Bohémský Pet, aneb Rocková jízda na cestě k soudu

9.9.2010 21:00   |   TV a FILM
S výstředním stárnoucím rockerem v podání Ondřeje Pavelky stráví mladý právník několik dní putováním z Prahy do Olomouce. A přitom mělo jít "pouze" o bezproblémový převoz k tamějšímu soudu.

Pavelka a Čvančarová

Proč se původně tříhodinová cesta nesourodé dvojice protáhla na několik dní a co všechno se během ní stalo, to je námětem nového filmu Sejít z cesty.

Lehce komediální variantu road-movie příběhu začal v brněnském studiu České televize natáčet režisér a scénárista Pavel Jandourek. Z filmů, které vznikly pod jeho režijním vedením, jmenujme například dobrodružný Maharal-Tajemství talismanu, či Kája a Zabi, pohádkový příběh Dům U Zlatého úsvitu i dvojdílný snímek Velkofilm.

Nechtěný výlet s bohémským Petem

„Film Sejít z cesty je vlastně takovou rockovou jízdou, kterou umocňuje vynikající hudba. Jejím autorem je jeden z našich nejlepších kytaristů, skladatel Michal Pavlíček,“ říká režisér Pavel Jandourek.

Ústřední postavou je mladý právník, magistr Běloušek, který dostane zdánlivě Neužiljednoduchý úkol – má z Prahy k soudnímu jednání do Olomouce přivézt jednoho lehce bohémského pobudu.

Namísto tří hodin v autě ale nakonec na cestě s výstředním stárnoucím rockerem Petem stráví neuvěřitelných několik dní.

Tento nechtěný výlet pak výrazně změní celý právníkův pohled na svět.

Do hlavních rolí režisér Pavel Jandourek obsadil již zmiňovaného Ondřeje Pavelku a Jitku Čvančarovou (oba jsou na titulním snímku).

V roli mladého právníka se představí Václav Neužil (na snímku vpravo).

Ve filmu, který vstoupí do našich kin v příštím roce, uvidíme rovněž Vandu Hybnerovou, Oldřicha Navrátila, Michaelu Kuklovou, Ladislava Koláře, Luboše Veselého a další.

bri, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Bohémský Pet, aneb Rocková jízda na cestě k soudu

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci