Co čísla prozradí o našem vztahu k penězům

13.10.2017 00:00   |   Ezoterika - NUMEROLOGIE
Pro každou číselnou energii mají peníze, finance, majetek jiný význam. Jak zjistíte, jak to máte vy? Podle jakého „čísla“ se máte orientovat?

numerologie

Pro určení kategorie, do které spadáte, je potřeba najít tzv. dominantní číslo. Tedy číslo, které se ve vašem datu narození opakuje vícekrát a tím udává jakýsi „rytmus“ vaší celkové energii.

Nejlepší je příklad

Jan Novák 13. 6. 1987

Nejprve vepíšeme do numerologické mřížky jednotlivá čísla data narození:

 3  6    9
    8
11   7

Poté do mřížky vepíšeme čísla z lineárních součtů dne, roku a životního čísla:

Číslo dne narození 4

Číslo roku narození 7

Životní číslo 8 (35)

 3(3)  6     9
 (5)     88
11 4    77

Jak je na příkladu vidno, dostáváme více znásobených čísel a jako dominantní, tedy rytmus určující, jsou čísla 1, 7, 8.
 
 
Trojka takovou sílu nemá (jedna trojka je „ukrytá“ v životním čísle). Ale které z těchto čísel bude mít určující hodnotu? To můžete zjistit doplněním celkového čísla jména do mřížky.

JAN NOVÁK

1+1+5 5+6+4+1+2

7 18…1 + 8 = 9

Celkové číslo jména 7 + 9 = 16…1+6 = 7

Celkové číslo 7 doplníme do mřížky:

 3(3)   6     9
  (5)     88
11  4    777

Po doplnění posledního čísla se objevuje jasná dominance čísla sedm. Je ale také nutné přihlédnout k síle čísel 1 a 8. Nikdy nejsme jednoznačně „čisté“ typy.

Chování jednotlivých typů podle dominance

Číslo 1

Jedničky mívají o sobě vysoké mínění a jsou to dobří vůdci, ale penězům nepřisuzují ve svém životě prioritu. Proto nesnadno stanovují svoji cenu ve finanční podobě a plýtvají svým potenciálem.

Nicméně i přes to mívají dobré předpoklady stát se slavnými a bohatými. Většinou jim v tom brání jejich pýcha a netrpělivost. Také si bývají až příliš jistí tím, že okolí přece vidí, jak cenný je jejich přínos do životů druhých a že je tedy automaticky náležitě ocení. Už si ale nezkontrolují, jestli jim na účet přistála náležitě oceňující suma.

Během života zvládnou jedničky vícekrát zbohatnou a také vše zase pozbýt. Lehkomyslně vydají vše, co nabyli, zase rychle do oběhu. To jim často zkomplikuje život stejně jako půjčování peněz či rizikové investice, do nichž se bez rozmyslu vrhají.

Pro jedničky je proto výhodné mít někoho, kdo jim bude majetek spravovat, trochu je i brzdit a kontrolovat jejich hospodaření.

Číslo 2

Motorem dvojek je dobá intuice a práce s informacemi. Snad proto mívají dobrý cit pro nakládání s financemi a bývají dobrými hospodáři. Dovedou si majetek udržet. Neradi si půjčují, dluhy je děsí a nepotřebují ke svému dobrému pocitu drahé výstřednosti.

CHIROMANTIE

Ukaž mi svou ruku a já ti
řeknu, co tě v životě čeká...

Láska i smrt vepsaná v dlaních

Milují sledovat informace o speciálních nabídkách, slevových programech, věrnostních kartách, navštěvovat výprodeje, aukce a také prodejní místa, kde se dá smlouvat o ceně.

A protože touží po jistotě, rádi investují do nemovitostí, akcií, vládních dluhopisů apod. Nedá se říct, že by se ale vždy drželi jen při zdi, pustí-li se ale do spekulací, jde o kontrolovaná a malá rizika.

Největší slabinou jsou pro dvojky jejich přátelé, potřeba jim pomáhat a také neochota vyvolávat konflikty. Proto často půjčují peníze potřebným okolo sebe, ale bývá to tzv. na věčnou oplátku.

Zapomínají si nechávat písemně potvrdit sumy, které půjčili, a také je jim téměř proti srsti se připomenout těm, kteří záměrně zapomenou vrátit půjčku. Stávají se proto snadnou obětí permanentních ztroskotanců a vyžírků, kteří je s chutí využívají.

Číslo 3

Trojky jsou osoby mnohdy výstřední, radující se ze života, a proto mívají k penězům vztah spíše marnotratný. Mají-li peníze, vydají je za vše, co považují v tu chvíli za důležité. Peníze musí podle nich proudit přesně tímto způsobem. Spoření jim přijde zbytečné, protože uložené peníze se „nehýbou“ a „zahálí“.

Zdálo by se, že trojky musí mít stále prázdnou peněženku, ale opak je pravdou. Umí si peníze vydělat a nemají strach, že by tomu bylo někdy jinak. Vždy si najdou cestu, jak k nim přijít. Je pravda, že občas to mohou být peníze druhých, ale to je jim často odpuštěno, protože své okolí trojky zvou do toho báječně živoucího kolotoče zábavy a nikdo nelituje a necítí se ochuzen.

Byť trojky nouzí netrpí, měli by se přesto naučit pamatovat na zadní kolečka a naučit se spořit zejména na pozdější roky. Nejlepší pro ně je, když se jim takové peníze přímo strhávají z účtu či výplaty, protože rádi zapomínají na stereotypní platby.

Nicméně i kdyby si neudělali finanční rezervu, Štěstěna je nikdy ve štychu nenechá.

Číslo 4

Čtyřky mají rády systém a pořádek, potřebují budovat jistoty všeho druhu. A finance či vlastnictví obecně jsou tím základním kamenem. Jsou to sběratelé a peníze „sbírají“ nejraději, jsou proto šetřivé, někdy až příliš.

Tuto vlastnost ale druzí velmi ocení ve chvíli, kdy je potřeba sáhnout do rezerv. Sedí-li na truhlici s penězi čtyřka, vždy je v ní dostatečná zásoba. Opatrné zacházení s penězi neznamená ale lakotu, jde jen o pragmatické hospodaření s materiálními hodnotami.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Barvy nemluví a přece jsou slyšet
Pro všední dny: Jak si udržet krásu
Třetí život máme všichni. A kdy?
Versailles má unikátní muzeum vůní

Využívání všech možností ušetřit a praktický přístup k penězům umožňuje minimalizovat jakékoli riziko ztráty. Síla čtyřek tkví v tom, že nerozlišuje, jde-li o jednotlivé koruny či statisíce.

Jejich schopnosti spořit, dobře a bezpečně investovat, ale i kontrolovat výdaje, metodicky vést druhé, oceňují všichni, kteří potřebují mít kontrolu nad svými příjmy a výdaji.

Na co musí dávat čtyřky ale pozor, je jejich sklon šetřit mnohdy až příliš a neužít si radosti života. To jim mnohdy přijde marnotratné, rozhazovačné, není to nezbytné, a hlavně to není užitečné.

Jana Tamchynová

Jak se chovají k penězům typy, jejich dominantním číslem jsou 5, 6, 7, 8 a 9 si probereme přesně za týden.

Přečtěte si také


Diskuse: Co čísla prozradí o našem vztahu k penězům

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci