Už plánujete letní dovolenou? Tři dobré rady pro vás

28.1.2012 00:30   |   Peníze
Venku je sice nevlídno, ale když přivřete oči a přenese to se do léta, jste na dovolené. U moře? Na horách? V lesích? Proč ne. Jedn když si umíte správně vybrat.

dovolené, hotel, výběr

Klíčem ke spokojenosti je hned vedle vhodné místa, kde si nejvíc odpočinete i výběr toho pravého ubytování. Neuškodí, když se člověk poradí s odborníky, podle čeho bohatou nabídku cestovních kanceláří i jednotlivých hoteliérů vyhodnotit. Například podle následujících třech vodítek.

1. Charakter hotelu

„Vycházejme z toho, že máte jasno, do jaké země chcete vyrazit a volíte už jen vhodný hotel. Nejprve si ujasněte, jak byste chtěli, aby vaše dovolená vypadala a jaký servis byste rádi dostali. Není totiž hotel jako hotel, dalo by se říci,“ radí Tatiana Poláková z Neckermann Cestovní kanceláře.

V současné době jsou oblíbené rodinné, wellness, ale i designové hotely. Každý je však vhodný pro jinou příležitost a jiného zákazníka. Jestliže pojedete s dětmi, vaše nároky nejlépe uspokojí hotel speciálně zařízený pro rodinnou dovolenou.

Vyrazíte-li na sólo jízdu a vaším hlavním požadavkem bude bujará noční zábava, vybírejte z hotelů s bohatou nabídkou kaváren, barů a klubů.

3x DOVOLENÁ

Nenechte se napálit!
Kam na vyrazíte? Zase Chorvatsko?
Podívejte se na svoji pláž!

2. Cenová hladina

Okruh pro finální výběr by se vám měl zásadně zúžit, pokud si jasně řeknete, kolik za dovolenou chcete či můžete utratit. Dobré cestovní kanceláře nabízejí na svých webových stránkách vyhledávací filtry, v nichž můžete nastavit požadované parametry. Stačí zvolit řazení zájezdů podle ceny a můžete pohodlně vybírat žhavé favority pro finální selekci.

Počítejte také s výdaji na místě, které se budou lišit podle toho, zda budete ubytováni v hotelu s plnou penzí, nebo s polopenzí. „Klienti si pochvalují, že dodatečné náklady lze mít dobře pod kontrolou, pokud zvolíte nabídku se stravou All inclusive,“ dodává Poláková.

3. Nezávislé recenze

Ve chvíli, kdy se váš výběr zúží na několik konkrétních hotelů, pokuste se o nich zjistit co nejpodrobnější informace. Pokud budou na vítěze aspirovat poslední tři hotely, mělo by to být poměrně jednoduché a časově nenáročné. Pro tento účel je ideální využít kromě oficiálních propagačních zdrojů také recenze konkrétních turistů na nezávislých recenzních portálech.

Prověřte si reference hotelu na internetových diskusních fórech a zejména na specializovaných portálech. Tento fenomén, kdy lidé aktivně sdílejí své zkušenosti s jednotlivými hotely online, si získává stále větší oblibu.

Jedním z těch, kteří „hovoří“ česky je holidaycheck.cz. Patří HolidayCheck, což je největší evropský turistický portál, který pomáhá lidem s plánováním jejich dovolené.

toz, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Už plánujete letní dovolenou? Tři dobré rady pro vás

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci