Lahůdková vejce s kaviárem

Kategorie: Předkrmy a chuťovky
Autor: Míla
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Lahůdková vejce s kaviárem

Ingredience

S tímto rychlým pohoštěním mám vždycky úspěch. Na lahůdková vejce s kaviárem budeme potřebovat šest vajec uvařených natvrdo, dvě lžíce zakysané smetany, dvě lžíce nasekané pažitky a jednu lžíci kapary, šest lžiček černého nebo červeného kaviáru a lístky čerstvé řeřichy.

Příloha

Bílé pečivo.

Postup přípravy

Vejce uvařená natvrdo opatrně rozkrojíme na polovinu a vyjmeme žloutky. Dolní část bílků trochu seřízneme do roviny, aby se nenakláněly. 

V misce utřeme žloutky se zakysanou smetanou (můžeme použít šlehač) a do tohoto krému pak vmícháme nasekanou pažitku s kapary.

Krémem naplníme důlky bílků a ozdobíme kaviárem, který nabíráme plastovou lžičkou (můžeme použít i lžičku dřevěnou, ale určitě ne kovovou, protože kov ničí chuť kaviáru). Na závěr poklademe lístky čerstvé řeřichy.

Servírujeme s bílým pečivem, které lehce potřeme máslem.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Lahůdková vejce s kaviárem

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci