Holky daly klukům na frak!

5.10.2009 00:00   |   SuperStar
Jen málokdo si toho nevšimnul a skoro nikdo se neubránil srovnávání. Jistě, nemá to žádný praktický význam, ale bylo to očividné: V prvním semifinálovém  kole to holky klukům pořádně nandaly. Byly o třídu lepší.

Holky daly klukům na frak!

Zatímco sobotní večer byl skutečně o soutěži pěveckých talentů, v neděli moderovali Adela Banášová a Leoš Mareš koncert zatím neznámých, ale hotových zpěvaček. Ne všechny úplně přesvědčily třeba výběrem repertoáru, nutno ale podotknout, že to zas až tak nezáleželo jenom na nich.

Nástup byl raketový

Nástup do dívčího semifinále byl doslova raketový. První čtveřice válcovala nejen sál bratislavské Incheby, diváky u obrazovek (opravdu jich byly kýžené tři milióny?) a hlavně porotu. Hned šestnáctiletá Leona Šenková (č.16)  klasikou od  Donny Summer (u nás Věra Špinarová). Kromě drobných much se jí daly snad vytknout vysoké bufy, kterými poněkud připomínala kačera Donalda...

O rok starší Nikoleta Balogová (č.24, snímek nahoře) rozhodně dala poznat, že je z muzikantské rodiny a na Leonu skvěle navázala. Její Whitney Houston zněla bezvadně a pocity všech nejspíš výstižně shrnul porotce Ondřej Hejma, když řekl, že to rozhodně „žádnej držkopád nebyl.“ Sluníčko, jak Nikoletu nazývá jeji otec klavírista, nepochybně ozářilo dostatek příznivců, aby se mohlo předvést i příště.

Čtěte o SuperStar

Dvanáctka kluků byla na rozehřátí

Do lisovny a na CD!

A další výborné výkony následovaly vzápětí: Teprve patnáctiletá Markéta Konvičková (č.21, snímek vedle) si ukrojila pořádný krajíc – Umbrellu od Rihanny zná snad už každý... Po několika taktech sál na Markétu zíral a po potlesku se mohla porota chválou rozplynout. Habera byl tentokrát nadmíru spokojený – nejdřív mu spadla čelist, jak prozradil, a pak zavelel Do lisovny a na CD!

Deborah Kahlová (č.17) sice velkou část svého šestnáctiletého života strávila v Německu, ale češtinu už v Praze dohnala. A co se zpěvu týče, určitě se neztratí, na písničku I try tasila Debie svůj  krásný hlas a Macy Gray byla skoro zapomenuta. I tady porotci marně hledali chybky a  jen tak zvýšili nervózní očekávání, na kom že si konečně smlsnou...

Dost bylo chválení

Stejně mladou Dominiku Starou (č.19) jim předhodil program do arény s písní finalistky US Idol Jennifer Hudson. Dalo se čekat, že dost bylo chválení. Ale zas až tak moc Dominice vytknout nemohli. A tak alespoň ty vysoké řezavé tóny. Nicméně soutěžící odcházela s pokojem v duši - dosáhla toho, zač se modlila: aby její účast dopadla tak, jak dopadnout má. Amen.

No, když to nešlo s Dominikou, pustila se porota do patnáctileté Lucie Láncošové (č.23). Nic jí nepomohl ani první plyšák, hozený z jeviště. Pod výtky o přílišném dramatu najednou a o pár ujetých tónech se nejspíš podepsal i nepříliš dobrý výběr písně od Katariny Knechtové. A tak je potřeba jen připomenout, že v semifinále je sice názor poroty důležitý, ale soudí diváci.

Přinese show esemesky?

Basketbalistka Aneta Galisová (č.13, snímek vpravo) je nejvyšší z děvčat co do výšky, a asi i co do hodnosti. Pasovala se na Královnu, když si vybrala nejznámější píseň z muziálu Kleopatra. Porota se nemohla shodnout, jestli teatrálnost byla dobře nebo na škodu, nicméně většinový názor nejspíš vyjádřil Hejma – jako muzikálová zpěvačka má Aneta prostoru dost.

Paulínu Ištvancovou (č.15) drží otec zkrátka a poznal to i Leoš Mareš, což v součtu může v soutěži šetstnáctiletou adeptku na pevěckou kariéru posunout dál. Její výběr a podání hitu od Jennifer Lopez jí porota nejspíš právem otloukla o hlavu, ale už jednou padlo, že hlasy posílají diváci. A show Mareše s Paulíniným otcem Marošem Ištvancem může závěj esemesek přivanout...

Zpívá a člověk nic neřeší

Asi největší talent celého letošního ročníku nezklamal. Monika Bagárová (č.14, snímek vpravo) zase zasáhla cíl, tentokrát písní I Believe I Can Fly. Pravda, ze začátku se sama rozhodila vzpomínkou na sestru v nemocnici, ale odstranění mandlí zas nejsou takový nervák a tak se rychle dostala do obvyklých kolejí. Ona prostě zpívá a člověk nic neřeší, jen suše konstatoval Habera po výkonu patnáctiletého SuperTalentu.

Dominika Maščuchová (č.22) na sebe upozornila náušnicemi a piercingem. Pěveckým výkonem tentokrát ne. Těžko říci, jestli to bylo výběrem písně, momentální náladou  či nervozitou. Jakoby se soustředila, aby v písni Vítr neudělala chybu. Působila ale jako mírný vánek a celkově porota nejspíš po právu přilepila na její hru na zpěvačku nálepku „nuda“.

Násilí a děti:

Agresivita je jako mor
Zaplať, nebo…
Když rupnou nervy

Rezavý saxofon neuspěl

Pro kopanec si přišla i Adriana Kopecká (č.20, vedlejší snímek), která se na pódiu přejmenovala na Adriane Craft. Její Beautiful (Christina Aguilera) byl víc manýrou, než prezentací zajímavého hlasu,  který rocker Hejma přirovnal k rezavému saxofonu. Chybělo málo, aby se Adriana rozplakala, ale málo platné – na nejlepší ten večer prostě neměla.

Závěr obstarala zpěvem, zjevem a sexapealem košická kráska Karolína Majerníková. Sice písní od Pussycat Dolls zahřála zejména pánskou část diváctva, ale porotu moc do varu nedostala. Nepochválila – nepohaněla.

Naše tipy:

JASNÝ POSTUP:

Nikoleta Balogová
Markéta Konvičková
Deborah Kahlová
Monika Bagárová

NA ODPIS:

Dominika Maščuchová
Lucia Láncošová
Adriana Kopecká

Večer uvidíme, kdo půjde z kola ven. Holky nám to všem pěkně zavařily. Dá se předpokládat, že rozdíly budou těsné.

Do dalšího kola nepostoupily:

Češka Deborah KAHLOVÁ
Slovenka Dominika MAŠČUCHOVÁ


laš
Foto: z TV obrazovky

Přečtěte si také


Diskuse: Holky daly klukům na frak!

supr

5.10.2009   |   14:02   |   od: lucka
takže ten malý kluk, co má 15 let, tak je fakt super. super zpívá.
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 5. 10. 2009 14:02
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci