Váš partner odešel. Co udělat, abyste se k sobě vrátili?

5.3.2013 00:00   |   Sex a vztahy
Rozpad manželství je zkouška, která znamená pro každou ženu dlouhodobý emoční stres. Když vás opustí partner, je vůbec možné získat ho zpět a poučit se z problémů ve vztahu? Jak se chovat, pokud chcete váš vztah obnovit a v hlavě se vám míhají vzpomínky?

partner odešel

Smiřte se s tím, že se jednou provždy něco změnilo a vytvořte si od situace odstup, radí Martina Horáková ze seznamovací a sociální sítě Leyter.com.

Přestaňte se obviňovat

Partner odešel. Jste v šoku, nemůžete spát a jíst, neustále bilancujete.

Přemýšlíte o tom, jak se situace dotkne vašich dětí.

„První věcí, kterou byste měla udělat, je vychladnout a zamyslet se racionálně. Ve vztahu jste dva, není jen vaše chyba, že odešel,“ vysvětluje Martina Horáková (na snímku vpravo).

Přestaňte se obviňovat z partnerova odchodu a utápět se ve splínu nebo dokonce snad v alkoholuu.

Radši zapojte rozum a hledejte důvody, proč vás opustil.

Dejte čas jemu i sobě

Partnerovi nevolejte, nepište mu esemesky ani e-maily. Když odešel, byla pro něho zřejmě situace mezi vámi neúnosná. Potřebuje si odpočinout od stresu a nevidí ve vztahu budoucnost.

Nechte ho, ať si uvědomí, že se situací se vy vyrovnáváte zcela po svém a nepřemlouváte ho k návratu. Dejte mu čas, ať se zamyslí nad tím, co udělal a zároveň dny využijte pro sebe.

vrbyZ VAŠICH PŘÍBĚHŮ

Dokáže mi někdo říct, jak to je?
Se žárlivcem žít nechci!
Řekněte, jak vyhrát nad milenkou?
Partner dal přednost manželce a dětem

Posilujte sebevědomí

Neměla byste sedět doma a trápit se. Donuťte se k odreagování – zafunguje to.

„Udělejte si čas sama na sebe, dopřejte si masáž, kupte si něco hezkého nebo zvolte u kadeřníka nový střih účesu. S vlasy neodstřihnete svou minulost, ale podpoříte své sebevědomí,“ radí odbornice na vztahy.

Hýčkání bude mít blahodárný vliv nejen na váš organismus, ale i vaši mysl. Uvědomíte si své já a ukážete sobě i manželovi, že dál žijete naplno.

Setkejte se v kavárně

Po několika týdnech, během kterých si utřídíte myšlenky, se pak s partnerem můžete setkat.

„Schůzka by měla proběhnout na neutrálním místě, které není spojeno s vašimi předchozími rozepřemi,“ doporučuje Martina Horáková.

Oběma se bude lépe dýchat v prostředí klidné kavárny, než v bytě, kde jste se dohadovali o úklidu.

Buďte asertivní

Uvidíte manžela poprvé od doby, kdy odešel? Poslední věcí, kterou by se chtěl dozvědět, je, že vás jeho odchod zdrtil a zjistila jste, jak jste na něm závislá.

Jestliže chcete partnera získat zpět, chovejte se na schůzce asertivně. Ukažte, že jste atraktivní a zasloužíte si být milována. Krása není jen vnější skořápka, vychází i z toho, jak se sama cítíte.

Mluvte o změně

Na schůzce partnerovi opatrně naznačte, že jste měla čas přemýšlet nad věcmi, které je třeba změnit. Prokažte dobrou vůli a částečně ustupte ze stanovisek, na kterých jste trvala předtím, než odešel.

Diskutujte konstruktivně, ale uvědomte si, že muži jsou hákliví na svou pravdu. Netlačte ho zpět. Když bude rozhodnutí vrátit se vynucené, nezapomene na to.

Krátké odloučení často pomůže pročistit hlavu od zbytečných maličkostí, které směřovaly váš vztah k hádkám. Přiznat si, že manželství potřebuje pomoc, znamená první krok k jeho zlepšení.

tzo, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Váš partner odešel. Co udělat, abyste se k sobě vrátili?

Dek

17.11.2022   |   16:53   |   od: Deluji

Dobrý den prosím vás opustil mne manžel mám sním 3 krásné děti
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 17. 11. 2022 16:53
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci