Než přijde doba sandálů…

21.5.2010 00:00   |   Styl
Není nic absurdnějšího, než luxusně oblečená dáma, které z otevřených bot na jedné straně čnějí rozpraskané paty a na straně druhé neošetřované nehty.

nohy s kytkou

Teď právě je nejvyšší čas vše dát do pořádku. Podle Zdeňky Šaldové, která se zabývá medicinální pedikúrou, je nejvhodnější nejdříve zajít na profesionální pedikúru.

Kam zajít?

Vybírejte si podnik, kde dělají tzv. suchou pedikúru. Je šetrnější a nehrozí vám při ní žádné poranění jako u mokré. Medicinální pedikúra je také výborná při různých potížích se zarostlými nehty a samozřejmě i rozpraskanou kůží.

nohyMůže vás zajímat

Co dělat, aby nás nezradily nohy?
Jak si nezpůsobovat bolest
Do společnosti si vezměte žabky (v kabelce)

Zdeňka Šaldová radí každému, kdo má potíže s plísněmi, aby nejdříve prošel vnitřní očistnou kúrou. Výborné jsou čistící čaje, které dostanete v každém bylinkářství, například čaj na pročistění jater, ledvinový čaj a tak podobně.

Plísně

V současné době jsou na trhu účinné prostředky na jejich léčení. Například Canespor 1x denně má variantu i pro nehty. Během měsíce by se měly potíže s plísněmi upravit.

Pokud jsou trvalejšího rázu, je dobré poradit se s lékařem, který může předepsat účinný lék. V každém případě se v tomto období vyhýbejte bazénům nebo si k nim berte žabky.

Domácí péče

Máte - li dobrý základ z profesionální pedikúry, doma si dopřávejte relaxační koupele , například ve masážních vanách, natírejte nohy promašťovacími přípravky.

nohy, lázeň

Existují i masky na nohy, krémy, které nanesete v silnější vrstvě a pak navléknete bavlněné ponožky, přes noc tak podstoupíte léčebnou kúru.

Je také dobré mít doma pemzu nebo speciální škrabky na tvrdou kůži a kleštičky na tvrdé nehty.

Aby neotékaly

Nohy mohou hyzdit v létě i oteklé kotníky. Zkuste lymfodrenáž – můžete si dopřát buď ruční nebo mechanickou. Uvolňují se při ní lymfatické cesty, které si pročistíte i správným pitným režimem.

Proti otokům nohou lze rovněž úspěšně bojovat například pravidelným plaváním nebo aquaerobikem. Díky takovým činnostem se nohy vhodně promasírují.

zup

Přečtěte si také


Diskuse: Než přijde doba sandálů…

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci