Obývací pokoj s kuchyní - srdce vašeho domova

15.8.2023 00:00   |   Bydlení
Obývací pokoj i kuchyně jsou na první pohled dva funkčně rozdílné prostory. Současné trendy však jdou směrem víceúčelových pokojů. Jejich propojením se prostor opticky zvětší a provzdušní.

Obyvaci pokoj

Největší výhodou je však to, že se stane pomyslným centrem celé domácnosti, v němž může rodina trávit většinu svého volného času a všichni mohou být pospolu a sdílet své zážitky i radosti všedních dní.

Spojit kuchyň s obývacím pokojem

V posledních letech už je tento přístup čím dál populárnější. Ačkoliv se co do vybavení jedná o dvě rozdílné místnosti, je možné je opticky propojit tak, aby působily sjednoceným a harmonickým do-jmem.

Spojujícím prvkem může být použitý materiál, barvy nebo třeba styl nábytku. Záleží už jen na vás, v jaké míře to bude.

Díky variabilnímu nábytku do celého bytu můžete zvolit jednotný design, díky kterému bude propoje-ní ještě jednoduší.

„Skvěle ale vypadají třeba detaily v dubovém dekoru nebo nadčasová bílá,“ říká Andrea Štěpánová, marketingová ředitelka společnosti ASKO – NÁBYTEK.

TIPY PRO KUCHAŘKY

Lahůdková vejce s kaviárem
Víme, která nádivka je nejlepší!
Zkuste holubici, nebo beránka naslano

Optické rozdělení

Na druhou stranu je stále potřeba oba prostory mírně oddělit, aby byly funkčně jasně vymezené. K tomu se skvěle hodí kuchyňský ostrůvek.

Nejen že vám poskytne více pracovního prostoru, ale může k němu být připojen i jídelní stůl, což ješ-tě přispěje ke zlepšení ergonomie daného prostoru.

Připravené jídlo tak můžete rovnou po uvaření servírovat a blízko budete mít i další vybavení, pro které se někdy od stolu vstává, jako jsou sklenice nebo příbory připravené v praktických úložných prostorech.

Pokud z jakýchkoliv důvodu nemůžete nebo nechcete mít kuchyňský ostrůvek, můžete jako oddělu-jící prvek použít i volně stojící sedací soupravu.

Skvěle však k optickému oddělení poslouží i regál bez zadní stěny, který ale zároveň zachová vzdušnost celého prostoru.

Existuje mnoho způsobů jak pojmout propojení kuchyně a obývacího pokoje.

Záleží jak na velikosti, dispozici a rozložení inženýrských sítí v dané místnosti, tak i na tom, jakým způsobem trávíte čas v domácnosti.

Velcí gurmáni budou klást důraz spíše na špičkové vybavení kuchyně a společenské rodiny zase ocení velkou sedací soupravu.

zt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


 


Diskuse: Obývací pokoj s kuchyní - srdce vašeho domova

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci