Zázračnou skořici zkuste s medem

14.5.2010 00:00   |   Styl
Ten, kdo nemá rád skořici ani v oblíbeném štrůdlu, má smůlu. Přichází o starý lék a sladkou dietu.

skořice

Tato voňavá kůra exotického stromu má totiž prokazatelně léčivé a také hubnoucí účinky.

Koření a lék

Skořicovník znali už před 4 000 lety Číňané, v 15. století, díky obchodníkům s kořením se jeho kůra dostala i do Čech. Bohužel se v naší kuchyni používá většinou jen v moučnících nebo na capuccino, ale v jiných zemích, například v Africe, se skořice přidává i k pečenému masu.

skořicové rolkySkořice zavoní
a pomůže proti cukrovce

Jestliže zrovna nedržíte dietu,
upečte si skořicové rolky

Skořice ale není jen voňavé koření, ale tradiční medicíny, především v Asii ji využívají také jako účinný lék. Je totiž výborná na vysoký tlak a zároveň podporuje trávení, uklidňuje koliky, průjmy i nadýmání. Má také dezinfekční a antibiotické účinky.

Medová dieta

Ovšem, co nás ženy nejvíc zajímá, je určitě schopnost skořice stimulovat trávicí trakt a zahřívat jej tak, že díky ní hubneme snáze a spolehlivěji. Dokonce se přidává do některých krémů, které  likvidují celulitidu a pokožní tuk.

med

Zkrátka a dobře se skořicí se nám bude skvěle hubnout. A jednoduchý recept na její rychlé použití? Ráno a večer smíchejte lžičku medu se lžičkou skořice, snězte a za měsíc očekávejte úbytek centimetrů v pase! Nechce-li se vám mazat hrníček, existují nejrůznější potravinové doplňky, které obsahují skořici a slibují „revoluci“ v zažívání.

Vědci také prokázali příznivý vliv skořice v období menopauzy a dokonce měli vynikající výsledky při léčbě určitého druhu cukrovky.

zup

Přečtěte si také


Diskuse: Zázračnou skořici zkuste s medem

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci