Desatero: Na pláž v plné kráse!

11.6.2010 19:00   |   Styl
Před dovolenou se musíme určitě dát do pucu, abychom si ji příjemně užili a k tomu v plné kráse reprezentovali.

na pláži

Přibližně měsíc před odjezdem je nejvyšší čas přikročit k plnění osvědčeného přípravného desatera:

Předopálit se

Tak dvakrát týdně je dobré zajít na deset patnáct minut do solárka a použít po něm opalovací olej, který udrží přiměřené zhnědnutí. Stačí jen lehké opálení, které nám zaručí, že se pak na ostrém sluníčku u moře neproměníme ve vařené raky.

Karotenovat

Také vnitřně podpoříme opálení tím, že konzumujeme karoten buď v tabletkách anebo ty otrlejší povahy v podobě litrů mrkvové šťávy nebo kilogramů syrové mrkve. Pleť se tak zabarví do příjemného lehce oranžového odstínu.

Depilovat

Vše, co na našem těle vyrostlo jaksi navíc, je třeba odstranit. Na pláži obzvlášť vynikne zarostlé podpaží nebo chloupky lezoucí z bikin. To všechno musí pryč, včetně lehkých knírků či porostu na nohou.

cvičí

Zacvičit si a vzít cvičení sebou

Je jasné, že poslední měsíc před dovolenou nás nezachrání, a tak jen korigujeme cvičením ty největší hříchy. Pokud chodíme na cvičení, jehož sled si nepamatujeme, je dobré si je nahrát na diktafon a pak si je u moře na terase pustit třeba v sedm ráno, dokud se nám nebudou pošklebovat sousedi z vedlejších apartmánů.

Vyvarovat se zásahů, kterým slunce nesvědčí

Těsně před dovolenou si raději nebarvíme vlasy a nechodíme na kosmetické zásahy, jako je botox nebo lifting. Vlasy by trpěly dvakrát, jednou barvou a pak ostrým sluncem a mořskou vodou, proto jim necháme prázdniny.

Zajít na pedikúru

Rozhodně se vyplatí nejen z estetických důvodů mít hezky upravené nehty na nohou a odstraněnou tvrdou kůži na patách. Mořská voda totiž může praskliny ještě zhoršit.

pedikura

Probrat s kosmetičkou typ pleti

Máme-li dobrou kosmetičku, nejenže nám vyčistí pleť, ale navíc poradí, co je pro náš typ pleti na dovolené nejlepší. Jaké krémy si máme přibalit a které opalovací přípravky nám udělají dobře.

Trochu zhubnout

Za měsíc toho moc nestihneme, ale dvě tři kila bychom mohly dát. Znamená to ovšem nasadit do boje zeleninu a ovoce a zapomenout na čas na tučné a sladkosti. Mějme před sebou onu chvíli, kdy se budeme chtě nechtě muset svléci do plavek...

Může vás zajímat

Pošlete dál nejlepších 50 bouračů tuku
Hubnutí: největší bludy a pravdy
Zhubněte chronologicky – po francouzsku

Lymfodrenáž

Na dovolenou často cestujeme dlouho autobusem nebo letadlem. Není od věci ulehčit nohám tím, že párkrát před odjezdem zajdeme buď na ruční nebo přístrojovou lymfodrenáž. Ta je totiž výborná na otoky nohou a celkovou kondici.

Zvolit plavky, které nám sedí

V závěrečné fázi se můžeme odměnit koupí nových plavek. Raději je ale nevybíráme z katalogu, protože nakonec zjistíme, že podprsenka je nám malá a kalhotky naopak velké. A není s kým měnit. Proto zajdeme v klidu do osvědčeného obchodu a zkoušíme a zkoušíme...

zup

Přečtěte si také


Diskuse: Desatero: Na pláž v plné kráse!

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci