Hvězdy o vacushape mluví, my jsme ho vyzkoušeli

24.2.2011 00:00   |   Hubnutí
Ilona Csáková nedávno popisovala, jak hubne po narození synka. „Daří se mi to hlavně díky přístroji vacushape. Chodím v něm v jakési podtlakové komoře a ještě se můžu dívat na telku…“

vacushape

A tak jsme se chtěli přesvědčit, jestli to všechno není jen reklama. Pod Libeňským mostem na jachtě jsme objevili studio, v němž Petr Brázda provozuje jakousi proticelulitidovou terapii.

„Máme k tomu dva přístroje – roletic a vacushape. Roletic se otáčí a masíruje pomocí dřevěných výstupků celé tělo. Uvolňuje tak lymfatické dráhy. Výborné je jít hned po této masáži do vacushapu, kde se podtlakem dále problematické partie masírují,“ říká Petr Brázda.

Stručné rady při vacushapování:

  • Měli bychom absolvovat aspoň 20 aplikací 3x týdně pro nastartování látkové přeměny
  • Během aplikace musíme sledovat optimální tepovou frekvenci. Vzorec pro její výpočet je 0,65x (220-věk)
  • Před aplikací je dobré jíst uhlovodany – rýži, brambory, těstoviny… Po ní bílkoviny – ryby, maso nebo tofu
  • Je nutné dodržovat pitný režim: asi 3 litry tekutin denně
  • Nedoporučuje se chodit po aplikaci do solária nebo do sauny, neměly by se zatěžovat svaly nohou

Co to vlastně je?

Vacushape je malá podtlaková komora s běžícím pásem, která účinně spaluje tuk na břiše, hýždích a stehnech. Střídavým pod tlakem je krev nasávána do kapilár v podkoží, kde působí jako přepravní médium a odvádí tuk z buněk ke svalům, protože jedině tam je možné tuk spálit.

Pod tlakem je aktivován nejen metabolismus tuků, ale i lymfatický systém, který umožňuje odvádění zplodin.Jak jsme to zažili?

Ve studiu se nejdřív převléknete do pohodlných tepláků, trička a tenisek a pak dostanete sukýnku podle vaší velikosti. Já dostala „elko“. S touhle sukýnkou těsně pod prsa jsem pak vešla do vacushapu a Petr Brázda mi pomohl uzavřít pomocí sukýnky jakousi podtlakovou komoru. Zároveň jsem si mohla nastavit rychlost – kolem 4 km v hodině a zvolit program obtížnosti.

Ze začátku samozřejmě ten nejlehčí. Stejně mi dal zabrat. Půl hodiny ale i díky puštěné televizi docela slušně uběhlo. Jen jsem na dispeji sledovala, jak stoupám na horu a zase klesám dolů. Zátěž byla chvílemi docela znát. Když mě pustili ze stroje, měla jsem pocit, že se vznáším.

Bude to mít výsledky?

Už jsem byla na vacushapu pětkrát. Zatím cítím, že se mi vylepšila kondička. Do schodů už nechodím se supěním. Na těle by to mělo být znát prý až po dvaceti lekcích.

V tabulce k vacushapu se uvádí, že ženy průměrně shodily po dvaceti aplikacích mezi 7-12 centimetry. Tak jsem na to zvědavá. Rozhodně podám zprávu.

zup

Přečtěte si také


Diskuse: Hvězdy o vacushape mluví, my jsme ho vyzkoušeli

Vacushape

20.11.2012   |   19:57   |   od: Dáda
Já jsem byla již 15x na tomto přístroji a jsem nesmírně spokojená. Viditelně se mi zlepšila celulitida (je hladší kůže) a mám také lepší kondičku :-)
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 20. 11. 2012 19:57
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci