HOROSKOP SPECIÁL: Jak na tom budeme v roce 2016 se zdravím?

2.1.2016 00:00   |   Ezoterika - ROČNÍ HOROSKOP
Rok 2016 a naše zdraví – to je téma našeho třetího speciálu k Velkému horoskopu portálu ŽenyproŽeny. Blíže se podíváme na to, jak na tom budeme zdravotně. V dalších speciálech pro rok 2016 jsme probírali šance jednotlivých znamení na lásku a přátelství i na práci a peníze. K tomu všemu potřebujeme právě zdraví...

horoskopy

Základní část - Velký horoskop portálu ŽenyproŽeny: Co nás čeká v roce 2016 - najdete ZDE.  

BERAN (21. 3. – 20. 4.)

Pro celý rok platí, že budete mít v sobě dost energie a pozitivního přístupu všechno zvládnout. Zejména letní období bude přát vaší výkonnosti. Nicméně budete toho mít na sobě dost, abyste občas měli pocit, že se musíte z přemíry povinností zhroutit.

Odolejte ale pokušení přestat s cvičením či zdravotními návyky, které máte zaběhnuté a které chrání vaše zdraví. Vymstilo by se vám to! Jakmile bude vaše tělo volat prvními příznaky po vaší pozornosti, poslechněte ho!

Zvolněte tempo, přehodnoťte jídelníček, nepodceňte nachlazení, dobře se vyspěte. Pak máte záruku, že se zase brzy dostanete do kondice. Vyvarovat byste se měli ztřeštěností a impulzivního rozhodnutí, které mohou být příčinou nenadálých karambolů a stát vás zdraví a to zejména zkraje roku.

Také vaše tělo i psychika ocení, vezmete-li je na léčebný pobyt do lázní či wellness, kde je zbavíte škodlivin.

BÝK (21. 4. – 21. 5.)

Zdravotní stav si zejména v první polovině roku vyžádá vaši zvýšenou pozornost. Mohou se ozvat některé dědičné potíže, zejména co se týká krevního tlaku.

Začněte si kontrolovat svou váhu a máte-li sklon k obezitě, pravidelně cvičte. Před jarem omezte své škodlivé stravovací návyky a posilujte imunitu. Vhodné je i otužování. Předejdete tak problémům v oblasti krku, šíje a uší.

Každopádně nepodceňujte žádné zdravotní potíže a řešte je hned v zárodku, jinak vám přerostou přes hlavu. Výhrou pro vás bude zavedení do prevence i léčby produktů přírodní medicíny či alternativních postupů.

Žádný podraz ale nemusíte od svého zdraví očekávat, pokud se pokusíte občas zvolnit své pracovní tempo. Stres nebude zrovna tím, na co by vaše tělo reagovalo s nadšením.

Udělejte si čas na klidné stravování a pravidelný relax. Jestli si zorganizujete styl podle svého, budete sršet energií a můžete se těšit na další vzrušující zážitky.
 

CO PROZRADÍ DATUM NAROZENÍ?

Zjistěte si z data narození povahu člověka,
jeho schopnosti a dovednosti. Odhalíte, jak
je vášnivý a jestli je citlivý. Čísla napoví, zda
je praktický či naopak „věčně létá v oblacích“,
jestli je vytrvalý a trpělivý nebo nedočkavý.

SLEDUJTE NAŠI ŠKOLU NUMEROLOGIE

BLÍŽENCI (22. 5. – 21. 6.)

Už jste se sice naučili, kde máte svá slabá místa, ale letos by vás přece jen mohlo překvapit, že se přidají další.

Zejména drobná nachlazení a virózy vám mohou znepříjemňovat život, obzvlášť když přejdou do chronické fáze a zasáhnou vaše dutiny. Nebo se v létě převléknou do hávu střevních chřipek.

Opět je tu jako pomoc magické slůvko prevence. Zbytečně se nevystavujte prostředí, kde už něco takového řádí, dodržujte hygienu, dostatečně spěte, otužujte se. Saunování, vitamínové kúry, procházky v přírodě a ranní prodýchání u otevřeného okna dobře podpoří vaši kondici.

Flámování a přepínání se v práci si jinak vyberou svou daň. Nepřeceňujte své síly a nevsázejte na kartu, že potíže rozchodíte. Tentokrát ne! Letos si nemůžete dovolit stejně jako i ve vztazích extrém.

Žádný plíživý příznak zdravotních potíží nezanedbejte a svěřte se do rukou odborníka.

RAK (22. 6. – 22. 7.)

Váš zdravotní stav bude v tomto roce odrážet především vaši psychickou pohodu. Měli byste proto zařadit kromě sportů, které uvolní vaše svaly i takové aktivity, které zalahodí i vaší psyché.

Nejvíce vám pomůže, když si uděláte ve svém denním rozvrhu a v úkolech pořádek, zavedete určitý řád a především vyhodnotíte, co je opravdu nezbytné a co může počkat, ne-li být klidně zapomenuto. 

Dovolte si odpočívat při tvořivém koníčku. Malujte, zpívejte, tancujte, pište básně a vaše duše vzlétne!

To, jak na tom se svým zdravím jste, se projeví hned v zimních měsících, které otestují vaši imunitu. Jestliže se vás chytí každý virus, prevence už nepomůže a vy byste se měli opravdu vypotit.

Výsledkem by měla být sobě slíbená změna životního stylu, zahrnující odvykání zlozvykům. Nespěchejte na sebe, ale v dlouhodobém horizontu na sebe buďte důslední.

keltský horoskop

KELTSKÝ
HOROSKOP

LEV (23. 7. – 22. 8.)

O své zdraví se opravdu starejte. Budou se u vás střídat období, kdy se budete cítit plni sil, s dny, kdy se budete cítit naprosto bez energie. Tato houpačka se může podepsat zejména na vaší psychice a z toho pak mohou plynout i vaše zdravotní potíže.

Více stresu znamená pro vás jednak snížení imunity, což se projeví jako náchylnost k infekcím, a jednak zažívacími problémy. Nic nezanedbejte, vyhledejte lékaře a také se zamyslete nad změnou svého životního stylu, včetně jídelníčku.

K tomu byste měli přidat pohyb na čerstvém vzduchu a i nějaké to cvičení. Druhá polovina roku by neměla být už tolik zátěžová a vy si začnete konečně užívat bez výraznějších neduhů. Neznamená to ale, že se vrátíte ke svým zlozvykům!

Požitkářství by mělo pro vás zůstat zakázaným slovem. Co vám ale udělá dobře, bude radost z dobrodružství, které si rozhodně dopřejte!

PANNA (23. 8. – 22. 9.)

Zdraví by se vám během roku mělo jen zlepšovat. Pocítíte příliv energie, budete stíhat víc věcí najednou a také se vám do cesty postaví různé alternativní metody, jak ke svému zdraví přistupovat.

Především pro ty, kteří mají chronické potíže, budou takové postupy přímo zázračné. Změny a úspěch v životě nemusí ale vždy znamenat jen radost. Mnohé se mohou nést v duchu velkého stresu. Ten se může odrazit především v bolestech hlavy, které však vznikají z blokace vaší přetížené páteře.

Tentokrát už nic nezanedbejte a věnujte se rehabilitaci a především změně svých pohybových stereotypů, jinak se vám potíže budou vracet. Pracovní vypětí či vztahové rozmíšky mohou mít za následek pokles vaší nálady až depresivním stavům.

Vsaďte na prevenci, více se stýkejte s přáteli, choďte do přírody a především pracujte pro radost!

VÁHY (23. 9. – 23. 10.)

Na své zdraví už máte z předchozích let udělané vychytávky, na které když nezapomenete, budete se cítit dostatečně fit. V zimě vás může trochu potrápit zatuhlost svalů, jestliže se přestanete hýbat.

Stačí procházky a bude po problému. Naberete tak i pocit duševní rovnováhy. Dobře vám také udělá plavání, které se může stát relaxací nejen v letních měsících.

Na svou pleť buďte letos opatrnější. Rozmazlujte ji kvalitními krémy a nezapomeňte i na dostatečný UV faktor. No a nakonec to pro Váhy nejobvyklejší téma – váha (tedy přebytečná kila).

Letošní sklon k tloustnutí preventivně eliminujte zdravou stravou, sportováním, cvičením na formování těla. Jestliže na to sami nemáte sílu, zkuste se hecovat s kamarády nebo si najměte trenéra.

Nepřišpendlete se k televizi a lenošce, zabojujte o své tělo a tím i o svou psychickou pohodu! Rozhodně se vám to vyplatí a pohled do zrcadla nebude frustrující.

TAJEMSTVÍ KAMENŮ

Pro zdraví i peníze
Moc křišťálu
Jak a čím působí
Suiseki – střežený poklad
Posvátné megality
Jak působí na čakry

ŠTÍR (24. 10. – 22. 11.)

Budete se cítit jako okovů zbavení. Starší neduhy se vám podaří zmírnit, ne-li zcela zažehnat a vy budete moct vzhlédnout k dalším výkonnostním metám.

Budete mít dost síly objevovat pro sebe nové druhy relaxace a sportu, které s gustem budete propojovat se svými pracovními povinnostmi. Tím si nejen rozšíříte okruh svých známých, ale i zvětšíte radost ze soupeření.

Občas si dopřejete i trochu risku, což nebude špatně, pokud nebudete motivováni bezbřehým optimismem, že zvládnete absolutně všechno.

Neodhadnuté síly vás pak rychle zastaví a vy v čekárně u doktora budete mít dost času přemýšlet o svém frajerském kousku. Zejména si dejte pozor na dolní končetiny. Nicméně radost a pozitivní přístup je základem pro vaše dobré zdraví.

Když k tomu přidáte odvahu měnit své zlozvyky, máte na několik let dopředu vyhráno. Pozornou péči si zaslouží váš zrak, nejeden Štír se začne dívat do budoucnosti skrze nové dioptrické brýle.

STŘELEC (23. 11. – 21. 12.)

Během roku se můžete dostat do zdraví ohrožujících situací především tím, že přeceníte své síly a neodhadnete pravou míru nebezpečí. S pocitem, že zvládnete všechno, přestanete být opatrní a rádi si zariskujete.

Vedle toho je nutné počítat s tím, že vaše imunita bude oslabená, což se projeví zejména v jarních měsících. Je to daň za to, že neumíte efektivně odpočívat. Vezměte to z té dobré stránky a zkoušejte, jaký typ relaxace, sportovního vyžití i jídelníčku by vám seděl.

Základem všeho by ale měla být změna v přístupu k potížím. Nezametejte je pod koberec, neutíkejte před nimi, řešte je hned. Zklidníte tím svou mysl a následně dojde i k ozdravění.

S přibývajícím teplem se vaše kondice bude zlepšovat a léto vás zastihne nabité energií. Výrazný úbytek sil už by se neměl dostavit a podzim by měl být pro vaše zdraví komfortní dobou.

kopretinaKVĚTINOVÝ
HOROSKOP

KOZOROH (22. 12. – 20. 1.)

Vaše zdraví by se mělo pomalu ale jistě zlepšovat. Přesto nic nepodceňte. Každý příznak začínajícího onemocnění raději hned konzultujte s lékařem, předejdete tak možným nečekaně rychlým komplikacím.

Hned zkraje roku by vás mohla potrápit snížená imunita a vy tak chytit kdekterý bacil. Z toho se u vás natotata vyvinou obtíže postihující pohybový aparát.

Ale už na jaře se obujte do čistících kúr a otužování, relaxujte často a v přírodě, objevte kouzlo zdravého jídla, pravidelného pohybu především na čerstvém vzduchu.

Letošek přeje změnám zavedených zvyklostí a podporuje každou pozitivní změnu, ke které se odhodláte. Na pomoc si přiberte i některou z metod alternativní medicíny a neprohloupíte. Proto si ke konci roku už snadněji poradíte s drobnými nachlazeními.

Základem je ale veselá mysl. Odolejte pesimismu a opusťte kritičnost a škarohlídství, stejně jako potřebu obětovat se a všechno zvládnout sami!

VODNÁŘ (21. 1. – 20. 2.)

Opatrnosti není nikdy dost! To by mělo být vaším letošním heslem. Bude vás naplňovat nějaký nově objevený sport, a než se ho naučíte, můžete utržit nejeden šrám.

Potíž bude v tom, že si vyberete nějakou vzrušující aktivitu, ne-li adrenalinový sport. Nezacházejte do extrému a také nemusíte za každou cenu zkoušet, co vaše tělo vydrží.

Ti, kteří nepřísaháte na tvrdý sport, byste měli preventivně podporovat svůj krevní oběh a svaly pravidelnou chůzí. Odhoďte klíčky od auta, zapomeňte, že existuje výtah, a máte vyhráno!

Také se zamyslete nad svými závislostmi a přehodnoťte k nim svůj přístup. Ne vždycky se budete cítit dost silní odolávat náporu povinností. Nejhůř na vás může dopadat ztráta sebedůvěry.

Měli byste si pomoct vědomím, že jde o chvilkovou slabost a zase se vyčasí. S tímto pochopením si snadněji udržíte duševní rovnováhu a hned tak něco vás nedostane do kolen.

100 KŘESTNÍCH JMEN

Vybíráte jméno pro miminko?
Nebo se jen chcete dozvědět,
jestli vám vaše jméno pomáhá
či naopak něčím škodí?

ČTĚTE NÁŠ SERIÁL

RYBY (21. 2. – 20. 3.)

Dbejte na své duševní zdraví a snažte se najít recept na vaše občasné tesklivé nálady a vypjaté emoce. Ty by mohly ohrozit i vaši zdravotní rovnováhu a mít přímý vliv na vaši imunitu.

Jako relaxaci zvolte i neobvyklé aktivity, které spojují přírodu, pohyb a filozofii jako je třeba jóga, bojové umění nebo golf.

Prevenci jste se naučili už dříve díky stresům, ale přeci jen máte nedostatky v oblasti zdravého stravování a tak občas bojujete s nějakým tím kilem navíc. Letos to ale živelně a hurá akcemi nepůjde řešit.

Bude nutné si udělat plán, donutit se ho dodržet a pomalu jít za svým stanoveným cílem. Tedy nic, co by vám bylo vlastní. Ale berte to jako část své životní zkoušky.

Dalším ohrožujícím faktorem je přepracovanost, která může oslabovat vaši pozornost a soustředění a jejímž následkem mohou být úrazy, které vás mají spíš zastavit než vážně ohrozit. Proto je plánovaný odpočinek imperativem pro vaše zdraví a pro tento rok!

Jana Tamchynová

• • •

Ve čtvrtém a posledním SPECIÁLU si přiblížíme, zda mají lidé, narození v jednotlivých obdobích, očekávat nová přátelství, či utužení stávajících, nebo naopak zda jejich vztahy s přáteli a známými cosi neohrozí.


Diskuse: HOROSKOP SPECIÁL: Jak na tom budeme v roce 2016 se zdravím?

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci