Zoufalky za pár dní přeskočí pět let

29.8.2009 00:00   |   TV a FILM
Už V. řada oblíbeného seriálu Zoufalé manželky, natočená v letech 2008 – 2009, přivádí koncem září na obrazovky Primy kompletní kvarteto hrdinek – Susan, Lynette, Bree a Gabrielle.

Zoufalky za pár dní přeskočí pět let

Na Wisteria Lane uběhlo pět let a leccos se změnilo v jejich životech i vztazích mezi nimi. Děti vyrostly, takže v seriálu přibylo hodně teenagerů. Ve 24 nových epizodách prožijeme s našimi ženami nové lásky, rozchody, radosti i starosti s partnery a potomky.

Susan už není s Mikem Delfinem, ale s Jacksonem Braddockem.

Gabrielle má s Carlosem, kterému se vrátil zrak, dvě mírně obézní dcery – Juanitu a Celii.

Děti Lynette a Toma dospívají a dávají rodičům pěkně zabrat.

Bree začala podnikat v gastronomii a připravuje kuchařku, což jejímu manželství moc nesvědčí.

Z dalších hrdinek je tu opět Eddie, která se se slávou vrací s novým manželem po boku. Jmenuje se Dave a do Wisteria Lane si přiváží jakési dávné tajemství.

O Zoufalých manželkách se často mluví jako o nástupci populární série Sex ve městě z produkce HBO. Krom ironických dialogů a obsazení něžného pohlaví do ústředních rolí však seriály nemají mnoho společného. Zoufalé manželky se snaží vyhnout všem zaběhlým seriálovým klišé a řídí se pravidlem, že moderní doba si žádá moderní přístupy. Seriál se prodal do 130 zemí světa.

Jak se máte, komisaři Mouline?

Co dělá sympaťák Yves Rénier

Jak to všechno začalo?

Pilotní díl Zoufalých manželek byl odvysílán 3. října 2004 v USA a sledovalo ho 23 milionů diváků. V roce 2005 a 2006 Zoufalé manželky vyhrály Zlaté glóby v kategorii Nejlepší TV seriál (v žánru muzikál nebo komedie) a v roce 2005 vyhrála Teri Hatcherová Zlatý glóbus jako nejlepší hlavní představitelka.

Nápad na seriál se údajně zrodil v hlavě scenáristy Mareho Cherryho následovně: Poté, co už dlouho neprodal žádný ze svých scénářů, ocitl se na mizině a musel se potupně nastěhovat zpátky ke své matce. Když s ní jednoho dne sledoval televizi, kde zoufalá matka utopila vlastní čtyři děti, zeptal se matky: „Dokážeš si představit, že by tohle žena udělala?“ A ona přikývla: „Ano, ten pocit moc dobře znám…“ V tom okamžiku se v jeho hlavě zrodil nápad na Zoufalé manželky.

Co bublá pod povrchem?

Děj nás zavádí do ulice Wisteria Lane na předměstí fiktivního městečka Fairview. Zdálo by se, že není na světě poklidnějšího a nudnějšího místa, kde si lidé žijí své poklidné a stereotypní životy. Jenže jak to všichni známe z vlastní zkušenosti, všechno zdaleka nemusí být takové, jak to vypadá. Co všechno bublá pod poklidnou hladinou se ukáže ve chvíli, kdy mladá Mary Alice Youngová jednoho hezkého dne přitiskne ke spánku pistoli a skoncuje se životem.

Proč to udělala? Co ji vedlo k tomu, aby nechala samotné manžela Paula a syna Zacha? Jasnou odpověď na tyto otázky jen tak nedostaneme, můžeme však nahlédnout do života Maryiných sousedek a vidět, že za dokonale elegantním zevnějškem a iluzí báječných rodin se ukrývá poněkud jiná realita. A idylický obrázek života se někdy ukáže být veskrze falešný.

Silná čtyřka

Maryiny sousedky a zároveň nejlepší kamarádky, které se stanou hrdinkami seriálu, jsou sebevraždou přítelkyně nejen šokovány, ale také rozhořčeny. Jaký důvod mohla Mary mít, že se odhodlala k tak zoufalému činu. A co jejich vlastní životy? Jsou tak dokonalé, jak zdánlivě vypadají

Lynette = Felicity Hoffman (*1962)

Snaží se být dokonalou matkou svých čtyř nezvládnutelných dětí a zároveň by se ráda vrátila do vedoucí pozice v podniku, kde dříve pracovala. Svých ambic se však v nových epizodách téměř vzdala, stala se neoficiální hlavou velké rodiny, kterou se pokouší s menším či větším úspěchem zvládnout.

Felicity Hoffman
Neměla lehké dětství. Rodiče se brzy po jejím narození rozvedli a Felicity vyrůstala v péči matky. Má dalších sedm sourozenců. Už jako teenager se snažila vstoupit do filmového byznysu, první roli dostala v šestnácti letech.

V roce1997 se provdala za herce Williama H. Macyho, s nímž má dvě dcery – Sofii (9) a Georgii (7). Když zrovna nemusí pracovat, ráda si přečte pěknou knihu nebo sportuje.

Bree = Marcia Cross (*1962)

Bree se pokouší být dokonalou hospodyňkou jako z reklamy padesátých let, zachránit své manželství a vyjít co nejlépe s dětmi. Za tím vším se ukrývá často velké úsilí a trápení.

V nových epizodách uvidíme, jak dobře si vede v gastronomii, což její manžel Orson to ale jen těžko zvládá.

Marcia Cross
Tato vystudovaná psycholožka s magisterským titulem z univerzity v Los Angeles patří ke všestranným herečkám, ale její talent oceňují hlavně televizní diváci.

Marcia Grossová se před třemi lety provdala za burzovního makléře Toma Mahoneyho a v následujícím roce se v pětačtyřiceti letech stala poprvé matkou dvojčat – holčiček Eden a Savannah.

Susan = Teri Hatcher (*1964)

Po tragické autonehodě se Susan rozpadlo manželství s Mikem Delfinem. Smrt ženy a dítěte z druhého auta si stále vyčítá. Zapomenout se jí snaží pomoci její nový (a tajný) přítel Jackson.
V nových epizodách osamělá Susan stále hledá toho pravého a pokukuje po sousedovi. Pro lásku je schopna udělat cokoliv.

Teri Hatcher
Role Susan vynesla Teri na post jedné z nejzajímavějších komických hereček současnosti. Úloha jí sedla, protože je sama matkou samoživitelkou (je 2 x rozvedená) a žije jen s desetiletou dcerou Emerson Rose, jejímž otcem je herec Jon Tenney.

V roce 1996 získala cenu Spirit of Compassion Award za velkou podporu Aviva Centra, které poskytuje péči sexuálně a fyzicky týraným mladistvým. Je velkou zastánkyní pochodu proti AIDS v Los Angeles a New Yorku a aktivní v boji proti rakovině prsu.

Gabrielle = Eva Longoria Parker (*1975)

Gabrielle bývala modelka a bytost velmi povrchní. Možná i proto, že má v životě všechno, co si zamanula – bohatého manžela i velký dům. Její zálety s mladičkými zahradníky však nyní vystřídala jiná skutečnost. Stala se matkou, musela se vyrovnat s těžkou nemocí nejbližšího člověka a také prodat téměř vše, aby udržela rodinu nad vodou. Stala se ale díky tomu hlubším člověkem.

Eva Longoria Parker
Herečka je tiskovou mluvčí organizace Padres Contra El Cancer, která pomáhá Latinoameričanům v boji s rakovinou. Sama je mexického původu. Časopis Maxi Magazine ji zvolil jednou ze stovky nejzajímavějších lidí v roce 2004. Má bakalářský titul z kineziologie, kterou vystudovala na univerzitě ve svém rodném Texasu. Je nejmladší ze čtyř sester, které vyrůstaly na ranči v Corpus Christi. Po absolvování fakulty se vydala směr Los Angeles za hereckým snem.

V roce 2003 se provdala za herce Tylera Christophera, se kterým se o dva roky později rozvedla. V létě před dvěma roky se podruhé provdala za hráče NBA Tonyho Parkera. Žijí v Los Angeles. K hereččiným koníčkům patří horolezectví, motokros, kick-boxe, jóga. Ve volném čase také tancuje salsu, vař, háčkuje, zvelebuje domov a zajímá se o latinskoamerickou literaturu a historii. Angažuje se politicky v nejrůznějších organizacích po celé Kalifornii, kde snaží se pomoci zlepšovat práva latinskoamerických obyvatel.

Vyprávěj

Nový seriál ČT, který vrací čas

Další postavy

Edie Britt = Nicolette Sheridan

Největší mrcha v okolí se do Wisteria Lane vrátila po pěti letech s novým manželem Davem, který ji neustále přesvědčuje, aby se sousedy vycházela co nejlépe. Brzy odhalí, že s Davem není všechno v pořádku.

Nové postavy V. série:

Dave Williams - manžel Eddie Brittové (Neal McDonough)
Jackson Braddock - milenec Susan (Gale Harold)

Ilona Černá
Foto: TV Prima

Přečtěte si také


Diskuse: Zoufalky za pár dní přeskočí pět let

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci