Deset rad, jak přežít návrat z prázdnin

29.8.2009 00:00   |   Styl
Pomalu se vracíme k všednímu životu – ráno rychle šoupnout dítka do školy a školky, odpoledne už netrpělivě čeká nenasytná domácnost. Kdeže jsou chvíle na mořském břehu a romantika venkova... Jak se pomalu převést do plného režimu? Poradíme vám!

Deset rad, jak přežít návrat z prázdnin

1. Přestaňte se mučit

Už nezírejte zasněně na monitor svého počítače, na němž máte fotku z dovolené, kde si lebedíte v lehátku u bazénu s koktejlem v ruce. Radši se zaměřte na blízkou budoucnost. Začněte se těšit na konec roku se všemi jeho půvaby. Nemyslíme tím předvánoční úklid, ale rodinnou pohodu nebo horskou chalupu a lyžování.

2. Začněte se zase starat o linii

Teď oproti prvnímu přikázání naopak prostudujte fotografii z dovolené, na níž jste v plavkách. Možná to bude nejlepší motivace, jak se zase začít starat o linii, abyste do zmíněných Vánoc nepřibraly zbytečná kila.

Instantní rady

Jak se vylepšit: 25 nejlepších letních triků
Pošlete dál: Nejlepších 50 bouračů tuku
Hubnutí: největší bludy a pravdy

3. Přestaňte se otravovat

O prázdninách jste pravděpodobně zredukovaly příjem nikotinu. V pohodě a klidu jste cigarety ani nebraly na pláž. Nezačínejte znovu ve stresových situacích kupovat více krabiček. Raději si pořiďte šidítka, jako jsou žvýkačky a bonbony  bez cukru.

4. Dál udržujte rozehranou partii sexu

Léto se přímo nabízí k tomu, aby vzkvétal váš manželský intimní život. Horší je pak vše udržet v chodu při nástupu do stresující práce. Najděte si příležitost k prodloužení letních zážitků. Společná koupel nebo sprcha před spaním... No, co vám budeme vyprávět.

5. Vraťte se ke sportům

Na dovolené jste sice hodně plavaly a chodily po horách, ale zahálel váš pravidelný aquaaerobic, cvičení nebo squash. Pokud zrovna sporty nepatří k vašim favoritům – jednoduchá rada – choďte hodně pěšky. Podzimní procházky jsou ideální!

6. Vraťte se do kuchyně!

Nebojte, nechceme vás připoutat ke sporáku. Ale nastal čas, kdy už do sebe nebudete házet jídla z fastfoodu, případně tu a tam čokoládovou tyčinku. Zaměřte se znovu na racionální stravu a vězte, že doma připravený salát je mnohem lepší varianta než hříšné tiramisu v italské kavárně.

7. Plánujte už teď dovolenou

Klidně dlouho dopředu se zabavte myšlenkymi na příští dovolenou. Pokud ji tedy nechcete trávit v pražském podolském bazénu. Jednak si navodíte příjemné myšlenky, a pak vás příští rok nic nepřekvapí. Jedině snad další letecká společnost ve stylu SkyEurope.

Co si můžete zkusit

Ukázky nápadů a tvorby
Kateřiny Bendové ve FOTOGALERII

8. Choďte spát dřív

V létě jste usínaly později a užívaly si teplých večerů. Teď už byste se měly držet rad vašich babiček, které říkaly, že pro krásu se má chodit spát před půlnocí. A nic nedejte na remcání vašich partnerů, kteří svůj večer protahují do dvou do rána.

9. Děti patří do postýlek

Možná, že si v létě navykly spát spolu s vámi na velké hotelové posteli. Možná, že to zkoušejí i doma. Buďte ale neoblomní, protože přece nechcete, aby na druhé straně trpělo vaše manželství už tak zkoušené hádkami o jejich výchovu. Děti prostě patří do svých postýlek.

10. Obklopte se zelení

Prázdniny budou pokračovat, když se vrhnete na vlastní zahradu nebo když si doma vytvoříte zelenou oázu z rostlin, které vás budou obšťastňovat i ve studených dnech podzimu.

zup

Přečtěte si také


Diskuse: Deset rad, jak přežít návrat z prázdnin

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci