Vanessa Paradis: (K)lamač je ponaučení

25.8.2010 01:30   |   TV a FILM
VIDEO – Ženy v partnerském vztahu lze rozdělit na tři kategorie: šťastné, nešťastné a ty, co si své neštěstí nepřipouštějí. Alex Lippi se specializuje na poslední kategorii, do níž patří Juliette Van Der Becq ve filmu (K)lamač srdcí, který přichází do našich kin.

klamač

Hlavní hrdina Alex (na titulním snímku s Vanessou Paradis) provozuje spolu se svou sestrou a švagrem velmi neobvyklou firmu. Pracuje jako profesionální rozbíječ vztahů. Nechává se najmout od známých či příbuzných zadaných dívek, které jsou ve vztahu s partnerem nešťastné.

Na objednávku a za pomoci přesně koordinovaných akcí, jaké vymýšlí se sestrou a švagrem, pak takový partnerský vztah zničí – většinou tím, že krásné polovičky prostě okouzlí. Jeho prací je svádění a jeho cílem je otevřít ženám oči. Pak ale zmizí.

Jednoho dne dostane Alex (Romain Duris, 36) nesmírně lukrativní zakázku od zámožného podnikatele. Má zabránit chystané svatbě dcery Juliette (Vanessa Paradis, 37). Problémem však je úplně šibeniční termín, kdy na celou misi má pouhý týden. A ke všemu se právě Juliette těsně před svatbou s naprosto dokonalým Angličanem nezdá být vůbec nešťastná!

Video
Vanessa Paradis a Romain Duris v traileru francouzské romantické komedie L'Arnacouer – (K)lamač srdcí, který má v anglické verzi název Heartbreaker.

Vtipná romantická komedie se sympatickými herci běží přesně podle ústředního motta: Když dojde na rozchod, on je ten pravý. Zaujala již na karlovarském filmovém festivalu před půldruhým měsícem. Příjemný snímek o nechtěně vznikající lásce, který je zároveň poctou legendárnímu filmu Hříšný tanec, se odehrává v luxusním prostředí Monackého knížectví.

Co o filmu prozradila Vanessa Paradis

• (K)lamač srdcí je romatický, ale zároveň i trochu akční žánr. Byla to pro vás výzva?

Je pravda, že jsem se tohoto natáčení poměrně dost obávala. Hrát v dramatu, nebo prožívat něco srdceryvného mi problém nedělá. Ale v (K)lamači srdcí je mnoho akčních scén a k tomu musí být dialogy přesně načasované. Pokud se to přežene, může to pak působit až komicky. Proto tady bylo tak důležité, aby se pořád dařilo udržovat jistou míru a hranici.

• Prozradíte, co vás zlákalo vzít roli Juliette?

Scénář mě rozesmál! A také okouzlil. Líbila se mi režisérova představa i to, že Alexe bude hrát Romain Duris. Nebyla to prvoplánová volba, protože ani on nemá s tímto žánrem zkušenost. Na začátku natáčení jsem ale měla strach, jak se zrovna já vypořádám s tou nejodměřenější postavou filmu.

• A začně obtížné choreografie scény, která je poctou Hříšnému tanci, jste se nebála?

Věděla jsem, že tahle scéna v sobě skrývá moc práce a zkoušení, ale těšila jsem se, i když jsem zároveň trošku trému měla. Na tanci jsme tvrdě pracovali, ovšem také jsme se při zkouškách moc nasmáli.


Životním partnerem Vanessy Paradis je slavný americký herec a hudebník John Christopher Depp, zvaný Johnny (47). Vychovávají spolu dvě děti – jedenáctiletou dceru Lily Rose a osmiletého syna Johna Christophera.

• Jak byste popsala svou filmovou postavu Juliette?

S režisérem jsme hodně přemýšleli nad ztvárněním stylu glamour hollywoodských filmů čtyřicátých a padesátých let. On chtěl, aby Juliette působila výrazně žensky, avšak nikoliv vyzývavě. Zvolili jsme proto velmi elegantní kostýmy. A s botami na vysokých podpatcích problém nemám, často je ve filmech nosím. Ony už samy o sobě přispívají k tomu, že v nich každá vypadáme ženštěji. Přinutí nás stát hezky rovně a při chůzi kroutit boky.

• Co říkáte na Alexovu živnost – rozbíjí partnerské vztahy, kolem čehož se vlastně točí i celá zápletka filmu?

K tomu říkám, že Alex sice vztahy rozvrací, ovšem pouze tehdy, je-li to nutné. Zasahuje jen, když žena trpí. A z toho přece plyne velké ponaučení.

Video
Joe le taxi – píseň, která ze čtrnáctileté Vanessy Paradis udělala hvězdu a proslavila ji po celém světě. Ovšem tehdy již Vanessa nebyla v showbyznysu vůbec žádným nováčkem. Začínala v něm jako školačka, a to je již třicet let.

bri, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Vanessa Paradis: (K)lamač je ponaučení

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci