Šéf Zdeněk Pohlreich se vrací za letní gril

15.5.2012 00:00   |   TV a FILM
Opět je léto na dohled. Přichází sezóna kouřem provoněných dobrot je tu! A s ní se vrací i "šéf grilu" Zdeněk Pohlreich. Přinášíme také jeho vynikající recept na originálně grilované kuře.

Pohlreich, gril, šéf

Už se vám sbíhají sliny na grilované dobrůtky? Nemusíte ale netrpělivě čekat, až vás bude připalovat sluníčko, jděte sami do útoku. Vytáhněte grily z jejich zimních úkrytů a vydejte se na zteč. A kdo postrádá zkušenosti a nápady, přinese mu je Zdeněk Pohlreich.

Televizní dostaveníčko s velkým šéfem u grilu se koná po šest pondělních večerů od 21. května na Prima family.

Tipy a triky pro vás

Oblíbený kuchař vám s grilovacím nářadím v ruce opět předvede další kouzla, tipy a triky a provede vás i výběrem surovin a masa tak, aby vám vše na jazyku jen hrálo.

Těšit se můžete na řadu zajímavých receptů, které okoření svým osobitým humorem a opepří řadou hlášek.

Šéf vám i tentokrát předvede své oblíbené recepty a nápady. V každém díle vašemu oku zalahodí několik dobrot a možná vás i překvapí, co vše a jak lze na grilu připravit.

A protože i Zdeňka Pohlreicha nejvíc baví vařit pro někoho, navštíví ho pokaždé několik zajímavých hostů, aby ochutnali laskominy zrozené v ohni a kouři. Mezi nimi například herci Václav Vydra, Barbora Poláková, skladatel Petr Hapka nebo také šéfovi kamarádi a kolegové kuchaři.

Může vás zajímat

Kuchyně na zahradě, aneb Pohoda u grilu
Proč grilovat pořád jen krkovičku?
Umíte grilovat ryby zdravě?
Šéfovy rady: Jak poznat špatnou restauraci

Kuře na plechovce s pivem

Mezi nejoblíbenějšími recepty z první série Šéfa na grilu patřilo kuře na pivní plechovce. Potřebujete k němu jedno velké kuře a sůl. Na marinádu pak dvě špetky sušené cibule, dva stroužky utřeného česneku, špetku směsi koření na chilli con carne a špetku čerstvě namletého černého pepře. A samozřejmě velkou (půllitrovou) plechovku piva, které necháme, aby se ohřálo do pokojové teploty.

Odstraníme kuřecí krk, drůbky a přebytečný tuk. Kuře posolíme zvenčí i zevnitř, přikryjeme mikrotenovou fólií a odložíme na hodinu a půl až dvě hodiny do lednice.

V misce smícháme ingredience na marinádu.

Odleželé kuře zvenčí i zevnitř opláchneme studenou vodou, osušíme a celé potřeme marinádou. Konce křidélek přehneme tak, aby byly za kuřecím hřbetem. Před grilováním necháme kuře v pokojové teplotě asi půl hodinky.


Připravíme si gril na nepřímé grilování nad středním žárem, tedy přibližně na teplotu 180–230 °C.

Pivo otevřeme a přibližně polovinu můžete vypít. Do horní části plechovky uděláme otvírákem na konzervy další dva otvory. Plechovku položíme na pevnou podložku a kuře na ni postavíme tak, že v něm plechovka zmizí. Kuře tak stojí na plechovce a svých nohou jakoby na trojnožce.

Grilujeme 75–90 minut pod zavřeným krytem, dokud šťáva, která z masa uniká, nebude čirá. Kuře i s plechovkou (pozor pivo v ní bude velice horké) pak opatrně sundáme z grilu.

Necháme asi 10 minut odpočinout, vyndáme plechovku a můžeme naporcovat. Podáváme teplé.

tzp, ŽenyproŽeny.cz
Foto: iprima.cz a archiv

Přečtěte si také

Diskuse: Šéf Zdeněk Pohlreich se vrací za letní gril

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci