Valentýn, a bez partnera? Proč ne – takhle si to užijte!

11.2.2014 00:00   |   Sex a vztahy
Svátek svatého Valentýna klepe na dveře. Ještě vloni jste ho oslavila při svitu svíček výtečnou večeří se svým partnerem. Letos už vás minimálně měsíc rozčiluje červenorůžová marketingová kampaň.

Valentýn, anti

Každý den vám totiž připomíná, že co bylo vloni, není dnes, a že vaše vidina vztahu na celý život se rozpadla jako domeček z karet. Nenechte se plyšovými srdíčky, medvídky ani vodícími páry ruku v ruce s pugety růží vykolejit a inspirujte se následujícími tipy.

1. Pohybem na sebelítost

Představa, že dorazíte na Valentýna po práci domů, pustíte si film a zajíte pocity osamělosti tučným a nezdravým jídlem je sice lákavá a pohodlná, ale příliš vám neprospěje. Uchopte tento den za opačný konec a netruchlete, že není muž, s kterým byste slavila. Místo toho zkuste něco pro vás zcela nového.

Může vás zajímat

Když jsme zamilovaní, je nám mnohem lépe
Květomluva: Darujte květinu!
Ženy přitahují stydlíni, široký úsměv odrazuje

Vyzkoušela jste už pole dance nebo zumbu? „Sportem nebo tancem pomůžete sama sobě mnohem více. A to nejen po fyzické stránce. I vaši psychiku posílí účinky endorfinů větší měrou než sebelítost,“ říká odbornice na vztahy Martina Horáková ze seznamovacího portálu Leyter.com.

2. Uspořádejte anti party

Určitě se najdou mezi kamarádkami svobodné a nezadané. Uspořádejte pro ně anti valentýnskou party. Připravte velkou piňátu ve tvaru srdce, do které nachystejte malé dárky pro všechny zúčastněné.

Během večera ji společně rozbijte a ukažte kamarádkám, co jste si pro ně připravila. Uvidíte, že za radost, o kterou se jim postaráte, snaha stojí.

3. Myslete na ty, kteří to potřebují více než vy

„Lidé, kteří nejsou spokojeni se svým životem, mají občas tendenci vidět všechno černě. Připadá jim, že jsou na tom nejhůře ze všech a utápí se ve vlastní lítosti,“ vysvětluje Martina Horáková.

„V tuto chvíli však nastává pravý čas na ohlédnutí se kolem sebe. Někdo z vašich přátel se v tento den může cítit mnohem hůře,“ dodává. Pokud jste na svatého Valentýna sám, zkuste ho pojmout jako den, kdy pomůžete. Povzbuďte svou společností toho, kdo to potřebuje více než vy.

4. Nechte hudbu, ať vás roztančí

Chcete-li do společnosti více lidí, domluvte se s pár známými, kteří Valentýna neslaví. Jistě jich najdete spoustu.

vrbyZ VAŠICH PŘÍBĚHŮ

Dokáže mi někdo říct, jak to je?
Se žárlivcem žít nechci!
Řekněte, jak vyhrát nad milenkou?
Partner dal přednost manželce a dětem

„Podívejte se po okolí, jaké máte kupříkladu hudební možnosti. Na koncertě se vám otevřou nové příležitosti poznat lidi, s kterými si můžete padnout snadno do noty. Můžete tak jít napřed nejen novým přátelstvím, ale i novému vztahu,“ doporučuje odbornice na vztahy.

5. Užijte si celý víkend!

Letošní Valentýn nám zahajuje víkend. Proč tedy místo jednoho večera nenaplánovat rovnou několik dní? Sezvěte své přátelé a známé a vyrazte třeba na adrenalinový víkend.

Hledat ho můžete klidně i v Čechách. Vyzkoušejte třeba lezení, lukostřelbu nebo paintball a vlijte tím novou krev do vašich žil.

6. Obnovte váš šatník

Pozvěte kamarádku, která je také single, k sobě domů na skleničku vína. Zapomeňte spolu, že Valentýn existuje. Spojte její návštěvu s očistou ve svém šatníku. Vyzkoušejte si pár kousků nejen staršího oblečení, ale i toho nového.

Nechte si od kamarádky poradit, čím by se vaše skříň měla obohatit, co už je mimo módu nebo jaké barvy vám sluší nejvíce. Pokud zjistíte, že se oblečení nachází v kritickém stavu, vyrazte hned druhý den na nákupy a situaci napravte.

7. Mějte se ráda

Den svatého Valentýna by měl být o oslavě lásky s naším protějškem. Pokud jste však single a nemáte chuť se bavit ani ve společnosti přátel ani vedle blízké kamarádky, zaměřte se na sebe a udělejte si radost.

„Zajděte třeba do některého z wellness center. Při příjemné masáži nebo v sauně velmi rychle zapomenete na všední starosti. Uvolníte nejen tělo, ale přispějete tak i k posílení vaší psychické rovnováhy,“ doporučuje Horáková.

ztp, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

 


Diskuse: Valentýn, a bez partnera? Proč ne – takhle si to užijte!

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci