Dvanáctka kluků byla na rozehřátí

4.10.2009 00:00   |   SuperStar
Česko Slovenská SuperStar představila naživo první dvanáctku semifinalistů. Kluci dostali za úkol přímé přenosy rozjet a jako malou náplast jim za za to dramaturgie dodala doprovodné trio. Přece jenom muzikanti vědí, že taková sestava více vyhoví různým žánrům, než pouhý klavír, který čekal na dívky.

Dvanáctka kluků byla na rozehřátí

Vlažný začátek a nuda

Velmi nevděčná role prvního zpěváka večera připadla Lukáši Michnovi (č.3).  Musí rozehřát publikum, porotu, nastavuje laťku hodnocení, ať chce nebo ne. Lukáš On my head od Dana Bárty neodflákl, ale ani neoslnil, vlažné bylo i hodnocení poroty. Vcelku lehce jej ale přeskočil Denis Lacho (č.4) -  na snímku vpravo. A to nejen svým podáním Enriquea Iglesiase, ale také svoji zábavnou vložkou. Nechal se od Mareše vyprovokovat k improvizovanému hiphopovému kousku a hle – zábava sklidila velký úspěch!

Tomáš „Pussykiller“ Puskailer (číslo 6 je Thomas, ale sám se nazval Tomášem) rozhodně pěvecky v sobotu nenadchl. Nicméně v soutěži nejde zdaleka jen o zpěv – děvčata v sále to dávala nahlas najevo a nejspíš se jeho široký úsměv přetaví i do záplavy esemesek. A určitě nudu rozehnal i legračními přebrebty, například když líčil, že kvůli krásným zubům nosil nějaký čas stromček (rozuměj strojček).

Čtěte o SuperStar

Holky daly klukům na frak!

Epileptický medvedík

Rozjedovou část bychom mohli uzavřít rockerem  Jánem „Johnym“ Ločajem (č.2), jenž se jako Gladiátor (zpíval písničku od stejnojmenné slovenské skupiny) moc neosvědčil, i když porota hledala kladné body na jeho chrapláku... A pak hlavně vystoupením smutného muže Lea Machaly (č.11). Toho by nejspíš porazil v přímém klání spolehlivě i Citrón z reklamy, však mu to taky porota pěkně spočítala. Bude velkým překvapením, když ho uvidíme i v dalším kole.

Číslo 1 si vylosoval Martin Chodúr (snímek nahoře) a jakoby k sobě patřili. Ostravák se řadí k výrazným talentům celé soutěže a přesvědčil nejspíš všechny. Aby mu porota alespoň něco vytkla, vytáhl  Habera na jeho pohyb při zpěvu hlášku o „epileptickém medvedíkovi“. Proč ne, trochu legrace být musí.

Dvakrát exotika

Po výšinách zase přišel pád – třetí pokus uspět v soutěžích SuperStar dotáhl slovenský Vietnamec Marek Lacko (č.8) do semifinále. Zaujal ale spíš umělecky rozcuchaným účesem a piercingem, než muzikálním projevem. Schytal to i od poroty a koleduje si, že pravděpodobně v soutěži zpíval naposledy.

To kávový  Ben Cristovao (č.10, na snímku vpravo), po otci z Angoly, byla jiná káva. Fanynky sice postrádaly taneční kreace a znalci (s povděkem) jeho mluvící kulomet, ale porota mu prominula trochu nejistý začátek a chválila a chválila. I potlesk v sále přesvědčil, že se jeho příjemné barvy hlasu dočkáme i příště – a to jistě už i s nějakým tanečkem.

Nahoru a dolů

Po exotickém Benovi patřilo pódium René Bošeľovi (č.12) - na snímku vpravo. A dlužno dodat, že nejen pódium. Získal si i sál a poklonila se mu porota, protože při poměrně těžké skladbě This Love od americké skupiny Maroon 5 dokázal prodat nejen svůj talent, ale i roky muzikantské přípravy, kam patří i slovenský folklór se souborem Partyzán. Zpívání ho evidentně moc baví a baví pak i jeho příznivce, kteří se dostavili v hojném počtu a s transparentem Renko, jsi naša star!

Klopýtnutí před skvělým závěrem večera představoval Miroslav Šmajda. Ač se šťastnou sedmičkou, za tři minuty bylo jasné, že nový Kurt Cobain v Košicích nevyrůstá. Nirvanu mu porota otloukla o jeho načesanou hlavu a samouk – kytarista, klavírista a zpěvák – si tak patrně už svoji chvilku slávy vybral.

Může vás zajímat

Sex ve městě 2 vrací módu 80. let!
Tance nahradí duety hvězd
Zoufalky přeskočily pět let

Nadějný závěr

Pražský Syřan Ahmad „Mido“ Hedar (č.9, na snímku vpravo) si podal Oasis a uspěl. To se nejspíš ortodoxním vyznavačům britpopu tak úplně nezamlouvalo, nicméně originalitu a vcelku čisté podání porota ocenila. U publika určitě získal body i tím, jak si uměl poradit s břitkou Adelou, když na její „bum,bum“ fórky (tahání za arabský šátek s třásněmi kolem krku) odvětil narážkou na vtípky o blondýnkách. Ve společné póze (podle Banášové) „blondýny a teroristy“ pak přivítali posledního semifinalistu.

Patnáctiletý Jan „Haňa“ Bendig (č.5,  snímek vpravo) dával v předcházejících kolech znát, že je sice talent, ale hrozný trémista. Do semifinále vletěl, Dal dělovou ránu bum, bum, bum (K. Gott) a bylo vymalováno!

Holky semifinalistky nevydržely sedět na svých místech v publiku, obklopily pódium a porotci se zmohli jen na slova uznání. Trému tentokrát Honza někde zapomněl, a udělal moc dobře.

Naše tipy:

JASNÝ POSTUP:
Martin Chodúr
Ben Cristovao
René Bošeľa
Ahmad „Mido“ Hedar
Jan „Haňa“ Bendig

 

NA ODPIS:
Leo Machala
Miroslav Šmajda
Marek Lacko

Nicméně jsou to jen tipy. Hlasování, jak se už mnohokrát v soutěžích SuperStar ukázalo, zhusta postrádá logiku. Ale i to k reality show patří.

Do dalšího kola nepostoupili:

Čech Lukáš MICHNA
Slovák Ján LUČAJ

laš
Foto: z TV obrazovky

Přečtěte si také


Diskuse: Dvanáctka kluků byla na rozehřátí

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci