Dvojka a její cesta v jednotlivých životních úsecích

6.1.2014 00:30   |   Ezoterika - NUMEROLOGIE
V dalším díle našeho numerologického seriálu se podíváme na to, jak životní devítileté cykly prožívají osobnosti, které mají osobní roční vibrace ve znamení dvojky.

numerologie

Pro ty, kteří nesledují pravidelně náš seriál, nebo nejsou zběhlí v numerologii, malá nápověda: V předchozích dílech jsme se naučili, jak se vypočítá naše životní číslo, neboli číslo osudu, životní cesta. Rovněž tak již umíme vypočíst osobní roční vibrace.

Jenže tyto jednotlivé roční vibrace (ORV 1 – ORV 9) vytváří celky, které se nesou v určitém duchu.

Náš život se ubírá v devítiletých cyklech. Jejich síla a závažnost nastupuje až v době určité zralosti člověka, tj. když se dosáhne věku tzv. duchovní dospělosti. Do této doby jsme vedeni energiemi čistě jen životní cesty a osobních ročních vibrací.

Dojdeme-li k věku duchovní dospělosti, vyvstávají před námi konkrétní úkoly na čtyři období devítiletých cyklů.

Jak se projevuje dvojka

Devítiletý cyklus pod vibrací čísla dvě učí ohleduplnosti, nadhledu, kompromisu a vztahovosti vůbec. V tomto období se do popředí dostávají vztahy jak partnerské, ale i přátelské, kamarádské, kolegiální. Jako by každý prozřel a uviděl podstatu toho, co s druhými žije a co druzí žijí s ním.

Vnímavost a citlivost se zvětšuje a prolíná vším, co člověk žije. Poznání vlastní schopnosti tvořit vztahy a budovat je, může být velmi stresující a náročné. Proto také v tomto devítiletí zvýšeného vnímání mohou prožitky výrazně ovlivňovat zdraví i psychickou pohodu.

Lidé jsou náchylnější k potížím s imunitou a tím i chronickými infekty, únavou, mohou trpět frustracemi a psychickými propady apod. Období celého cyklu bývá protkáno osudovými setkáními, náhodami a přemírou inspirujících informací.

Obtíže také způsobuje to, že energie období je spíše pasivní, neumožňuje příliš aktivní ovlivňování toho, co se kolem děje. Učí smiřovat se s kompromisy a trpně přijímat danou realitu. Zejména pro akční lidi to může být období zatěžkávacích zkoušek.

Smysl toto období dostává ve chvíli, kdy jedinec pochopí, jak vnímavost, prociťování a s tím spojenou invenci může přeměnit v tvořivou sílu a tu plně realizovat např. ve stmelování a vedení kolektivu, v předávání nadhledu a své vnímavosti druhým, v pomoci potřebným.

Cyklus dvojky a ORV 1

V tomto roce nebývá jednoduché skloubit vlastní ego a podřídit ho zájmu toho druhého. Dojde-li ale k pochopení výhod soužití a také prožívání toho druhého, napětí se zmírní a může vzniknout velmi produktivní vztah s budoucností a to nejen v partnerství, ale i v pracovní oblasti.

Naopak je-li v tomto roce člověk, který je závislý na partnerovi, má šanci si své postavení ve vztahu uvědomit a vydobýt si více nezávislosti, zkusit si osamostatňování.

Cyklus dvojky a ORV 2

Zvýšená intuice a citlivost překvapí i ty, kteří si myslí, že o své vnímavosti vědí. Předtuchy, jakési „čtení mezi řádky“, vidění opravdových úmyslů schovávané za vzletnými slovy, přináší mnoho podnětů k zamyšlení a podstatně mění pohled na realitu.

Nepřekvapí proto, jestliže v tomto roce vzniknou hluboká přátelství na základě duševního porozumění. Také příklon k duchovním hodnotám a víře není neobvyklý. Je důležité odpočívat, relaxovat kvalitně, odvádět nahromaděný stres a napětí, jinak lehce dojde ke vzniku zdravotních potíží.

Stojí za to z hlediska psychosomatiky rozklíčovat, co tělo nemocí sděluje a jakého vztahového problému se to týká.

Cyklus dvojky a ORV 3

Konečně rok, kdy už je jednodušší zachovat si odstup a kriticky hodnotit, co se kolem děje! Je to úleva oproti předchozím letům. Konečně je možné cítit se volněji. Aktivita se zvyšuje a je snadné seznámit se s vhodnými partnery pro podnikání, sport či jiné záliby.

CO PROZRADÍ DATUM NAROZENÍ?

Zjistěte si z data narození povahu člověka,
jeho schopnosti a dovednosti. Odhalíte, jak
je vášnivý a jestli je citlivý. Čísla napoví, zda
je praktický či naopak „věčně létá v oblacích“,
jestli je vytrvalý a trpělivý nebo nedočkavý.

SLEDUJTE NAŠI ŠKOLU NUMEROLOGIE

Tvořivost dostává zelenou, a proto přichází značná inspirace a nápady, co vše je možné v životě dosáhnout. Shánět prostředníky, komunikovat a sbírat informace se zdá přirozené. Nebezpečím se může stát pouze roztržitost, nervozita a příliš exaltované chování.

Cyklus dvojky a ORV 4

Tento rok opět přináší pocit omezení a útrap. Pocity, že láska svazuje, přehodnocování, zda je partner ten pravý, a je-li společně možné budovat domov, jsou často násobeny finančními potížemi.

Dochází k pocitu stagnace a opět je ohrožena zdravotní rovnováha. Objevuje se pocit nejistoty a ztrát, kdy může dojít nejen ke ztrátě materiálního zabezpečení, ale i partnera. Výsledkem je přehodnocování žebříčku hodnot a budování si budoucnosti na víc stabilnějších základech.

Přitom stačí se v tomto roce otevřít přátelům a rodině, požádat o pomoc, nelpět jen na svých vlastních pravdách, naslouchat potřebám druhého. Mnoho se pak vyřeší bez potíží a snáze.

keltský horoskopKeltský
horoskop

Cyklus dvojky a ORV 5

Trable předchozího roku ztrácejí svou důležitost, najednou se nejeví tak fatální a i pocit omezení mizí. Místo toho nastupuje úleva a vidění dalších životních možností. Opět se vrací důvěra ve vlastní nápaditost a tvořivé přístupy.

Objeví se řada nabídek a možností včetně cestování a poznávání nového. Potíže způsobuje pouze netrpělivost a roztržitost.

Cyklus dvojky a ORV 6

Kombinace, která přináší možnost hluboké lásky, rodinného štěstí, romantických prožitků a velké vnímavosti vůči strázním druhých. Není divu, že často vyúsťuje ve sňatky z lásky, k rodičovství, romantické zamilovanosti, ale také k účasti na pomoci v humanitárních a sociálních projektech.

Tento rok v každém pěstuje toleranci, vstřícnost a porozumění. Což se může projevovat jako ochota starat se o rodinu, starší příbuzné i své okolí.

Nedělá problém trpělivě přijímat a vnímat, co potřebují druzí a ochotně upozadit své potřeby. To vše ale dobrovolně a s radostí, bez pocitu tlaku zvenčí.

Cyklus dvojky a ORV 7

Růžové brýle ideálu a harmonie předchozího roku padají z očí a přichází rok uvědomování si opravdové skutečnosti. Kriticky se přehodnocuje partnerství, i nezištná pomoc druhým.

Najednou je totiž viditelné kdo koho a jak zneužívá, kdo opravdu potřebuje pomoc a v jaké míře ji potřebuje. Jedinci se v tomto roce učí vymezovat se a budovat vztah na zdravých základech, bez závislostí a nátlaku.

100 KŘESTNÍCH JMEN

Vybíráte jméno pro miminko?
Nebo se jen chcete dozvědět,
jestli vám vaše jméno pomáhá
či naopak něčím škodí?

ČTĚTE NÁŠ SERIÁL

Vyvstává otázka, jak spolu partneři komunikují, jestli spolu umí plánovat a sdělovat si i hořké pravdy a ne jen být spolu, když je hezky a není třeba nic řešit.

Mnohá partnerství a vztahy (třeba i pracovní) prochází zatěžkávací zkouškou, někdy i rozchodem. Zkušenosti tohoto roku bývají velmi poučné, ale někdy bolavé.

Cyklus dvojky a ORV 8

Přichází rok, který vyžaduje rovnováhu a urovnávání všeho, co předchozí roky v životě změnily. Je třeba zvažovat každé rozhodnutí a být spravedliví. Vše je dobré prodiskutovat s vlastním svědomím a neubližovat, ale stejně tak nenechat ubližovat sobě.

Skvěle se může zase začít dařit v práci s podnikatelskými partnery, jestliže byly všechny problémy vyříkány a byly ujasněny podmínky spolupráce. V podstatě i takto by to mělo vypadat v rodině a s životním partnerem.

Co se může vrátit, a vyvést z rovnováhy, jsou potíže, které se ve vztahu zametaly pod koberec a opět se objevují, aby došlo k jejich definitivnímu dořešení.

Je výhodné vše analyticky promyslet, jednat srdcem, ale i s rozumnou rozvahou. Ostatně na konci devítiletého cyklu, už jde jen o prověrku všeho, co se jedinec učil celou tu dobu.

Cyklus dvojky a ORV 9

Rok, kterým se završuje jeden cyklus a otevírá další, přináší opět trochu samoty a analýzu toho, co bylo odžito. Všechny zkoušky, které změnili vnímání života i druhých okolo sebe, vnáší do mysli duchovnější prožitky a také ochotu dál poznávat nové, přijímat další informace a hledat další cíle v životě.

kopretinaKVĚTINOVÝ
HOROSKOP

Inklinuje se k hlubšímu studiu všeho, co přináší pochopení zákonitostí života a vztahů nebo k duchovnímu hledání. Potíž může nastat z přetížení informacemi a z přemíry ochoty všem pomáhat a tím se ztratit v problémech druhých.

Cyklus dvojky a ORV 11

Jde o rok, který je v podstatě shodný s ORV 2, jen síla mistrovského čísla 11 mu dodává větší a dramatičtější dynamiku. Vše může probíhat intenzivněji, prociťování je citlivější, časté je i hledání hlubokých hodnot jako je víra, Bůh, Vesmír apod.

Je třeba se připravit na řadu nečekaných náhod, které mohou přinést zvrat do současného života a výrazně v krátkém období změnit náhled na to, co je důležité a co ne. Je třeba si dát pozor na dopad stresu na zdraví.

Často v tomto roce dochází k hlubokému poznání a také přijetí a smíření se s tím, co člověk žije, zejména nemá-li vzhledem k osudovým věcem příliš velkou volbu.

Jana Tamchynová

Přečtěte si také

Diskuse: Dvojka a její cesta v jednotlivých životních úsecích

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci