Milada chce shodit metrák, držíme jí palce!

2.3.2012 00:00   |   Hubnutí
VIDEO – Také držíte palce paní Miladě? Pořady o hubnutí sice už pomalu nudí, přesto ale dokázal zaujmout příběh ze šesté série "Jste to, co jíte" na Prima family. Především kvůli elánu, s nímž se tady do shazování svých 183 kilogramů odhodlaně pustila sympatická trojnásobná maminka .

Jste to co jíte, Šímová

Milada Šímová (28) žije s manželem a dětmi v Karviné. Otevřela si kadeřnictví a také ráda zpívá. Úspěšně se zpěvu věnovala jako malá a znovu se k němu vrátila předloni, po víc jak deseti letech, které zasvětila maminkovským povinnostem – své děti považuje za svoje obrovské štěstí.

Vystupuje s kapelou, která ji loni dokonce přihlásila na casting druhé řady show Česko Slovensko má talent. A nejvíce ji v tom podpořily její děti, především syn:

„Nejstarší syn má strašně rád Lucii Bílou, která je porotkyní soutěže. Odmala si lepí její fotečky na zeď. Moc mě podpořil. Říkal, že by chtěl, abych tam byla,“ prozradila pyšná maminka, která působí velmi vyrovnaně a skromně.

Z diety zůstala obezita

A proč se Milada před svými osmadvacátými narozeninami rozhodla jít do pořadu "Jste to, co jíte"? Už v dívčím věku chtěla být modelkou a trápila tělo drastickými dietami či spíše hladovkami. Zejména chtěla zúžit pas pod tehdy nepřekonatelných 57 centimetrů a chystala se přihlásit do soutěže Miss ČR.

Jenže se stalo to, co stává se častokrát... váha ukazovala více a více. Nejdříve sice ze 101 kilogramů shodila za čvrt roku 30 kilo. Avšak zanedlouho vážila 112 a po roce již 186 kilo. To byla akorát po porodu prvního děťátka – syna, k nimž pak přibyli ještě další dva sourozenci.

Milada, která je vysoká 172 centimetrů a v pase má 192 centimetrů, upřímně přiznává, že v posledních deseti letech se její váha prakticky nezměnila, i když diety se s různým úspěchem snažila držet dál.

Video
O svém příběhu hovoří Milada v pořadu "Jste to, co jíte".

Právě neúspěšnost laických dietních kúr vysvětluje odborná terapeutka Gabriela Knosová z Institutu redukce a prevence nadváhy kompliment® tím, že celkový režim "dietáře" zůstává pořád nezměněný:

„Je potřeba si uvědomit, že tělo se během hubnutí mění, a tuto změnu je nutné zohledňovat. Správné nastavení jídelníčku vyžaduje širší vědomosti z oblasti fyziologie výživy, které hubnoucímu většinou chybějí,“ říká specialistka na výživu a tělesný pohyb (více se o problému dočtete v tomto článku).

Může vás zajímat

Máte hlad? Možná to není pravda!
Hon na tuky může vést k epidemii... obezity
Přílohy v dietě: Jíst nebo vynechat?

Pochopitelně, že s přibývajícími kily u Milady přibývaly stavy, které ji trvale stresovaly. Ať šlo o narážky okolí, nebo o problémy s tím, že její váhu běžný nábytek kolikrát ani neunesl.

S trochou nadsázky sama říká, že za cenu zničených sedaček a postelí by snad bylo možné pořídit auto. Stále má obavy z toho, že rozsedne židli, nebo ji "odnese s sebou" – když vstane od stolu... i s plastovou židlí.

A jak už to bývá, stres zaháněla jídlem. Vysoký stupeň obezity, které se nepěkně, leč odborně říká morbidní (ohrožuje život), způsobuje, že Milada špatně chodí, zadýchává se, je unavená a jen s námahou snáší pohyb. I kvůli tomu moc nevycházela z bytu a do práce ji trpělivý manžel Robin vozil autem.


S manželem (vlevo), Petrem Havlíčkem a Kateřinou Cajthamlovou.

Ještě před tím, než se Milada rozhodla vstoupit do pořadu "Jste to, co jíte", absolvovala bandáž žaludku. Bohužel, chirurgický zákrok nedopadl dobře. V nemnoha případech totiž takový zásah organismus odmítne. A to byl i její případ. Po dvou měsících museli lékaři bandáž odstranit.

Další chirurgický zákrok Milada odmítá. Věří, že v televizním pořadu uspěje.

Chtěla by se pod vedením dietoložky MUDr. Kateřiny Cajthamlové a výživového specialisty Ing. Petra Havlíčka zbavit morbidní obezity, kdy její tělo obsahuje plných 109 kilogramů tuku.

bri, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Prima family

Přečtěte si také

Diskuse: Milada chce shodit metrák, držíme jí palce!

Moc držím palce!

12.4.2012   |   13:51   |   od: Iva
Moc Miladě držím palce! Já za týden nastupuji do kurzu hubnutí a tak s Miladou moc cítím. Sama mám problémy s nadváhou už 25 let a dostala jsem se ze 67 kg až na 117 kg. Milada je pro mě velká inspirace. Tak ať nám to vyjde! :o)
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 12. 4. 2012 13:51
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci