K čemu může být dobrý starý mobil?

27.4.2010 00:00   |   Styl
Napadlo vás někdy, jak by se dala využít stará nefunkční telefonní budka nebo rádio po babičce? Nebo mobil, který vám leží v zásuvce a vy nevíte, co s ním?

svítící objekty

Představte si, že ze starých elektrospotřebičů a se dají vyrábět originální šperky či dokonce bytové doplňky. Výrobky, které najdete pod názvem TrashMade jsou právě takové.

brožNěkolik designerů se totiž rozhodlo nenechat jejich součástky ladem. A tak z různých drátků a relátek vznikají brože, prstýnky, náramky, náušnice nebo také hodiny do kuchyně. Výtvarníci mají obrovskou fantazii, s níž vytvářejí z rozebraných spotřebičů nádherné kousky.

Například jedny náušnice také vznikly ze staré telefonní budky, z jejích tlačítek. Pokaždé je kolece trochu jiná, podle toho, jaké přístroje jsou právě recyklovány. Je to vynikající nápad už proto, že jinak by všechny přístroje končily kdesi na skládce.

Manžetové knoflíčky z laminátu

manžetové knoflíčky
Jsou vyřezány z nepovedených desek plošných spojů (autor Jana Krovová). Tyto desky se používají ve většině elektropřístrojů. Jsou z laminátu, polepeného měděnou fólií. Výtvarnice knoflíčky Boarded zasadila do zlata.

Náramek z telefonní budky

náramek
Staré telefonní budky zmizely a jejich součásti se staly inspirací pro výtvarníky. Náramek Halo Halo je vytvořen z tlačítek zasazených ve stříbře. Autorkou je Jana Krovová.

Náušnice z klávesnice

náušnice
Jmenují se Křídla vážky a jsou vytvořeny z průsvitné fólie, která se skrývá pod tlačítky klasických počítačových klávesnic. Můžete je mít v barvě modré nebo zelené. Navrhla Jana Krovová.

Mísa z kabelů

mísa
Různobarevné kabely z telefonní ústředny tvoří dohromady originální nádobu Motýlí mísa. Každý kus je originál. Autorkou je Anna Kozová.

zp

Přečtěte si také


Diskuse: K čemu může být dobrý starý mobil?

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci