Leoš Mareš nebo Tereza Pergnerová: Zase kdo s koho?

28.4.2010 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Nova s Markízou chystají na podzim společnou česko-slovenskou show, v níž se budou hledat talentovaní, originální, nadaní lidé. Nese zatím pouze pracovní název Česko a Slovensko má talent. Jde o napodobeninu celosvětově úspěšné televizní soutěže Got Talent.

Mareš, Banášová, Pergnerová

Utkají se na podzim o přízeň televizních diváků Leoš Mareš a Adela Banášová na Nově s Terezou Pergnerovou na Primě?

O těchto plánech Novy a Markízy jsme psali již v době jejich loňské velmi populární Česko Slovenské SuperStar zde. Ovšem před nedávnem vyšlo najevo, že licenci na zamýšlenou talentovou reality show Got Talent nakonec společnost FremantleMedia nyní udělila jiné mezinárodní televizní dvojici: české Primě a slovenské TV Joj.

Dojde na soud?

Všechno nasvědčuje tomu, že se bude na televizních obrazovkách v České republice opakovat situace z roku 2005, kdy proti sobě Nova a Prima nasadily takřka identické reality show – VyVolení a Big Brother. Ale dost možná, že ještě zasáhne soud a všechno bude jinak.


Jan Kraus, Adela Banášová a Pavol Habera v porotě slovenské verze Got Talent, která se vysílala v roce 2008 pod názvem Slovensko má talent.

Nova a Markíza se tudíž rozhodly pro vlastní show, i když stejného typu. Upoutávky na ni již vysílají. Zároveň na Nově rezolutně odmítají, že by snad okopírovali soutěž Got Talent – a naopak tvrdí, že jde o vlastní autorský pořad, jak sdělili na dotaz deníku Blesk. Společnost FremantleMedia však zvažuje, že se bude bránit soudní cestou.

talentLicenci na Got Talent tedy od FremantleMedia získaly Prima s TV Joj. Mezinárodní show budou na podzim vysílat pod názvem Česko Slovensko má talent.

Za první místo v této soutěži nabízejí přes dva a půl milionu korun – vítěz si totiž odnese šek na sto tisíc eur. A podle Jany Kocové, tiskové mluvčí Primy, již spolu s partnerskou TV Joj odstartovali castingové výzvy. Objeví se ve vysílání obou televizních stanic i v denním tisku a v rádiích. Všichni zájemci si mohou poslat přihlášku poštou, anebo se hlásit na stránkách www.csmatalent.cz.

Může vás zajímat:

Žena má být krásná, ne krásně nalíčená
Pošlete dál: Nejlepších 50 bouračů tuku
Co dělat, aby nás nezradily nohy?

Televize Nova se pro svoji vlastní autorskou show chystá oslovit moderátory Leoše Mareše a Adelu Banášovou, jak napsal list Blesk. Prima zatím o moderátorech uvažuje – mezi jejími kandidáty je například Tereza Pergnerová, která podle odborníků v roce 2005 výrazně napomohla „vítězství“ VyVolených u televizních diváků, v duelu s Big Brotherem, kde Leoš Mareš vskutku nezazářil.

Video
V soutěži Slovensko má talent 2008 zvítězili tanečníci Old School Brothers.

Soutěž Got Talent, hledající nadané, originální lidi, kteří jsou schopni pobavit publikum, proslavila v její britské verzi například amatérská zpěvačka Susan Boyle. A slovenskou verzi této show už v roce 2008 vysílala tamější televize Markíza. Do soutěže s názvem Slovensko má talent se mohl přihlásit kdokoliv, nebyl omezen věk ani náplň vystoupení. První místo nakonec obsadil taneční soubor Old School Brothers.

bri, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Leoš Mareš nebo Tereza Pergnerová: Zase kdo s koho?

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci