jelikož jsou lounge sety i venkovní jídelní sety vystaveny veškerým venkovním podmínkám, je potřeba věnovat zvýšenou pozornost kvalitě.

Venkovní nábytek musí být vyrobený z kvalitních materiálů. Zvládnout musí nejenom proměnlivé počasí, ale také teplotní výkyvy a UV záření.

Kovové konstrukce by měly být ošetřeny práškovým lakováním bránícím vzniku koroze.

Dřevěné prvky je nutné pravidelně natírat lazurou.

Vhodné je zaměřit se i na kvalitu plastu. Polyratan je pro rozmary počasí rozhodně lepší variantou než klasický ratan nebo levné plasty.

Je nejenom pevnější, ale také barevně stálý. Ani po delší době u něj nehrozí změna odstínu nebo zešednutí.

rav, ŽenyproŽeny

Přečtěte si také


Diskuse: Užijte si venku pěkné počasí na maximum

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci