S energií 4? Přísní vedoucí i strojově přesní pracanti

31.8.2018 00:00   |   Ezoterika - NUMEROLOGIE
Jaký potenciál k úspěchu a jaká je tendence být v něčem dobří u lidí s energií čtyřky? Možná napoví i výběr z osobností – patří sem například Margaret Thatcherová, Richard Gere nebo Miloš Kopecký, či Dagmar Pecková...

numerologie

O mnohém tušíme od malička, něco se začíná rozvíjet v době dospívání, a k něčemu se dobíráme až vlivem životních zkušeností. Může nám numerologie pomoci odhalit, co v nás dřímá za neobjevené poklady? Podle jakého „čísla“ se máte orientovat?

Nejdůležitější je číslo dne narození. Má v tomto směru největší sílu. A jak je v numerologii obvyklé, pokud není váš den narození jednociferné číslo, je potřeba lineárně sečíst čísla dne narození, abyste dostali jednociferné konečné číslo (např. den narození 31., sečteme 3 + 1 = 4.

Ve druhém kroku je potřeba spočítat i číslo životní cesty, tedy energii čísla osudu, abychom zjistili, jakým směrem se každodenně ubírá energie data narození a jak se této základní energii „jde“ po životné cestě. Ne vždy je těmto dvěma energiím spolu dobře, někdy může být jejich spojení problematické (viz např. 3 a 4 podle níže uvedené tabulky).

Ve třetím kroku se pokusíme zjistit tzv. realizační číslo, které se skrývá ve vašem jméně. Jde o součet energií všech souhlásek ve vašem jméně a příjmení.

Dnes se budeme věnovat číslu narození 3 a jeho potenciálu, a proto si ukážeme rozbor na příkladu trojkového data narození:

RADEK POKORNÝ
Narozen 22. 11. 1975
Číslo dne narození (22… 2 + 2 = 4) 4
Životní číslo (energie cesty osudu) (2+2+1+1+1+9+7+5 = 28 … 2+8= 10) 1

RADEK POKORNÝ
9 + 4+ 2 7 + 2+ 9+5
6 5
Realizační číslo jména 6 + 5 = 11… 1 + 1 = 211

Určující je vždy číslo dne, které posoudíme v kombinaci s životním číslem a jako doplňující pak ještě přihlédneme k realizačnímu číslu. Nikdy nejsme jednoznačně „čisté“ typy.

Abychom věděli, jak moc se navzájem „mají nebo nemají rády“ naše zjištěná „čísla“, nahlédněte do následující tabulky, ve které jsou zohledněny vztahy mezi čísly s ohledem na majetek a peníze:

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1

K

P →K

P

K

P

K

P

P €

P

2

P →K

K

P

P €

K

K

P

P

K

3

P

P

K

K

P

P

N

N

P

4

K

P €

K

K

K

P

P

K €

K

5

P

K

P

K

P

K

P

P

P

6

P

K €

P

P

K

K

N

P →K

P

7

K

P

N

K

P

N

N

K €

K

8

P €

P

N

K €

K

P →K

K €

K

P →K

9

P

K

P

P

P

P

P

P →K

K

Legenda: P – pozitivní spojení; N – neutrální spojení; K – konfliktní, napěťové spojení; P →K – někdy pozitivní, jindy podle souvislostí konfliktní; € – zvýšený vliv kombinace na majetek a peníze

Teď se vraťme k našemu příkladu. Radek Pokorný má číslo dne 4, životní číslo 1 a realizační číslo 211. Z výše uvedené tabulky vyplývá, že vztah mezi 4 a 1 může být komplikovaný.

V praxi to může vypadat tak, že dotyčný člověk může být v rozporu mezi svou potřebou svobody a zodpovědností vůči druhým.

Toto napětí ale zmírňuje pozitivní spojení 4 a realizačního čísla 2, zejména pro podnikání a pracovní oblast, zvyšuje ochotu ke spolupráci a posiluje kladné budování vztahů s kolegy a obchodními partnery.

Co charakterizuje jednotlivé čtyřkové dny narození?

Den narození 4. – přátelskost, intelektuální schopnosti

Den narození 13. – praktičnost, disciplinovanost

Den narození 22. – společenská obliba, všestrannost, nervozita

Den narození 31. – velká představivost, intuice, herectví

Jaké jsou oblasti činností, zaměstnání a pracoviště, která vám podle numerologie budou vyhovovat, jste-li …

ČÍSLO 4

Jako čtyřka máte rádi řád, systém, potřebujete patřit do skupiny, která má jasný cíl a směr, nebo alespoň vy v ní musíte mít své pevné místo a úkoly.

Jste budovatelé základů, tvůrci metodik, manuálů, pracanti, kteří za sebou potřebují vidět hmatatelné výsledky své práce. Tu vykonáváte soustředěně, do detailů, podle plánu, rádi ji máte hotovou v termínu a perfektně tzn. i po sobě zkontrolovanou.

Pracujete důkladně a je na vás spolehnutí, nevstanete od zadané práce dřív, než je dodělaná. A protože toužíte po dokonalosti, jste systematičtí, nesmí na vás tlačit čas, postupujete krok po kroku, žádná zbrklost, trpělivě.

Není divu, že milujete uniformu, jste na ní hrdí a také vám i sluší.

JAK BÝT KRÁSNÁ
PODLE MĚSÍCE

Nejste zrovna nositelem přílišných vizionářských nápadů, nemáte rádi tvořivý přístup, kdy nevíte, jaký bude další krok, ale umíte skvěle nápady druhých realizovat a dát jim skutečnou podobu.

Bez vás by inspirace snílků nikdy nespatřila světlo světa. Vy máte praktické připomínky, aby se ideály daly zhmotnit.

Nemáte rádi lajdáky nebo polovičatě odbytou práci. To jste vzteklí, kritičtí, ve svém spravedlivém hněvu volíte i nevybíravá slova a prostě si nemůžete pomoct. Ostatní pak o vás mluví jako o workoholicích, nepříjemných pedantech, kteří nejsou ochotni nic odpustit.

Je pravda, že nemáte porozumění pro volnomyšlenkářství, protože to ohrožuje výsledek a výkonost. Někdy máte problém se odměnit, neradi se vzdáváte vydělaných peněz.

Je těžké vás přesvědčit, že byste si mohli i něco dopřát a prostě si jen užít, vydáte je jen, když jste opravdu přesvědčeni, že je to na smysluplnou věc. Nedivte se pak, když vás druzí považují za skrblíky.

...jako šéf

Jako nadřízeným vám často chybí odstup a paradoxně trpělivost, tu máte vyhrazenou pro práci, ale ne pro lidi. Jste stejně přísní na druhé jako na sebe.

Jak si nakládáte nikdy nekončící práci na sebe, tak to samé obětování očekáváte i od svých podřízených. Neznáte odpočinek a ani jim ho nedopřejete. Máte potíž rozpoznat priority.

Lpíte na tom, aby i ta méně podstatná práce byla splněna stejně perfektně a v přesném termínu jako ta nejdůležitější.

Váš těžkopádnější styl řízení ale má i své výhody. Tým pod vašim vedením odevzdává excelentní práci, konkurence vás těžko předhoní, pokud včas pochopíte, že se musíte spojit s nějakým kreativcem, který odlehčuje vaši přehnanou důslednost.

Dovedete vydupat ze země takřka nemožné. Umíte zavést pořádek i tam, kde ztroskotali druzí, byť je to spíš silou než lstí a pochopením.

Umíte ale ocenit schopné, kteří při vás stojí, slušnou odměnou. Ale pokud někoho zařadíte do škatulky průměrnosti, neuvidí od vás ani vindru.

...jako zaměstnanec

V této pozici jste nenahraditelní. Je na vás spolehnutí, jste až strojově důkladní, systematičtí a velmi schopní pracanti.

Potřebujete ale mít jasně danou náplň práce, ve které se vyznáte, stejně tak máte rádi určitou rutinu, stereotyp vám až tolik nevadí, a dokonce ho někteří z vás vyžadují.

Neradi opouštíte svou léta vykonávanou práci a odcházíte jen proto, že se zavádějí změny, které jste nevnesli do své práce vy svou vlastní invencí (ale ruku na srdce, vaše invence nebývá příliš ohromující), ale váš zbrklý a překotný šéf, a navíc ty změny dělá často.

Dobře se s vámi spolupracuje, ale nesmí vás nikdo moc od práce vyrušovat. Jste skvělí v přípravě podkladů pro druhé, umíte dát každé činnosti dobrý základ.

Někdy to ale druzí ani nevidí, jak důležitá vaše práce pro ně je, a proto můžete trpět pocitem nedocenění. Občas vás kolegové mohou považovat za prudiče to, když poukazujete na nedostatky, nedodělky, příliš sledujete, jak dobře druzí pracují.

Ale váš šéf vás miluje, protože mu vždy ušetříte peníze a upozorníte na nedostatky a tím ho uchráníte potíží. Ve stínu těch hbitějších křiklounů, kteří staví na vaší práci pak vypadáte skromně. Potřebujete se víc hlásit o uznání.

CO PROZRADÍ DATUM NAROZENÍ?

Zjistěte si z data narození povahu člověka,
jeho schopnosti a dovednosti. Odhalíte, jak
je vášnivý a jestli je citlivý. Čísla napoví, zda
je praktický či naopak „věčně létá v oblacích“,
jestli je vytrvalý a trpělivý nebo nedočkavý.

SLEDUJTE NAŠI ŠKOLU NUMEROLOGIE

Čtyřkové profese:

  • Lékárník, chirurg
  • Důstojník, voják
  • Technický kreslíř
  • Lektor, matematik
  • Právník
  • Stavbyvedoucí, stavitel
  • Bezpečnostní technik
  • Člen ochranky, bodyguard
  • Zemědělec, farmář, statkář
  • Konzultant zejména ve zdravotnictví
  • Politik,
  • Filozof a mystik, náboženský vůdce
  • Kuchař
  • Detektiv
  • Realitní makléř
  • Pokladník, ekonom, účetní
  • Úředník, statistik
  • Vědec, chemik, biolog, geolog, archeolog
  • Kurátor sbírek

Oblast činnosti čtyřek

  • Metodická a dokumentační činnost
  • Tvůrce dohod a smluv
  • Zajišťování bezpečí (vojenská či lékařská služba) zejména spojené s nošením uniformy
  • Opravárenské činnosti v domácnosti
  • Zemědělské činnosti, práce s půdou
  • Komerční umění
  • Nákup a prodej nemovitostí
  • Sběratelství (předmětů, zážitků, vztahů)

Typ pracoviště

  • Stavba
  • Farma
  • Úřad, ministerstvo, kancelář
  • Továrna
  • Škola
  • Obchod
  • Kasárna
  • Příroda, laboratoř
  • Domácnost, kuchyně
  • Muzeum, sbírky

Příklady slavných čtyřek (pouze podle dne narození):

Státníci: George Washington (22.2.), Fidel Castro, kubánský diktátor (13. 8.), Charles de Gauler.státník (22. 11.), Barack Obama (4. 8.), Margaret Thatcherová (13. 10.), Vilém I. (22.3.) Josef II. Habsburský (13. 3.), Marie Terezie (13. 5.)

Herci: Lawrence Olivier (22. 5.), Jack Nicholson (22. 4.), Harrison Ford (13. 7.), Richard Gere (31. 8.), Radoslav Brzobohatý (13. 9.), Miloš Kopecký (22. 8.), Audrey Hepburnová (4. 5.), Meryl Streepová (22. 6.), Marcel Marceau (22.3.), Bolek Polívka (31. 7.)

Režiséři: Luis Bunuel (22.2.), Clint Eastwood (31. 5.), Alfred Hitchcock (13. 8.), Juraj Herz (4. 9.)

Vědci: Isaak Newton (4. 1.), Louis Braille (4. 1.), Wilhelm Siemens (4. 4.) , Gregor Johann Mendel (22. 6.), Alexander von Humboldt (22. 6.)

Spisovatelé: Ray Bradbury (22. 8.), Vladimir Nabokov (22. 4.), Jaroslav Dietl (22. 5.), Karel Havlíček Borovský (31. 10.), Božena Němcová (4. 2.)

Skladatelé: Franz Schubert (31. 1.), Antonio Vivaldi (4. 3.), Andrew Loyd Weber (22.3.), Frederik Chopin (22.2.), Joseph Haydn (31. 3.), Richard Wagner (22. 5.), Ferenc Liszt (22. 10.)

Zpěváci a hudebníci: Stevie Wonder (13. 5.), Keith Richards (13. 12.), Daniel Landa (4. 11.), Petr Muk zpěvák (4. 2.), Marie Rotterová (13. 11.), Dagmar Pecková (4. 4.)

Řadí se k nim i Henry Ford II. (4. 9.), Niki Lauda (22.2.), nebo Boris Becker (22. 11.).

Jana Tamchynová

Přečtěte si také


Diskuse: S energií 4? Přísní vedoucí i strojově přesní pracanti

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci