SuperStar? Banda podvodníků!

10.9.2009 00:00   |   SuperStar
Zdejší člověk se snad nikdy nezmění. Jakmile vidí nějaké pravidlo, už přemýšlí, jak ho obejít. Soutěž Česko Slovenská SuperStar není výjimkou.

SuperStar? Banda podvodníků!

Možná si řeknete, že stojí-li v pravidlech, že účastníci mají být starší patnácti let a mladší třiceti let, je všechno jasně dané a nemohou tudíž nastat problémy. Omyl! Jak jste si již mohli všimnout v prvních dvou odvysílaných dílech, do této pěvecké soutěže se hlásí lidé, kteří neumí zpívat. A aby uměli i počítat, to už by se po nich asi chtělo příliš.

Mixážní žena jako z jiného světa

U paní Jany Gruberové by se ještě dalo přimhouřit oko. Tato bezelstná duše, co si kvůli tomu, aby se vůbec dostala na casting, ubrala několik let, totiž všechny porotce moc dojala. A zároveň pobavila, když svoji multiinstrumentalitu (hraje na housle i klávesy) vysvětlila slovy: „Já jsem taková mixážní žena.“

Její zpěv byl čistý, doprovodila se přitom na klávesy a i když se do dravé soutěže vůbec nehodila, porotci ji odměnili potleskem a slovy uznání. „Ta paní nás opravdu dojala. Zpívala krásně čistě a vysoko. Bohužel, pravidla hovoří jasně, paní Janě bylo čtyřiatřicet let, dál jsme ji pustit nemohli,“ komentoval její výkon Ondřej Hejma.

Česko Slovenská SuperStar:
Unikát, nebo stará vesta?

Ubrat si pár let? Budiž. Ale čtyřiadvacet?

To pan Richard Král zašel v podvádění o dost dál. Sebevědomě halekal, že mu bude třicet, ač tomu jeho zjev neodpovídal ani náhodou. „Uštvaly mě ženy,“ prohlašoval a očividně spoléhal na to, že si určitě nikdo nevzpomene na jeho účast v reality show Hledá se táta na Primě. Tam se pokoušel jednu z žen uštvat naopak on. Nakonec neuspěl ani na Primě, ani na Nově.
Jeho věkový podvod – správně mu prý je třiapadesát – byl tak  očividný, že mu to porota dala pořádně najevo.

Hluboká nenávist k ženám se u pana Richarda nejspíš zase o něco prohloubila. Po vyřazení ze soutěže totiž své vystoupení před porotou zhodnotil takto: „Dámy byly opět takové nepříjemné. Znovu se tak potvrdilo, že ženy jsou tvorové, s nimiž je lepší, když člověk moc nepřichází do styku.“

Fajne! Ostravak Ruda dřystal po slovensky

Říká vám něco jméno Tibor Horanič? Nejspíš ne, maximálně si vzpomenete na muže, který na pražský casting SuperStar dorazil jako stříbrná socha. Jenže hodnověrné zdroje tvrdí, že žádný Tibor neexistuje a vše je dalším podvodem. Ovšem tentokrát ryze recesistickým.

Kdo se díval na X Factor, mohl zaznamenat „Rudu z Ostravy“, občanským jménem Michala Kavalčíka. Tento moderátor, DJ, herec a stand-up komik tentokrát odložil svoji ostravskou postavičku a do SuperStar vstoupil jako hrdý Čechoslovák v nastříbřené uniformě. Hovořil slovensky (ale tvrdě a s řadou chyb, takže pozorný posluchač ho mohl snadno odhalit), zpíval obstojně a zdá se, že porotu skutečně obalamutil.

„Já jsem zvědavá, jak vypadáš bez té masky,“ řekla Dara Rolins, která měla v případě jeho postupu rozhodující hlas. V dílech z Divadla tedy uvidíme, jak dlouho Tibor-Ruda-Michal dokázal svoji roli hrát.

JÍZDNÍ ŘÁD ČESKO SLOVENSKÉ SUPERSTAR

Nová pohádková bytost: exot Ernest

Na castingy ale nechodí jen podvodníci. Porota si občas musí vyslechnout neskutečné exoty. Jedním takovým přímo ukázkovým je Ernest Lieskovec. S ním už se diváci setkali ve třetí řadě české a rovněž ve třetí řadě slovenské SuperStar. Na jeho Tři čuníky s úchvatnou taneční choreografií se vskutku nedá zapomenout.

A do Česko Slovenské Superstar přišel v podvlíkačkách, s igelitovou čepicí na hlavě a rouškou na obličeji  – tvrdil, že je Horác, nová pohádková bytost. Při tom na sebe sypal zlaté konfety, tančil jako David Vávra v pořadu Šumná města a neuměle zpíval Matuškův Orchestrion. Hejma s Haberou, kteří si ho dobře pamatovali, se znechuceně zvedli a protože to byl poslední účastník onoho castingové dne, rovnou odešli, zanechajíce zmateného Ernesta uprostřed tanečních kreací. Dara Rolins s Martou Jandovou na nic nečekaly a zmizely také.

Roztančený Ernest tak opouštěl prázdnou místnost jako poslední. Světla pohasínala a mě to přišlo až symbolické. Ano, exoti a podvodníci by měli zhasnout ještě dříve, než dostanou možnost pořádně zazářit. Ale ono k tomu dojde. Jen co se z obrazovky rozeznějí ty skutečně dobré a kvalitní pěvecké výkony, s radostí zapomeneme na všechny Ernesty i s jejich čuníky a orchestriony.

Nicméně, určitě ta dnešní sbírka není úplná. Další kousky se jistě vyloupnou z castingů v Brně a Bratislavě, které se představí v neděli a v pondělí.

Lída Švédová
Foto: z TV obrazovky

Přečtěte si také


Diskuse: SuperStar? Banda podvodníků!

Věk

10.12.2010   |   20:13   |   od: Lusi
Dobrý večer, musím mít doprovod rodičů, když mi ještě nebylo 18? Děkuji za odpověď.

věk...

31.10.2010   |   18:33   |   od: Veronika
Myslíte, že se můžu přihlásit do nové řady SuperStar, když mi je 14 let a tři dny po posledním kastingu mi bude 15 ?

Ad Susana

16.10.2009   |   16:13   |   od: bety
Tak si tam běžte sama, když se Vám to zdá tak jednoduché. Já bych nešla jak na stranu porotců, tak na stranu účinkujících. Obě strany to mají těžké a diskuze typu "Já bych si od nich CD nekoupila" je zcela mimo mísu. Vy neřešíte, kdo z porotců, co nazpíval, ale to, co zpívají účinkující!
A o těch ročnících... tohle je soutěž začínajících zpěváků, tudíž tam jde o nějakej určitej věk. Když tam přijde někdo, kdo se chce stát zpěvákem v 50 (to nemyslím ve zlém), tak než se k tomu profesionálně propracuje, tak mu bude 70 let! SuperStar je o rozvíjení pěveckého charakteru, a to je běh na dlouhou trať, proto je to věkově omezené (si myslím).

SuperStar? Banda podvodníků!

14.9.2009   |   12:35   |   od: Susana
Libí se mi porotci, jak hodnotí pokrytecky a nadřazeně pěvecké výkony, zvláště dámy. No, není, co dodat. Já bych si CD od Dary Rolins či Jandové nekoupila.
Ti, co si ubírají na věku, značí o tom, že celá SuperStar je věkově diskriminační ke starším ročníkům. A to si na Nově ani na Markýze asi neuvědomili. Je to o ničem.

Ernest

13.9.2009   |   21:17   |   od: nobody
Ernest Lieskovec je psychicky chory, trpi vaznou poruchou osobnosti. Neviem, ci navstevuje psychologa/psychiatra.
Tak preco sa mu posmievate, ved je neskodny. Chce sa len raz za cas ukazat pred kamerou, aby mu povedali, ze je to dobre, ale na postup to nestaci. A on sa bude tesit cely rok, jak male dieta.
Preco mu nedoprajete 3 minuty pred kamerou.
Zobrazeno posledních 5 příspěvků, celkový počet 8 příspěvků.
poslední příspěvek: 10. 12. 2010 20:13
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci