Tajemství mumie – slavný komiks na filmovém plátně

12.9.2010 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Magická hlubina, Brutální Nikita nebo Pátý element. To všechno jsou světové hity, které určitě doporučují nové dílo francouzského režiséra Luca Bessona, jehož film Tajemství mumie přichází nyní do českých kin.

Tajemství mumie

Hrdinkou Bessonova filmu Tajemství mumie je půvabná reportérka, která například pátrá po hrozbách starého Egypta. Její příběh je zfilmováním slavného francouzského komiksu Neobyčejná dobrodružství Adély Blanc-Sec od scénáristy a ilustrátora Jacquese Tardiho.

Odvážná a cílevědomá novinářka, která píše o podvodech a korupci ve své zemi, se v roce 1912 vydá na výpravu do exotické ciziny. V Egyptě začne pátrat po tajemství mumií.

Zároveň ale má velké trápení, kterým je nemoc její sestry. Snaží se ji zachránit a dostává se tak do dobrodružných situací protkaných fantazijními příběhy.

Video

Snímek, jehož česká premiéra přichází dva měsíce po francouzské, nabízí kombinaci akčních, téměř katastrofických scén a triků s humornými scénami a dialogy.

Jedním z dominantních hrdinů je dravý ptakoještěr pterodaktylus, který se vyklube z vejce starého 136 milionů let, jež leželo na poličce v pařížském Národopisném muzeu. Reportérka však příšeru, která terorizuje město, využije pro dosažení svých cílů.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Vanessa Paradis: (K)lamač je ponaučení
Jiří Kajínek se vrací – ve filmu a také v realitě
Postradatelní Stallone, Willis i Schwarzenegger
Profesionální manželka Catherine Deneuve

Do hlavní role svého nového filmu světově proslulý režisér, scénárista a producent Luc Besson (na snímku Luc Bessonvlevo) obsadil francouzskou modelku a herečku Louise Bourgoin, kterou jsme měli možnost poznat například loni v příjemné rodinné komedii Mikulášovy patálie.

Tajemství mumie je pro Louise Bourgoin debutem v hlavní filmové roli.

Mužskou roli vytvořil několikanásobný držitel filmového Césara Mathieu Amalric, jenž zazářil jako Dominic Green v poslední bondovce Quantum of Solace.

Režiér Luc Besson tvrdí, že si novým snímkem Tajemství mumie splnil velký sen, který je zároveň poctou Jacquesi Tardimu a jeho komiksu o neobyčejných dobrodružstvích Adély Blanc-Sec.

Při prezentaci Tajemství mumie Luc Besson (51) prozradil, že si komiksový příběh oblíbil již v mládí zejména kvůli neohrožené hlavní hrdince, jež na svou dobu působí velmi odvážně a pokrokově.

irt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Tajemství mumie – slavný komiks na filmovém plátně

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci