Nejlepší trenér bydlí v televizoru... i s jídelníčkem pro vás

10.11.2012 00:00   |   Wellness
Domácího trenéra teď může mít úplně každý. Připraví cvičební plán, spočítá vydanou energii, pohlídá každý pohyb. Je vždy po ruce, ale kdykoli ho můžete i vypnout.

nike kinect

Nejlepší trenér bydlí ve vašem televizoru a na cestách vás hlídá prostřednictvím chytrého telefonu. A pokud trenér nestačí, může vás hlídat kamarádka – ze kteréhokoli místa na zeměkouli.

Špičkoví odborníci společností Nike a Microsoft připravili propracovaný koncept domácího cvičení, u něhož nikdy nejste samy. A to díky konzoli Xbox 360, pohybovému ovladači Kinect, službě Xbox Live a nové hře Nike+ Kinect Training.

Individuální plán a správné cvičení

„Vůbec nezáleží na tom, jestli jste maminka na mateřské dovolené, profesionální atletka nebo vytížená manažerka,“ vysvětluje trenérka společnosti Nike Lenka Pšajdlová.

„Začátečníkům pomůže osobní trenér, vyvinutý ve spolupráci s profesionálními sportovci a instruktory. V prostředí hry Nike+ Kinect Training vybere to správné cvičení přizpůsobené individuálním potřebám a vytvoří cvičební plán. Pohyb je tak maximálně efektivní a vede ke kýženým výsledkům.“

Hra je propojena s aplikací pro mobilní telefony Nike+ Kinect Training, která sleduje váš tréninkový program a veškerou aktivitu během hraní převádí do jednotek v systému Fuel Print.

Navíc si přímo v telefonu můžete nastavit trénink podle svých potřeb. Všechny změny se automaticky přehrají do konzole a váš virtuální trenér je obratem zohlední. Prostřednictvím aplikace můžete sledovat také své kamarády a navzájem se tak motivovat ke stále lepším výkonům.

Může vás zajímat

Být fit... ale, jak to všechno stihnout?
Změňte image i životní styl s pomocí odborníků
Laik při hubnutí většinou propadne

Sportovní úspěchy sdílejte s přáteli, ať jsou kdekoli

Služba Xbox LIVE umožňuje vaše sportovní úspěchy okamžitě sdílet s přáteli, ať už jsou kdekoli na světě. Navíc s nimi můžete i paralelně cvičit a přitom se navzájem vidět.

Díky režimu multiplayer lze přímo ve hře sledovat, jak cvičí vaše kamarádka a můžete se navzájem kontrolovat a podporovat. Během cvičení si můžete i povídat. Současně jste obě neustále pod drobnohledem trenéra, který pro vás připraví společný trénink.

Systém doplňuje aplikace Nike+ Running, která umožní do tréninku zařadit také běhání venku. Na základě sledování vaší aktuální polohy dokáže poskytnout zcela přesné informace o vašem běžeckém výkonu.

Ukázkový jídelníček na celý den

Fit vás ovšem neudrží pouze cvičení. Je rovněž naučit se zkrotit někdy nezřízený apetit, zavést si do jídla systém. Začít můžete třeba podle ukázkového jídelníčku, připraveného ve spolupráci s osobními trenéry společnosti Nike:

SNÍDANĚ

Den začínejte snídaní. Měla by být vyvážená a dostatečně pestrá a výživná. Je důležité organismus po ránu zahřát a nastartovat na celý den. Nejlepší jsou teplé kaše a to jakékoli.

Další vhodná varianta je tmavé pečivo se šunkou či sýrem. Snídani byste si měli dát půl hodiny po probuzení. K pití je vhodný teplý čaj, voda s citrónem či naředěný džus.

TIP: Celozrnné pečivo, drůbeží šunka a cottage, nebo ovesná kaše se sušeným či čerstvým ovocem.

VZOROVÝ JÍDELNÍČEK

Pro každý denní chod si z našeho přehledu vyberte
libovolné jídlo.
Jakákoliv kombinace pokrmů zaručuje, že váš
denní příjem energie bude v doporučeném rozmezí
a nepřekročí hodnotu 5500 kJ.

SVAČINA

Přibližně tři hodiny po snídani si dejte svačinu. Můžete ještě cukry jak v ovoci, tak případně v nějaké zdravé sušence.

TIP: 200 g míchaného čerstvého ovoce, 150 ml bílého jogurtu (do 3 % tuku) nebo 60 g celozrnný rohlík, 50 g cottage.

OBĚD

Oběd by měl být teplý. Pokud ale možnost teplého jídla není, salátem nic nezkazíte: skládat by se měl z bílkoviny v podobě masa, ryb a k tomu zelenina.

TIP: 160 g uzeného tofu (max. 7 % tuku), 30 g rýže, dušená zelenina nebo 120 g kuřecího masa, 45 g kuskusu, míchaná zelenina se lžičkou olivového oleje.

SVAČINA

Odpolední svačina by již neměla obsahovat cukry, tudíž volte zeleninu či nějaký mléčný výrobek.

TIP: Zeleninový salát s mozzarellou nebo jogurtový nápoj.

VEČEŘE

Večeři si dejte maximálně 3 hodiny před ulehnutím do postele. Nejvhodnější je opět bílkovina se zeleninou.

TIP: Vepřová panenka na bylinkách s mrkvovým salátem nebo grilovaná treska-filet bez kůže, brambory, míchaná zelenina se lžičkou oleje.

tzp, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Nejlepší trenér bydlí v televizoru... i s jídelníčkem pro vás

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci