Nová dieta jde vstříc středoevropským zvykům

8.2.2012 00:00   |   Hubnutí
Také sháníte dietu, která by respektovala zdejší životní styl a naše stravovací zvyklosti? Možná sháníte právě novou publikaci FRESH diet, která zrovna vyšla. Je to dieta na míru s výstižným podtitulem: Hubneme s chutí.

dieta

Tato dieta je postavena na dvacetiletých zkušenostech s hubnutím žen i mužů na Slovensku a v České republice. A co je víc než zajímavé, vůbec nelpí na přesném počítání kalorií – nabízí varianty stravování pro dny, kdy jste aktivní, kdy odpočíváte a pro dny, které trávíte mimo domov.

Jíst, nač jsme zvyklí

Autorkou je uznávaná odbornice na zdravé hubnutí PhDr. Mgr. Katarína Skybová (na snímku vpravo), která k nové knize říká:

"FRESH diet vychází ze stravování, na které jsme zvyklí. Nenutí nás dodržovat principy cizích kultur či smyšlených teorií jako tomu bylo u světově proslulých, dnes již překonaných diet."

Dieta respektuje obvyklé chutě a stravovací zvyklosti lidí ze střední Evropy, skládá se z běžně dostupných surovin a upřednostňuje nenáročnou přípravu jídel, což vyhovuje dnešnímu rychlému životnímu stylu.

Pochopitelně jsou rovněž respektovány také nejnovější vědecké poznatky o výživě.

Publikaci autorka sestavila na základě dvacetiletých zkušeností s hubnutím v Institutu redukce a prevence nadváhy kompliment®, který založila v roce 1992.

Tři základní pravidla

Nová dieta je postavena na třech základních pravidlech:

  1. zvyšovat příjem potravin s větším podílem vody
  2. snižovat příjem sacharidů během dne (od snídaně po večeři)
  3. jíst 3+2 jídla denně

FRESH diet vychází zájemcům rovněž vstříc tím, že nestaví na počítání kalorií. Místo toho potraviny dělí do kategorií aktivátorů, stabilizátorů nebo inhibitorů.

Postačí si tudíž pamatovat, že aktivátory hubnutí podporují a během diety by měly být preferovány, stabilizátory linii neublíží, ale ani hubnoucího neposunou blíže k jeho cíli. A inhibitorům je nejlepší se při dietě vyhnout úplně.

Energetické tabulky potravin

Potřebujete vědět, jakou energetickou
hodnotu mají potraviny, které si zrovna
chcete připravit?
Při dietě je důležité sledovat, kolik čeho
si dát, abyste dodrželi energetický limit
.

Menu podle aktivity

Jídelníček si sestavujete pro každý den podle toho, zda je to den náročný, odpočinkový nebo den netradiční mimo domov – součástí publikace je rovněž plakát s přehledným rozdělením potravin.

"Pro každou alternativu jsou v knize připraveny kompletní vzorové jídelníčky. Vedle čtrnáctidenního stravovacího plánu obsahuje kniha také pětapadesát receptů na zdravá a chutná dietní jídla, která jsou zároveň nenáročná na přípravu. Ze zkušenosti z Institutu komplimen® vím, jak jsou recepty důležité, slouží jako odrazový můstek, díky kterému dostanete zásady zdravého vaření tak říkajíc do krve," vysvětluje PhDr. Mgr. Katarína Skybová.

Respektuje potřeby organismu

FRESH diet bere vedle energetické hodnoty ohled také na další parametry potravin, které rozhodují o hubnutí. Svůj základ má v racionální výživě, je vyvážená, pestrá, kvalitní a poskytuje dobrou výživu pro organismus.

  • Kombinuje všechny živiny: bílkoviny, tuky a sacharidy, a jídelníček sestavuje tak, aby byl vyvážený a obsahoval všechny tělu potřebné látky v dostatečném množství.
  • Poskytuje sytost a správné množství energie, přitom respektuje přirozené chutě a tak elegantně vede ke změně stravování a hubnutí za krátký čas.
  • Je flexibilní a přizpůsobí se každé situaci, protože každý den je jiný a potřeby těla i naše chutě se každodenně mění.
  • Jídelníček FRESH diet používá zdravé, čerstvé, kvalitní a běžně dostupné suroviny, šetrnou kuchyňskou úpravu a nenáročnou přípravu jídel.

FRESH diet respektuje naše každodenní potřeby, proto je jednoduché přijmout její principy a držet se jejich dlouhodobě.

Autorka právě vydané knihy FRESH diet, PhDr. Mgr. Katarína Skybová, založila známý Institut redukce a prevence nadváhy kompliment®, který úspěšně působí na Slovensku i v České republice.

Je rovněž autorkou metodiky individuálního managementu redukce hmotnosti a vydala již knihy "Stále štíhla" a "Redukčná diéta".

tzp, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Nová dieta jde vstříc středoevropským zvykům

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci