Zdeněk Troška se pustil do Čertovy nevěsty

25.7.2010 00:00   |   TV a FILM
Novou pohádku začíná v těchto dnech natáčet Zdeněk Troška. V jižních Čechách vznikne celovečerní film Čertova nevěsta.

Zdeněk Troška

Prvními herci na place jsou představitelé krále a královny David Suchařípa a Sabina Laurinová. V hlavních rolích uvidíme studenta druhého ročníku herectví pražské DAMU Václava Šandu a jeho kolegyni z prvního ročníku Evu Josefíkovou. Dále se můžeme těšit mimo jiné na skvělé herecké výkony Františka Němce či Báry Munzarové.

Režisér Zdeněk Troška je zároveň i spoluautorem scénáře na motivy klasické pohádky Boženy Němcové Spravedlivý Bohumil. "Protože jde o trochu depresivnější příběh, převedl jsem ho do milé, lyrické, hezké české pohádky," prozradil o scénáři Zdeněk Troška. V kinech se Čertova nevěsta objeví v první polovině příštího roku.

Laurinová
Sabina Laurinová ztvární královnu

Láska a boj s peklem

V úvodu pohádkového příběhu prosí královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta a zakrátko se jí narodí holčička. Vyrůstá po boku Štěpána, syna královniny komorné, a časem se do sebe zamilují.

SHOW GOT TALENT VE SVĚTĚ
PROPADNEME TALENTMANII?
SUSAN BOYLE SOUTĚŽ PROSLAVILA

Královna ale podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát Luciperovou nevěstou. Štěpánka ho odmítne a Luciper ji zakleje do přízraku, zjevujícího se každou noc na terasách zámku. Štěpán se rozhodne vysvobodit ji a pustí se do boje s peklem…

Hrají i Choustník a fuchsie

Během poutavého příběhu, plného nástrah, lásky i romantiky, zavede kamera diváky na řadu kulturních a historických památek. Mimo jiné se podíváme na zříceninu hradu Choustník, na jeden z nejkrásnějších severočeských zámků Ploskovice, který se může pochlubit mimo jiné unikátní malířskou výzdobou od Josefa Navrátila.

hrad Choustník
Zřícenina hradu Choustník

Natáčení bude probíhat i v jednom z nejvýznamnějších barokních šlechtických sídel u nás – v jihomoravských Buchlovicích, které se zase pyšní unikátní sbírkou fuchsií.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Čertova nevěsta od Zdeňka Trošky
už patří k filmové pohádkové klasice

Natáčení v Keni bylo nezapomenutelné
Zdeňku Troškovi pečou fanoušci štrůdly

Na výrobě nové pohádky Čertova nevěsta, která vzniká pod režijním vedením Zdeňka Trošky, se podílí produkční společnost MediaPro Picture ve spolupráci se společností Golem Film. Hlavním mediálním partnerem je televize Nova.

git

Přečtěte si také


Diskuse: Zdeněk Troška se pustil do Čertovy nevěsty

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci