Uspěje Johanin vysvlečenej deník i jako film?

22.4.2012 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Bude film stejně úspěšný jako jeho knižní předloha od Johany Rubínové, která se stala fenoménem současné literatury pro teenagery? Tvůrci snímku Můj vysvlečenej deník rozhodně takovou ambici mají. Deník mladé Johany je "vysvlečenej" tím, jak otevřeně, bez zábran a s lehkou ironií popisuje svět sedmnáctileté gymnazistky.

Můj vysvlečenej deník

Filmovou komedii podle bestselleru Johany Rubínové provází motto: Neposílejte na to rodiče, jinak vás už nikam nepustěj!

Hlavní postavy vytvořilo osm mladých vycházejících hvězd, od nichž můžeme očekávat další poutavě ztvárněné role. Veronika Kubařová (na titulním snímku) hraje hlavní představitelku – Johanu a za sebou již má velké role ve velkých filmech Ženy v pokušení a Lidice.

K nastupujícím herečkám patří i Berenika Kohoutová, dcera spisovatelky Ireny Obermannové. Berenika zazářila například jako Tatínkova holčička ve značně diskutovaném díle televizního cyklu Soukromé pasti.

Video
Trailer k filmu Můj vysvlečenej deník.

Další z protagonistek, Margaretu, ztvárnila Marika Šoposká, která loni hrála dokonce ve třech celovečerních filmech – v Lidicích, v pohádce Micimutr a také v suverénovi filmových kritik a filmových cen, kterým je snímek Poupata.

Marika Šoposká je navíc jednou z mála českých hereček, které se kdy objevily v soutěži na festivalu v Cannes. Je totiž hlavní hrdinkou filmu Bába od Zuzany Kirchnerové-Špidlové, jejíž krátkometrážní snímek tam před třemi lety zvítězil ve studentské sekci Cinéfondation.

Není to legrace o sexu

Podle režiséra Martina Dolenského film Můj vysvlečenej deník vysvlékne donaha život jedné mladé dívky... a nejspíš i životy mnoha dalších dívek a žen. Rozhodně ale nejde o další zfilmovanou legraci o prvním sexu a namáhavé cestě k němu.

„Kdybychom chtěli točit film o prvním sexu, museli bychom zamířit asi spíš do základní školy a nikoliv na gymnázium mezi teenagery," podotkl s nadsázkou režisér Martin Dolenský.


Berenika Kohoutová jako Kasandra.

Johana má tři kamarádky (Kasandru, Káču a Andy), dva kamarády (Vektora a Hagrida), tátu Bócu a macechu Sábu.

Kamarádka Kasandra v podání Bereniky Kohoutové (Biolog by řekl, že je alfasamice. Sába říká, že je promiskuitní) není podle Johany vůbec promiskuitní, jen s „tím“ nemá žádný problém. A Káču (hraje ji Sandra Černodrinská) zase doma terorizuje otec (Nesmí nikam chodit, nesmí nic pít, nesmí nikomu telefonovat. Její otec je totiž Slovák).

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Vztah v 15 = Předčasná dospělost?
Jak vyjít s puberťákem na zabití
Matka a dospívající dcera, přítelkyně či rivalky?
S ním se kamarádit nebudeš!
Nutit teenagera, aby s námi jel na dovolenou?

Třetí kamarádkou je Andy v podání Šárky Vaculíkové (Líbala se jednou v životě. I když ona sama říká, že se líbala víckrát), která miluje Vektora (Jde mu matika. A to je asi tak všechno) a ještě mu to neřekla.

Johanini dva kamarádi jsou Vektor (Milan Hajn), který miluje Andy a ještě jí to neřekl, a pak také Hagrid (Martin Šesták) – chytrý kluk, co moc kouří trávu (Je hodně zhulenej. A hodně chytrej, i když to maskuje špínou za nehtama a strašným koženým kabátem).


Zábava ve filmu Můj vysvlečenej deník je právě v plném proudu.

Johana má macechu Sábu, kterou ztvárnila Petra Špalková (Chcete ji spolehlivě naštvat? Olízněte před ní hrdlo lahvičky od kečupu) – nemůže ji vystát. Jejího tátu Bócu si zahrál Igor Bareš, který dříve býval rocker a novinář (Dřív hrál na kytaru Stouny. Teď píše do bulváru o Gottovi).

Počty kamarádů a rodičů se ale změní, když se nečekaně zamiluje a začne pátrat po muži ze starých dopisů, kterého ztvárnil Nisan Al Jazairi. Ten totiž znal Johaninu mámu, když byla naživu a mohl by tedy být Johaniným biologickým otcem.


Režisér filmu Martin Dolenský.

„Teenagery často vnímáme jen jako hlasitou drzou bandu s tím, že z toho jednou vyrostou. To je ale omyl. Johaniny karamboly a průšvihy, které ji potkají nebo které sama způsobuje, jsou stejné v sedmnácti jako i v sedmadvaceti letech. Navíc Johana skvěle pozoruje a glosuje život kolem sebe,“ říká režisér Martin Dolenský.

Johanina statistika

„U každýho filmu dělaj statistiky. To aby diváci řekli ´Wow!´ a ocenili tvrdej chlebíček filmařů,“ – Johana se rozhodla, že podobnou statistiku udělá také.

„Zaměřila jsem se na nejdůležitější věci. Takže se nedozvíte například to, že jsem vybrala z cateringový dršťkový polívky celkem třináct drštěk a omylem vypila jednu fantu v domnění, že je to džus s bublinkama.“

Počet polibků: 118
Polibky padaly mezi různými lidmi a na nejrůznějších místech. Nejčastěji mezi Johanou a Čogem (Ondřej Mataj). Jednu dost mraženou pusu dala Johana i Ondřejovi (Ladislav Karda) a také mladému třídnímu učiteli Liboru Talackovi (Jaroslav Plesl).

S Čogem se líbala kromě Johany také Kasandra. Líbala se Andy s Vektorem, Margareta s Havrlantem (David Skopal), Sába s Bócou.


Veronika Kubařová jako Johana.

Nejzvláštnější polibek padl mezi Hildou (Petra Doležalová) a Romčou (Kateřina Jandáčková) a ve střižně si ho všichni pouštěli tak dlouho pořád dokola, až někdo přišel na to, že „už to je daleko za hranicí seriózního umění a dobrého vkusu“, takže to nakonec vystřihli.

Počet objetí: 101
Objetí padlo jen o něco málo méně než polibků. Vedou zase Johana s Čogem.

Počet slz: 98 kapek
Brečelo se docela dost, hlavně mezi holkami. Na prvním místě opět Johana, brečela ale i Káča, Margareta, paní Valengová, potají Andy.

Množství zamilovaných komparsistek: 39
... a všechny do Josieho Vařeky – zpěváka kapely Koblížci, která tam také vystupuje.

Množství vysvlečených holek: 19
Takže ve vysvlečených scénách opět na prvním místě Johana, která svlékla dvakrát úplně všechno a třikrát jenom něco.

Trochu se odhalila Kasandra, docela dost Klára (Adéla Lounková) a když na to přišlo, vlezly polonahé do fontány i Andy s Káčou.


Veronika Žilková jako paní Valengová – Káčina máma – a Veronika Kubařová jako Johana.

Počet poničených fontán: 1
No comment.

Množství vypitých panáků: 18
Uznejte sami, že to není nic moc.

Množství vykouřených jointů: 4
Dva Hagrid, jeden Johana a jednu raketu odpálila i Sába.

Množství snědených jogurtů: 2
Oba Káča.

Film Můj vysvlečenej deník vyjde začátkem listopadu také na DVD.

bri, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Bontonfilm

Přečtěte si také

Diskuse: Uspěje Johanin vysvlečenej deník i jako film?

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci