Propadne Česko a Slovensko Talentmanii?

15.5.2010 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Po úspěšné Česko Slovenské SuperStar přicházejí Nova a Markíza s dalším mezinárodním projektem, kterým je Talentmania.

Talentmania

„V loňském roce jsme společným hudebním projektem pobláznili obě země.
Petr Dvořák, NovaZ finálové dvanáctky mladých nadějných zpěváků si Češi a Slováci zvolili svoji SuperStar.

Teď chceme na výjimečný podzim roku 2009 navázat a přinést další skvělou show, ze které vzejde zasloužený vítěz,“ oznámil nyní Petr Dvořák, generální ředitel televize Nova (na snímku vpravo).

Vítěz bere čtyři miliony

V nové Česko Slovenské show Talentmania je pro vítěze připraveno sto padesát tisíc eur, tedy téměř čtyři miliony korun. Získá je ten, kdo předvede něco neobvyklého, jedinečného, fantastického, naprosto ojedinělého.

V soutěži se podle informací z televize Nova objeví nejoblíbenější slovenská moderátorka Adela Banášová a hvězda pop music Pavol Habera.

Adela Banašová
Populární moderátorka Adela Banášová

Do televizního projektu Talentmania, který začne Nova s Markízou vysílat na sklonku letošního léta a bude na obrazovkách běžet po šestnáct týdnů, se může přihlásit kdokoliv bez omezení věku a národnosti.

Co uvidíme?

Adepti s mimořádnými schopnostmi z Česka a Slovenska dostanou možnost předvést svůj talent v těchto osmi kategoriích:

Děti (různé žánry, podmínka 0 – 14 let)
• Tanec (jednotlivci i skupiny)
• Cirkus (akrobacie, show se zvířaty, kouzelníci, žonglování)
• Comedy (stand up comedy, divadelní skeče, vtipná recitace)
• Zpěv (sólový)
• Zpěv (skupina, sbor)
• Hudební nástroje
• Jiné (nezařaditelné, ale výjimečné vystoupení, které nepatří
do žádné z předcházejících kategorií)

Podle sdělení koordinátorky projektu Lucie Juráčkové se veřejné castingy uskuteční v devíti českých a v sedmi slovenských městech. Zájemci o účast v Talentmanii mohou přijet na casting napřiklad do Prahy, Brna, Českých Budějovic, Olomouce, Zlína či Ostravy, rovněž tak do Bratislavy, Košic, Žiliny nebo Dunajské Stredy.

Příhláška a další podrobné informace jsou na stránkách www.talentmania.tv.

Nova a Prima – boj o diváka

Připomeňme, že televize Markíza v roce 2008 již obdobnou soutěž odvysílala. Tehdy šlo o slovenskou verzi Got Talent podle licence od společnosti FremantleMedia – na obrazovkách se objevila jako Slovensko má talent.

Video
Devítiletý Patrik Leško z Prešova v soutěži Slovensko má talent 2008 pobavil svými překvapivými schopnostmi nejen diváky, ale nadmíru také porotu.

Z dalšího vývoje událostí ale vyšlo najevo, že Markíza – tato partnerská televize české Novy – údajně opomněla licenci na Got Talent dále prodloužit. Nastálé situace pak využila konkurenční slovenská TV Joj, která nyní v Česku spolupracuje s Primou.

A jak jsme koncem dubna už psali zde, celý podzim tudíž bude show Got Talent vysílat Prima a TV Joj pod názvem Česko Slovensko má talent. Vítěz získá sto tisíc eur, což je přes dva a půl milionu korun.

Zároveň ve stejnou dobu poběží na obrazovkách televize Nova a Markíza nyní ohlášený obdobný talentový projekt – Česko Slovenská show Talentmania.

Show Got Talent

Výběr ze zahraničních soutěží

Opakuje se tedy situace, kterou čeští televizní diváci zažili před pěti lety, kdy proti sobě Prima a Nova nasadily obsahově velmi podobné pořady – koncem srpna 2005 se začaly vysílat reality show VyVolení a Big Brother. Navrch tehdy měla Prima. Kdo bude úspěšnější letos?

bri, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Propadne Česko a Slovensko Talentmanii?

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci