Kategorie: | Předkrmy a chuťovky |
---|---|
Autor: | Míla |
Doba přípravy: | do 30 minut |
Diskuse: | žádný příspěvek |
Bílé pečivo.
Vejce uvařená natvrdo opatrně rozkrojíme na polovinu a vyjmeme žloutky. Dolní část bílků trochu seřízneme do roviny, aby se nenakláněly.
V misce utřeme žloutky se zakysanou smetanou (můžeme použít šlehač) a do tohoto krému pak vmícháme nasekanou pažitku s kapary.
Krémem naplníme důlky bílků a ozdobíme kaviárem, který nabíráme plastovou lžičkou (můžeme použít i lžičku dřevěnou, ale určitě ne kovovou, protože kov ničí chuť kaviáru). Na závěr poklademe lístky čerstvé řeřichy.
Servírujeme s bílým pečivem, které lehce potřeme máslem.
Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.