Zhubla a policisté jí chtěli sebrat řidičák

7.7.2011 16:00   |   Hubnutí
Pocit štěstí, zadostiučinění, větší sebevědomí a více energie do života, to zná asi každý, kdo úspěšně shodil kila, která ho trápila.

hubnutí

Se změnou postavy a sebehodnocení někdy přichází také nečekané úspěchy a obrat v životě o sto osmdesát stupňů.

„Ti, kteří zhubli deset a více kilogramů, postupně mění pohled na svět – jsou otevřenější, přátelštější, mají více energie,“ vysvětluje nutriční specialistka a trenérka Gabriela Knosová (na snímku vpravo) z brněnského Institutu redukce a prevence nadváhy kompliment®.

„V průběhu hubnutí většinou změní rovněž svůj styl oblékání a účes. Jsou také sebevědomější, což se odráží například i na kariérním úspěchu,“ prozrazuje dále.

A ke svým slovům přidává příběhy klientek, kterým redukční program změnil život a obohatil je o občas až překvapivé zkušenosti – pokaždé to samozřejmě bylo v tom dobrém, pozitivním směru.

Zadržena policií!

Dvaadvacetileté studentce Lence se podařilo shodit neuvěřitelných dvaapadesát kilogramů. Když pak odjížděla z jedné konzultace, hned poblíž Institutu ji zastavili policisté.

Při kontrole Lence zadrželi všechny doklady a také odstavili auto. Jako důvod policisté uvedli podezření, že se vydává za jinou osobu! Zkrátka, nechtěli uvěřit, že na fotografiích je to skutečně ona.


Lenka před zhubnutím a po něm... divíte se policistům?

„Policistům se ani není co divit – Lenka se naprosto nepodobala. Milé bylo, že se k nám bezprostředně po příhodě vrátila rozesmátá vše povyprávět. A přestože ji čekalo nepříjemné vyřizování na úřadech, měla radost, že její proměna byla potvrzena dokonce i mocí úřední,“ vzpomíná na tuto událost terapeutka.

Proměna jako z pohádky

Doslova proměnou jako z pohádky prošla dnes čtyřicetiletá Julka: „Já jsem už ve třinácti letech vážila dvaaosmdesát kilo a naše učitelka i dětská lékařka ze mě byly nešťastné. Tehdy jsem si napsala na ruku NEJEZ! Byl to v té době můj recept na hubnutí,“ vypráví.

Nadbytečné kilogramy ji odmalička svazovaly a trápily. Sama Julka k tomu sebekriticky dodává, že jako tlouštík mohla být pro muže tak akorát kamarádkou, ale nikoliv přítelkyní.

Zkusila bezpočet diet a jednou to zafungovalo! Přijel princ na bílém koni a vzal si ji. Po svatbě však Julčina snaha dále hubnout polevila a naopak začala vykrmovat nejen sebe, ale i svého manžela. Její váha se nakonec vyšplhala na rekordních sto třicet dva kilogramy.


Julka o svém hubnutí vydala poutavou knihu a našla uplatnění i v modelingu.

„Jednoho dne si mě nadřízená v práci zavolala, že prý si kolegyně stěžují, jak se potím a je to cítit. Tehdy jsem myslela, že se snad propadnu do země,“ obdivuhodně upřímně pokračuje ve vyprávění Julka.

Ovšem šéfka jí také zároveň pomohla a doporučila Institut kompliment. Julka začala hubnout pod odborným vedením a neuvěřitelné se stalo skutečným. Poté, co shodila padesát kilo, našla své uplatnění i v modelingu a začala fotit módu pro plnoštíhlé.

Nyní váží něco málo přes sedmdesát kilogramů a stala se spisovatelkou – letos jí na Slovensku vyšla kniha Kilá, ktoré mi zmenili život. Poutavě v ní vypráví svůj příběh o životě s dietami.

Z extrému do extrému

Dvaatřicetileté Zuzce (říkejme jí tak, nepřála si uvést své jméno) vysoká nadváha komplikovala život. Styděla se, jak vypadá, nevěřila si. Zejména se trápila tím, že dlouhou dobu nemůže najít partnera, který by ji bral takovou, jaká je – kila nekila.

Kamarádka pak Zuzce navrhla, že ji seznámí se svým sympatickým nezadaným kolegou, který zrovna hledá partnerku, s níž si bude mít co říct a se kterou bude zábava. „A s tebou přece zábava je, máte toho tolik společného! Přemlouvala mě tehdy a já si řekla, proč ne,“ vzpomíná Zuzka.

Energetické tabulky potravin

Potřebujete vědět, jakou energetickou hodnotu mají potraviny, které si zrovna chcete připravit?
Při dietě je důležité sledovat, kolik
čeho si dát, abyste dodrželi energetický limit.

Zuzčina přítelkyně měla pravdu. S jejím kolegou si opravdu popovídala jako by se znali léta. Když ale došlo na „lámání chleba“, tak z další schůzky muž vycouval. Omluvil se, že prý vlastně teď ani žádný vztah nehledá...

„O týden později jsem ho ale potkala s jinou, štíhlou partnerkou. Bolelo to a byla to pro mě poslední kapka, abych se rozhodla zhubnout.“ A pokračování? Během sedmi měsíců Zuzka zeštíhlela v brněnském Institutu kompliment o devětadvacet kilogramů.

„Začala jsem být více sama sebou a přestala se trápit tím, co si o mě ostatní myslí,“ usmívá se Zuzka. „Muži se za mnou začali otáčet, zvali mě na večeři a na výlety. Nabídky bohužel přicházely také od ženatých – až mi to začalo i vadit. Prostě, z extrému do extrému,“ uzavírá svůj příběh o hubnutí Zuzka.

zot, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Zhubla a policisté jí chtěli sebrat řidičák

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci