Režná vnese do vašich domovů klid a harmonii

12.7.2023 00:00   |   Bydlení
Režná a další zemité tóny propůjčí vašemu bytu eleganci, stylovou čistotu, sofistikovanost a pečeť sepětí s přírodou. A hlavně si dobře sedne s širokou paletou dalších barev.

rezna barva

Neutrální odstíny jako je lněná, režná, jutová, smetanová a krémová jsou odkazem na kvalitní přírodní materiály a velmi dobře si rozumí např. s dřevěnou podlahou, s nábytkem z masivu a vhodnými doplňky.

Kde režnou použít

Často je přírodní režná barva s výraznou strukturou povrchu využívána k zařizování obývacích pokojů a ložnic – tedy tam, kde chceme odpočívat a potřebujeme uklidňující prostředí.

„Některé kusy nábytku si přímo říkají o doplnění tradičním bytovým textilem s výraznou hrubou strukturou, která napovídá o přírodním materiálu,“ vysvětluje Michal Kempa z Goldea.cz.

Režné barvy na přírodních materiálech se tak hodí na závěsy, přehozy, deky či plédy, ale také na ložní prádlo, polštáře na sedačky, na ubrusy v kuchyni, prostírání a podsedáky.

TIPY PRO KUCHAŘKY

Lahůdková vejce s kaviárem
Víme, která nádivka je nejlepší!
Zkuste holubici, nebo beránka naslano

Ideální kombinace

Režné barvy jsou velmi příjemnými společníky a velmi vkusně se kombinují s barevnou škálou „tón v tónu“ – tedy s tmavšími zemitými barvami jako je terakota, hnědá, ale i bílá.

U režné se nemusíte vyhýbat ani kombinacím s jemnou šeříkovou či lila a věřte, že úžasně na ní vynikne styl „provence“.

A naopak signální žlutou či např. tyrkysovou přírodní režná uklidní a vtiskne těmto kombinacím vysokou eleganci.

Přírodní závěsy, ubrusy, rohože i ložní prádlo v režné barvě jsou doslova kouzelným zaklínadlem, které dokáže do našich příbytků vnést pohodu, klid a ukotvení.

Foto:Goldea.cz

zt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

 


Diskuse: Režná vnese do vašich domovů klid a harmonii

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci