Pětkaři rádi šéfují, jako zaměstnanci umějí zabrat

26.10.2018 00:00   |   Ezoterika - NUMEROLOGIE
Všichni v sobě nosíme dva světy – ten osobní a ten pracovní a v jeho rámci můžeme pomocí numerologie objevovat skryté mnohé talenty, potenciál k úspěchu a tendence být v něčem dobří.

numerologie

Tento díl seriálu je věnován číslu narození 5 a jeho potenciálu. K pětkařům patří například dvě české herecké legendy Stella Zázvorková a František Filipovský.

O mnohém tušíme od malička, něco se začíná rozvíjet v době dospívání, a k něčemu se dobíráme až vlivem životních zkušeností. Může nám numerologie pomoci odhalit, co v nás dřímá za neobjevené poklady? Podle jakého „čísla“ se máte orientovat?

Nejdůležitější je číslo dne narození. Má v tomto směru největší sílu. A jak je v numerologii obvyklé, pokud není váš den narození jednociferné číslo, je potřeba lineárně sečíst čísla dne narození, abyste dostali jednociferné konečné číslo (např. den narození 23., sečteme 2 + 3 = 5.

Ve druhém kroku je potřeba spočítat i číslo životní cesty, tedy energii čísla osudu, abychom zjistili, jakým směrem se každodenně ubírá energie data narození a jak se této základní energii „jde“ po životné cestě.

Ne vždy je těmto dvěma energiím spolu dobře, někdy může být jejich spojení problematické (viz např. 5 a 2 podle níže uvedené tabulky).

Ve třetím kroku se pokusíme zjistit tzv. realizační číslo, které se skrývá ve vašem jméně. Jde o součet energií všech souhlásek ve vašem jméně a příjmení.

Dnes se budeme věnovat číslu narození 5 a jeho potenciálu, a proto si ukážeme rozbor na příkladu pětkového data narození:

ROMAN KALINA
Narozen 14. 10. 1977
Číslo dne narození (14… 1 + 4 = 5) 5
Životní číslo (energie cesty osudu) (1+4+1+0+1+9+7+7 = 30 … 3+0 = 3) 3

ROMAN KALINA
9+ 4 + 5, 2 + 3 + 5
9 1 (10)
Realizační číslo jména 9 + 1 = 1

Určující je vždy číslo dne, které posoudíme v kombinaci s životním číslem a jako doplňující pak ještě přihlédneme k realizačnímu číslu. Nikdy nejsme jednoznačně „čisté“ typy.

Abychom věděli, jak moc se navzájem „mají nebo nemají rády“ naše zjištěná „čísla“, nahlédněte do následující tabulky, ve které jsou zohledněny vztahy mezi čísly s ohledem na majetek a peníze:

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1

K

P →K

P

K

P

K

P

P €

P

2

P →K

K

P

P €

K

K

P

P

K

3

P

P

K

K

P

P

N

N

P

4

K

P €

K

K

K

P

P

K €

K

5

P

K

P

K

P

K

P

P

P

6

P

K €

P

P

K

K

N

P →K

P

7

K

P

N

K

P

N

N

K €

K

8

P €

P

N

K €

K

P →K

K €

K

P →K

9

P

K

P

P

P

P

P

P →K

K

Legenda: P – pozitivní spojení; N – neutrální spojení; K – konfliktní, napěťové spojení; P →K – někdy pozitivní, jindy podle souvislostí konfliktní; € – zvýšený vliv kombinace na majetek a peníze

Teď se vraťme k našemu příkladu. Roman Kalina má číslo dne 5, životní číslo 3 a realizační číslo 1. Z výše uvedené tabulky vyplývá, že vztah mezi těmito čísly je pozitivní, navzájem se podporují.

Nevzniká mezi nimi velké napětí a plně zásobují svého nositele energií, která ho žene k úspěchu, seberealizaci, prosazování svých cílů, a to navíc i kreativním způsobem.

CO PROZRADÍ DATUM NAROZENÍ?

Zjistěte si z data narození povahu člověka,
jeho schopnosti a dovednosti. Odhalíte, jak
je vášnivý a jestli je citlivý. Čísla napoví, zda
je praktický či naopak „věčně létá v oblacích“,
jestli je vytrvalý a trpělivý nebo nedočkavý.

SLEDUJTE NAŠI ŠKOLU NUMEROLOGIE

Co charakterizuje jednotlivé pětkové dny narození?

Den narození 5. – mnohostrannost, intelekt, výzkumnictví

Den narození 14. – úspěšnost, hazardérství, emocionalita

Den narození 23. – profesionalita, bystrý úsudek

Jaké jsou oblasti činností, zaměstnání a pracoviště, vám podle numerologie budou vyhovovat, jste-li číslo 5?

Pětka má sílu a odhodlání

Jako svobodomyslná pětka máte v sobě nezdolnou sílu, odhodlání, odolnost a sklon stále těkat a hledat další, a ještě lepší možnosti. Proto zapomínáte občas sami na sebe a jdete za svými ideály.

Váš potenciál doplňuje přirozený selský rozum a zvídavost, schopnost prosadit se bez ohledu na to, co si druzí myslí. Nezvykle dobře dokážete vycítit takové příležitosti, které vedou k rozvoji, jsou výzvou, a navíc máte smysl pro to, kudy tečou peníze.

Ty však vás zas až tolik nezajímají, protože úspěch vidíte v dosažení cíle, který jste si předsevzali a který bývá po druhé často nadlidský. Jakmile ho ale máte takřka na dosah, začnete se nudit a hledáte, kde by se dala najít další výzva.

Mnohdy tak odcházíte od sotva dokončené práce, abyste hledali to, co vás bude bavit a tím i nabíjet energií. Jste schopní mít rozděláno víc věcí najednou, takže občas nestíháte nic, hodně toho naslibujete, míváte hlavu v oblacích, hůř se soustředíte, a pokud se začnete nudit, odcházíte i od rozdělaného díla.

Rozmělňujete svůj talent a jste nestálí. Směřujete hlavně tam, kde tušíte změnu, prostor, novinky, informace a především, kde nehrozí rutina.

Šéfem jste rádi

Tuto pozici máte jako pětka nejraději, dává vám totiž dost volnosti, můžete druhým rozdat práci, která je rutinní a vás tudíž nebaví, vaši podřízení dotahují to, čím se nechcete zdržovat.

Vy se můžete věnovat směřování k cíli, novinkám, společenským setkáváním a kultivaci kontaktů a vymýšlet neobvyklé činnosti, kterými sice občas šokujete, ale to je vám jedno. Potřebujete spojovat nespojitelné, hledat nová konstruktivní řešení.

 

Jste v tom občas dogmatičtí a občas těžko pojímáte, že to druzí nechápou a nespolupracují tak, jak vy potřebujete. Umíte se hodně rozčílit, ale za chvíli už o svém hněvu nevíte.

Lidé pod vámi jsou uhonění a někdy i vyřízení, ale na druhou stranu patří k nejúspěšnějším týmům, mají zasloužené finanční ohodnocení, protože nejste žádný skrblík a dovedete jejich výkony ocenit, máte cit pro spravedlnost a za své podřízené umíte zabojovat.

Bohužel vás brzy zase ztrácí, protože odcházíte za jinou výzvou nebo spíš se vydáváte sami podnikat, protože nechcete mít nad sebou majitele firmy, chcete si svobodně o všem rozhodovat sami.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Barvy nemluví a přece jsou slyšet
Pro všední dny: Jak si udržet krásu
Třetí život máme všichni. A kdy?
Versailles má unikátní muzeum vůní

Jako zaměstnanec umíte zabrat

Být zaměstnancem se šéfem nad sebou zvládnete, pokud cítíte ve své práci výzvu, možnost růstu, dostatek svobody či alespoň benefity, které vám určitou svobodu přináší (auto, příspěvek na dovolenou, home office apod.).

Máte rádi své spolupracovníky, jste srdeční, ochotní druhým pomoci a poradit. Legraci nezkazíte a s druhými dobře vycházíte. Protože dovedete zabrat a zbývá vám i energie ve chvílích, kdy druzí tzv. melou z posledního, jste ceněnými jak šéfy, tak kolegy.

Vaší slabinou je jen to, že nebýváte stálým zaměstnancem, pokud začnete mít pocit stagnace, stereotypu a rutiny. Jste ochotni bořit hranice a iniciovat změny i v tomto podřízeném postavení a pokud necítíte pochopení a posun, odcházíte jinam.

Pětkové profese:

  • Bankéř, pokladník
  • Obchodník, podnikatel
  • Úředník
  • Lékař, lékárník
  • Technický kreslíř
  • Konstruktér
  • Lektor, matematik
  • Vědec, fyzik, filozof
  • Právník
  • Stavbyvedoucí
  • Pilot, lodník, námořník
  • Automobilový závodník
  • Novinář
  • Básník, spisovatel
  • Cestovatel, lovec, dobrodruh
  • Fotograf

CHIROMANTIE

Ukaž mi svou ruku a já ti
řeknu, co tě v životě čeká...

Láska i smrt vepsaná v dlaních

Oblast činnosti pětek

  • Reklama
  • Kriminalistika
  • Trénování, sport
  • Finančnictví
  • Práce s psaným i mluveným slovem
  • Doprava, přeprava – letecká, lodní, automobilová, vlaková
  • Fotografování
  • Podnikání

Typ pracoviště

  • Reklamní, zážitková agentura
  • Burza
  • Obchod
  • Letiště
  • Závodiště
  • Safari
  • Dárkové služby, reklamní, zážitkové a modelingové agentury
  • Divadlo
  • Restaurace
  • Knihovna, nakladatelství
  • Mateřská školka, vzdělávání dospělých


Romy Schneiderová

Příklady slavných pětek (podle dne narození):

Politici Helmut Kohl, německý kancléř sjednotitel (5. 4.), americký prezident Donald Trump (14. 6.), Charles waleský princ, následník britského trůnu (14. 11.), filosof Karel Marx (5. 5.), náboženský vůdce Tibetu 14. dalajlama (5. 11.)

Václav Havel první český polistopadový prezident (5. 10.), Jan Masaryk (14. 9.), Klement Gottwald první komunistický prezident (23. 11.), český vlastenec František Palacký (14. 6.)

Spisovatelé Umberto Ecco (5. 1.), Vladislav Vančura lékař a spisovatel (23. 6.), Jean Cocteau (5. 7.), Raymond Chandler (23. 7.), Guy de Maupassant (5. 8.), Jaroslav Seifert básník, nositel Nobelovy ceny (23. 8.),

Herci Diane Keaton (5. 1.), Marlon Brando (5. 4.), Petr Nárožný, Stela Zázvorková (14. 4.), František Filipovský herec (23. 9.), Romy Schneiderová herečka (23. 9.),

Vědci Albert Einstein fyzik, objevitel teorie relativity (14. 3.), konstruktér raket Wernher von Braun (23. 3.), fyzik Max Planck (23. 4.), Richard Ernst chemik nositel Nobelovy ceny (14. 8.), Ivan P. Pavlov ruský přírodovědec, nositel Nobelovy ceny (14. 9.), Tycho de Brahe dánský astronom rudolfinské doby (5. 12.).

Jana Tamchynová

Přečtěte si také


Diskuse: Pětkaři rádi šéfují, jako zaměstnanci umějí zabrat

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci